در لاکان فقط انواع ماهی سرو میشود و فقط هم برای ناهار سرویس دهی دارد اما همه به اتفاق میگویند که هر وقت میخواهند طعم اصل ماهی سفید شمال را تست کنند به اینجا میآیند. بدون آنکه نگران شلوغی باشند یا از وضعیت قدیمی و در گذشته مانده رستوران شکایت کنند. اما همیشه شلوغ است و تعداد کم میز و صندلیها هم به این شلوغی اضافه کرده است. خوشبین فقط برای ناهار باز است و در محدوده طرح ترافیک هم قرار دارد که باعث میشود در روزهای تعطیل صف بیشتری را تحمل کنید. همراه با غذا ترشی میل میکنید یا بیشتر اهل سالاد و ماست هستید؟ برویم با هم سری به خوشمزهترین چاشنیهای گیلانی بزنیم. ترشه تره از غذاهای گیلان است که به علت سبزیهای معطری که در پخت آن استفاده میشود، عطر و طعم بی نظیری دارد.
- غذاهای گیلکی معمولاً سرشار از ویتامین و مواد مغذی هستند و اکثریت در کنار تمام غذاها برنج کته همیشه وجود دارد.
- در فصل بهار و زمستان هم میتوانید انواع غذاهای دریایی خوشمزه و تازه را سفارش دهید.
- شبکه شهرهای خلاق یونسکو در سال ۲۰۰۴ در میان شهرهایی رواج پیدا کرد که از فاکتور خلاقیت برای پایداری در شهر استفاده می کنند.
- شاید اینکه نان را به عنوان بهترین غذای هند معرفی کنیم، کمی عجیب به نظر برسد.
آغوز مسما در واقع همان فسنجان با گوشت اردک یا غاز است که در شهرهای مختلف گیلان تهیه و پخت میشود. این غذا بهخاطر وجود گوشت اردک یا غاز، گردو و رب انار سرشار از ویتامین بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. در لیست غذاهای شمالی همیشه کبابهای خوشمزهای را پیدا خواهید کرد. این آش که از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز درست میشود پیشنهادی ویژه برای یک عصرانه لذیذ در روزهای سرد زمستان است. گزنه های سوزان در طول بهار در سراسر استان یافت می شوند و از آنها سوپ گزنه مازندرانی تهیه می شود ، گفته می شود گزنه دارای خواص دارویی به عنوان مقوی خون و بهبود تب یونجه است.
اگر قصد سفر به شمال کشور را دارید، یا این که تمایل دارید بیشتر با غذاهای خوشمزه این منطقه سرسبز از کشورمان آشنا شوید، در این فهرست منتخبی از غذاهای محبوب شمالی را معرفی میکنیم. از جمله خورشتهای ترش گیلانی که گوجه سبز، لوبیا و همچنین شوید خردشده تفت داده به همراه گوشت، طبخ میشود و یک بار امتحان آن کافی است تا مزه آن برای همیشه زیر دندانتان بماند. طرفداران آش می توانند حسابی در مازندران خوش بگذرانند و آش های خوشمزه این دیار را امتحان کنند. یکی از غذاهای دیگر مازندرانی که بسیار به آش شباهت دارد، ترش ترشو است که برای تهیه آن برنج را همراه با حبوبات و ترشی آلوچه به شکل آش در میآورند. اگر در انتخاب غذا به خواص آن توجه بسیاری دارید، کئی انار انتخاب خوبی برای شماست. این غذا به دلیل وجود کدوحلوایی مقدار قابل توجهی پتاسیم دارد و ویتامین C موجود در انار بر خواص آن میافزاید.
۳- مرغ ناردونی غذای اصیل مازندرانی
بسیاری از جوانان و نوجوانان هم که کلاً به غذاهای ایرونی و سنتی علاقهای ندارند و فستفود را ترجیح میدهند. در هر صورت همیشه فستفودها نیز بسیار شلوغ و پرطرفدار هستند. پس تصمیم گرفتیم تا در لیست بهترین رستوران های چالوس، چند فستفود را هم معرفی کنیم. فست فود کوروش چالوس یکی از بهترین فستفودهای این شهر به حساب میاید.
