پوست به را نیز کنده و به اندازه پره های پرتقال ورقه ورقه می بریم. گوشت را نیز به شکل ورقه های نازک( تقریبا به طول و عرض دو بند انگشت) تکه تکه می کنیم. اکنون یک قابلمه تقریبا بزرگ روی اجاق می گذاریم و دو قاشق روغن کف آن می ریزیم و نخست دو ردیف پیاز حلقه شده قرار میدهیم.
برخی افراد از مقداری نعنا خشک و زیره سیاه برای خوشمزهتر کردن مواد فلافل استفاده میکنند. افزودن رب گوجهفرنگی به فلافل اهوازی، آن را خوشرنگتر میکند؛ البته شما میتوانید آن را حذف کنید یا از یک عدد گوجهفرنگی تازه رنده شده در تهیه فلافل استفاده کنید. نخود ها را برای ۱۲ ساعت یا از شب قبل در آب خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس آب آنها را خالی کنید و در چرخ گوشت بریزید تا چرخ شوند. توجه داشته باشید که نخودهای چرخ شده بهتر است کمی زبر باشند. اگر احساس کردید که آش شما غلظت کافی را دارد، آرد را از طرز تهیه حذف کنید.
- این غذا برخلاف نام آن، یک آش نیست؛ بلکه یک مدل چلو گوشت است که به آن زیربرنجی نیز میگویند.
- آب برنج را دور بریزید و برنج را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
- برگ بو را بههمراه مقدار کافی آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم گاز بپزد.
- خوشبوترین بهها را میتوان در استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری پیدا کرد.
برای تهیه آو تفتاله برگه زردآلو را همراه با دانه انار و پیاز سرخ میکنند و با اضافه کردن کمی آب یک آش ساده اما خوشمزه تهیه میکنند که از معروفترین غذاهای جهارمحال و بختیاری است. طبیعت خاص این استان انواع میوه، سبزی، غلات و دام را در اختیار ساکنین این منطقه قرار می دهد تا بتوانند با این نعمتهای طبیعی غذاهای رنگین و خوشطعم تهیه کنند. یکی از غذاهای مجلسی قوم بختیاری می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد.
در دقیقه آخر، رشته پلویی را در آب بریزید و با برنج مخلوط کنید. گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه در یک کاسه ورز دهید. اشکنه، یکی از غذاهای اصیل، لذیذ و بدون گوشت ایرانی است که معمولا همراه با نان سرو میشود. از مواد اولیه این غذای سوپ مانند، میتوان به روغن، پیاز، سبزیجات (شنبلیله یا مرزه خشک)، آرد گندم، نمک، زردچوبه و ادویههای دیگر اشاره کرد. اشکنه، پیشغذایی است که به سرعت و بهسادگی در آشپزخانه طبخ میشود و شما میتوانید انواع آن را برای مهمانیهای خانوادگی و دورهمیهای دوستانه درست کنید.
۱۹. غذاهای محلی استان خوزستان
پس اگر امکان تهیه آن روی منقل را دارید آتش را آماده کنید و روی منقل طبخ کنید. زعفران دم کرده، روغن، نمک و فلفل را به پیاز ها اضافه کنید. تاكنون واژه نمد یا نمد مالی را شنیده اید؟ شهركرد شهر نمد است ونمد مالی از قدیمی ترین صنایع این شهر به حساب می آید در مركز استان، شهركرد می توان انواع نمد را به راحتی یافت. این هنر سخت مجله خبری غذا و پر زحمت توسط مردان به صورت گروهی تهیه می شود و بسیار زمان بر و پر زحمت است تا جایی كه گاهی برای تهیه یك زیر انداز نمدی چند مرد ساعت ها روی پای خود ایستاده و با تحركی طاقت فرسا یك اثر زیبا خلق می کنند. از پر كاربرد ترین ساخته های نمدی می توان به كلاه نمدی اشاره کرد كه یكی از پر استفاده ترین پوشش مردان بختیاری است .
۸. غذاهای محلی استان گلستان
ابتداد پیازها را تفت دهید و روغن را به آن اضافه کنید، بعد آرد را به آن اضافه کنید. چون معمولا گوشتی که می رود داخل فریزر آب کمتری دارد و ممکن است قبل از پختن کاملا تبخیر شود که در این صورت می توانید به آن آب اضافه کنید. سفرهخانه فردوسی و چلچراغ بهترین سفرهخانههای شهرکرد هستند. فرودگاه شهرکرد به عنوان مرتفعترین فرودگاه ایران در جنوب بام ایران و در فاصله سه کیلومتری جادهٔ شهرکرد به فارسان قرار دارد. بهترین نوع گز هم که از سوغات جهانی و لذیذ این استان و به ویژه شهر «بلداجی» است. یکی از بناهای تاریخی در شهرکرد مسجد جامع است که از قرن ۱۳ هجری قمری در این شهر پابرجاست و دارای مساحتی برای با ۲۵۰۰ متر مربع می باشد.
رستوران سنتی ترنج
در این مرحله، ماست و آب را مرتب هم بزنید تا ماست نبرد و گلوله گلوله نشود. برای تهیه آش دوغ، حبوباتی نظیر نخود، لوبیا سفید و عدس را به همراه برنج، تره، گشنیز و شوید میپزند و سپس به آن دوغ ترش اضافه میکنند. برای تهیه آش دوغ، معمولا از دوغی که به مدت چند روز بیرون از یخچال یا حتی در معرض آفتاب بوده استفاده میکنند تا میزان ترشی آن بیشتر باشد و به این ترتیب آش دوغ خوشطعمتری داشته باشند. آش دوغ با استفاده از پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میشود و بهعنوان یکی از غذاهای چهارمحال و بختیاری روی سفره میآید.