
بروزرسانی: 26 تیر 1404
شهرهای استان چهارمحال و بختیاری بهمراه اطلاعات مفید و نقشه استان چهارمحال و بختیاری
در ادامه گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آن ها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. لیست غذاهای آذری از انواع آش و کوفته گرفته تا خورش و کوکو معروف تبریز ادامه دارد. شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای تبریز و طرز تهیه آن ها آشنا شوید. کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای لذیذ محلی ایرانی و طرز تهیه آن ها از کوفته تبریزی گرفته تا دیزی سنگی، آش رشته، قورمه سبزی و انواع کباب ها آشنا کنیم. یکی از پیاز ها را خلالی خرد کنید و آن را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود.
- قوروت در ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه می شود؛ سپس آن را در آب حل می کنند تا عصاره بنفشی به دست آید.
- نخود ها را برای ۱۲ ساعت یا از شب قبل در آب خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود.
- برای تهیه آش یارمه علاوه بر سبزی به بلغور گندم، نخود، لوبیا سفید، پیاز داغ، سیر داغ و آرد نیز نیاز دارید.
قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجه فرنگی به کار نمی رود. این خورش با عطروبوی اشتهابرانگیز و ظاهر متفاوتش، گزینه ای عالی برای مجالس و مهمانی ها به شمار می رود. ته تالی، شباهت بسیاری به کباب تابه ای و تاس کباب دارد و از آن دسته غذاهایی است که کمتر در رستوران ها دیده می شود و اراکی ها بیشتر آن را در خانه درست می کنند. جمله موزون «کوفته، شفته و تتالی، غذای زن های اراکی» در اراک بسیار مشهور است و ته تالی به همراه کوفته و شفته از جمله غذاهایی هستند که زنان اراکی در خانه می پزند. این غذای محلی اراکی به دو صورت آبدار و بدون آب، معمولا همراه با نان یا برنج و سبزی تازه سرو می شود.
فلافل ها ی سرخ شده را روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. فلافل را با کاهو، گوجه فرنگی، خیار شور و سس مخصوص فلافل اهوازی یا سس انبه سرو کنید. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج برای هفت تا ۱۰ دقیقه روی حرارت زیاد گاز بپزد و مغز دانه های آن نرم شود. در دقیقه آخر، رشته پلویی را در آب بریزید و با برنج مخلوط کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه در یک کاسه ورز دهید. اشکنه، یکی از غذاهای اصیل، لذیذ و بدون گوشت ایرانی است که معمولا همراه با نان سرو می شود.
خورش سیب درختی
مقداری روغن کف قابلمه بریزید و ته دیگ دلخواهتان را در ته آن بگذارید. در این فاصله، کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن یا کره تفت دهید. مقداری از برنج آماده را با زعفران مخلوط کنید و هنگام کشیدن غذا، آن را همراه زرشک و کشمش لابه لای برنج بدهید.
دستور آشپزی های مرتبط
در آخر روی پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، کشمش و زرشک و برنج زعفرانی تزیین کنید. قورمه سبزی یا خورش سبزی با سبزی قورمه (تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر)، لوبیا (قرمز، چیتی، چشم بلبلی)، پیاز و گوشت قرمز درست شده و معمولا با برنج سرو می شود. این خورش سنتی را با نمک، فلفل و لیمو عمانی مزه دار می کنند.
دستور تهیه گندمک شیرین خانگی خوشمزه و مقوی
رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه و فلفل را به خمیر فلافل اضافه کنید و خوب هم بزنید. کمی از مواد فلافل را بردارید و آن را با دست، کاتر برش یا فلافل زن، شکل دهید. هر سمت فلافل ها باید برای سه تا چهار دقیقه سرخ شود تا به رنگ طلایی دربیاید.