خورشت سیر انار
کهی انار یک غذای فوقالعاده مفید و اصیل مازندرانی بوده که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. کهی در زبان مازندرانی به معنای کدو است، بنابراین مواد غذایی به کار رفته در این غذا شامل کدو حلوایی، انار، لوبیا چیتی، عدس، گردو، سیر، پیاز و ادویه میشود. کهی انار تمام مواد غذایی مقوی و سرشار از پروتئین و ویتامین را در خود جای داده است، از این رو برای افرادی که دچار کمخونی یا کمبود پتاسیم هستند، بسیار مفید است. لیست غذاهای شمالی بدون آش های خوشمزه کامل نمی شود، آش های مقویی و خوش عطر و طعم که مخصوصا خوردن آن ها در ماه های سرد زمستان خیلی می چسبد. برای درست کردن این آش از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز استفاده می شود. در خیلی از غذاهای شمالی و مازندرانی از باقلای پلویی استفاده می شود که طعم بینظیری به غذا می دهد.
سیر واویج، یک غذای خوشعطر و طعم گیلانی است که از برگ سیر تهیه میشود. برای درست کردن این غذا برگ سیر خرد شده را در مقداری روغن تفت داده و تخممرغ زدهشده به همراه نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنند. این غذای خوشمزه بیشتر در فصل پاییز و زمستان طبخ شده و به همراه برنج و ماهی شور سرو میشود.
اندازه برش کباب دوش شبیه به پنجه است و برای مزهدار شدن آن از پیاز و ادویه مخصوص استفاده میکنند. جالب است بدانید برخلاف کبابهای دیگر این غذا را از گوشت بیات یا مدتی از ذبح گذشته درست میکنند. اگر هوس خوردن خورشت مرغ ناردون را کردهاید به رستوران بهزاد یک سری بزنید. رستوران بهزاد با محیطی آرام و بسیار دلنشین آماده پذیرایی از دوست داران غذاهای گیلکی است. این رستوران که طراحی داخلی لوکس و زیبایی دارد در غرب تهران واقعشده است. دکوراسیون داخلی رستوران بهزاد بسیار چشمگیر است و شما میتوانید ساعات خوشی را در کنار عزیزان خود بگذرانید.
برای تهیه این خورشت خوشمزه، پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران را با هم ترکیب می کنند. البته برخی ترجیح میدهند به جای گوشت مرغ از گوشت بلدرچین استفاده کنند. اسم سنتی آن کوکو چقرتمه است و بخاطر به استفاده از گوشت مرغ، به کوکو مرغ نیز معروف است. علاوه بر مرغ پخته، ماست چکیده، زعفران، آب لیمو، پیاز سرخ شده، تخم مرغ و ادویه جات عمومی و سبزیجات خشک و معطر بومی مناطق سرسبز گیلان نیز در طبخ آن به کار گرفته میشود.
این غذا در این منطقه به وفور پخته میشود و در میان گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است. مواد اصلی باقلاقاتق، غذای محبوب گیلانیها باقلای رشتی، سیر، تخم مرغ و شوید است. گیلان یکی از شهر های شمالی در ایران است که غذاهای متنوع مجله خبری غذا و زیادی را در خود جای داده است. اگر شما هم ققصد سفر به مشال کشور و خصوصا منطفه ی گیلان را دارید حتما غذاهای محلی این منطقه از کشورمان را امتحان کنید. در ادامه ی مقاله مهم ترین غذا های محلی گیلان را بررسی خواهیم کرد.
آغوز مسما در واقع همان خورشت فسنجان است که با گوشت اردک یا مرغابی تهیه میشود. برای درست کردن این غذا، پیاز را طلایی کرده و گوشت اردک را در آن سرخ میکنند. در مرحله بعد مقداری آب به غذا اضافه میکنند تا جوش بیاید و پس از آن دانههای ساییدهشده انار و پودر گردو را به ترکیب میافزایند. در این غذا نیز مانند دیگر غذاهای مازندرانی از ترکیب رب انار و شکر استفاده میشود که طعمی ملس به آن میدهد.