سپس آب آن را خالی کنید و همراه با دو قاشق چایخوری نمک در یک قابلمه آب جوش بریزید. برنج را پس از حدود هفت دقیقه آبکش کنید؛ زمانی که هنوز دانههای آن سفت است و کاملا نپخته است. رب انار، رب آلوچه، شیره انگور و شکر را مخلوط کنید و با کمی روغن در یک تابه بریزید. تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا این مخلوط به جوش آید.
- روی شعله قرار دهید تا سرخ شوند، بعد از اینکه پیازها طلایی شدند به آن زردچوبه اضافه کنید و با یکدیگر تفت دهید.
- اسفناج، عدس، سیر و انار ترش اجزای اصلی تشکیلدهنده اسفناج مرجی هستند که ترکیب آنها با هم یک طعم لذیذ را در اختیار شما قرار خواهد داد.
- در ابتدا گوشت را با سه پیمانه آب روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا بجوشد.
- رستوران گیلکی حاج مرتضی در بندر انزلی، بین میدان معراج و میدان مالا واقع شده است.
چاشنی این غذا رب انار است و طعم ترش و ملس این غذا، مدیون همین چاشنی است. این غذا ترکیبی از مرغ، گردو، پیاز، سبزیجات معطر و رب انار است. به دلیل وجود سبزی، مرغ ترش طعم متفاوتی به خودش میگیرد و اگر این سبزیجات را از شمال تهیه کنید، خیلی بهتر است و در میان شمالی ها به سبزی مرغ ترش معروف است. انار و محصولات آن جایگاهی خاص در آشپزی مازندرانی ها دارد. خورشت سیر انار هم یکی از غذاهایی است که با استفاده از این میوه طبخ می شود. برای تهیه این خورشت خوشمزه، پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران را با هم ترکیب می کنند.
کدوبره مازندران
شامی را در روغن بیندازید تا سرخ شود؛ سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. توجه داشته باشید که اگر نمک را از ابتدا اضافه کنید حبوبات خوب نمیپزند. باقلا، عدس و لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. اگر به آبغوره و آب نارنج دسترسی ندارید، از آبلیمو استفاده کنید. اضافه کردن دارچین سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید. ایجاد برش روی آلوها باعث میشود که پوست آنها بدون به هم ریختن شکل ظاهری، بهراحتی جدا شود.
در شمال کشور، مخصوصاً گیلان دیبیجا را به همراه برنج کته و ترشی سرو میکنند. شما هم اگر تجربه خوردن این غذای خوشمزه را دارید برای ما در قسمت نظرات بنویسید. اگر به دنبال یک غذای خوشمزه برای مجالس هستید غذاهای شمالی با مرغ بهترین انتخاب خواهند بود.
سپس گریل را روشن کنید تا روی ماهی برای چند دقیقه برشته شود. کوکو گردو، یکی از غذاهای محلی ماسال است که معمولا بههمراه فسنجان و برنج یا نان سرو میشود. این کوکو یک نسخه شیرین هم دارد که برای صبحانه در ماسال سرو میشود. ورقه بادمجان را با کته محلی، زیتون پرورده و ترشی سرو کنید.
قاتق در زبان محلی بهمعنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته میشود، ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا است. آغوز مسما در واقع همان خورشت فسنجان است که با گوشت اردک یا مرغابی تهیه میشود. برای درست کردن این غذا، پیاز را طلایی کرده و گوشت اردک را در آن سرخ میکنند. در مرحله بعد مقداری آب به غذا اضافه میکنند تا جوش بیاید و پس از آن دانههای ساییدهشده انار و پودر گردو را به ترکیب میافزایند. در این غذا نیز مانند دیگر غذاهای مازندرانی از ترکیب رب انار و شکر استفاده میشود که طعمی ملس به آن میدهد.
ماهی سفید، سبزیهای محلی و گردو مواد اصلی این ماهی خوشمزه را تشکیل میدهند. این غذا در شهرهای رودسر، رامسر و … طرفداران بسیاری دارد. شمالیها در غذاهای خود نهتنها از حبههای سیر بلکه در بیشتروقتها از برگ سیر تازه نیز استفاده میکنند. اگر طرفدار غذاهای شمالی با بادمجان هستید، شش انداز بادمجان یکی از غذاهای محبوب گیلان است.
۵. کولی غورابیج و طرز تهیه آن
مواد تشکیلدهنده باقلا وابیج یا خشکابیج، شوید، باقالی های سبز، نمک، روغن، زردچوبه و تخممرغ هستند. تفاوت آنها در این است که باقلاقاتوق بهصورت آبدار سرو میشود؛ در حالی که باقلا وابیج، یک خوراک خشک و بدون آب است. در فهرست غذاهای محلی و سنتی گیلانی نام «شامی پوک» همیشه در بالای لیست است.
یکی از غذاهای دیگر مازندرانی که بسیار به آش شباهت دارد، ترش ترشو است که برای تهیه آن برنج را همراه با حبوبات و ترشی آلوچه به شکل آش در میآورند. نمک و زردچوبه و رب وگردوها را خرد کنید و سبزی معطر را به پیاز اضافه کنید. مرغ شکم پر شمالی بعلت مواد داخل شکم مرغ طعمی لذیذ دارد. حالا رب انار و سبزی را به مرغ اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت جا بیوفتد. در دستور اصیل مرغ ترش گیلانی یک عدد تخممرغ هم زده را اضافه کنید. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را تفت دهید تکههای مرغ را اضافه کنید و به همراه پیاز و زردچوبه تفت دهید.