قیمه پیچاق اردبیل، یکی از انواع این خورش متفاوت و بسیار لذیذ است که با تخممرغ، خلال بادام، برگ مو، زعفران، کره محلی و ادویه خورشتی درست میشود. برای ترش کردن قیمه پیچاق بهجای لیمو عمانی از آب لیمو یا آبغوره استفاده میشود. خورش هویج، یکی از انواع خورشهای لذیذ ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمیشود. این خورش را معمولا با نامهای خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی نیز میشناسند. خورش هویج، انتخابی ایدئال برای افرادی است که بهدنبال طعمی منحصربهفرد و متفاوت برای مهمانی خود هستند. در واقع، حضور آلو باعث میشود تا این خورش، طعمی ملس و خوشمزه داشته باشد.
- با استفاده از موادی همچون گوشت چرخ کرده، سبزی آش، برنج، پیاز، نعنا خشک، زرد چوبه و نمک و فلفل تهیه می شود.
- در واقع، از آنجایی که زنجان یک منطقه سردسیر حساب میشود، مردم برای تقویت بدن خود در سرمای استخوانسوز زمستان بهسراغ غذاهای پرکالری و طبیعی میروند.
- برخی افراد از مقداری نعنا خشک و زیره سیاه برای خوشمزهتر کردن مواد فلافل استفاده میکنند.
- کلانه یا «که لانه»، یک نان محلی و خوشمزه است که از ۳۰۰ سال قبل تاکنون پخت میشود.
برای به سیخ کشیدن مواد باید از دو تکه گوشت و دو تکه مرغ در کنار هم استفاده کنید. برای تهیه این غذای لری، ترخینه را در آب خیس میدهند تا نرم شود و آن را با آب روی دیگ میگذارند و حبوبات را اضافه میکنند تا خوب بپزد. پیاز داغ و ادویههای لازم را به آن اضافه میکنند و اجازه میدهند آش خوب جا بیفتد. اگر بخواهند ترخینه را خودشان درست کنند، بلغور گندم یا جو را به مدت چند ساعت روی حرارت میپزند تا به حالت خمیری دربیاید. بعد از سرد شدن به حالت گلوله درمیآورند و روی آن را گیاهانی مثل پونه میزنند و زیر آفتاب میگذارند تا خشک شود.
راهنمای سفر به استان چهارمحال و بختیاری
نیم ساعت قبل از پخت کباب، مقداری آب لیمو ترش تازه و نمک به گوشت و مرغها اضافه کنید. یکی از لذیذترین غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری خوراک جگر است. او ترشی یکی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری که بیشتر در فصول گرم سال در میان عشایر بختیاری پخته می شود و از جمله غذاهایی است که به سرعت و سادگی تهیه می شود. آبریز از غذاهای سنتی منحصر به فرد چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
آش ترخینه
این غذا بیشتر در فصول گرم سال در میان عشایر بختیاری پخته می شود و از جمله غذاهایی است که به سرعت و سادگی تهیه و دارای مزه ملس مایل به ترش است. کباب بختیاری در فر نیز قابل تهیه کردن است فقط کافیست سیخ ها را در فر با حرارت بالا قرار دهید. نیمی از مواد را در ظرف گوشت قرمز و نیم دیگر آن را روی مرغ ها بریزید. به خوبی مخلوط کنید تا گوشت ها به طور کامل به مواد آغشته شوند. اگر به قصد تفریح و گردش، باروبنه سفر به چهارمحال زیبا را بستهاید، پس نباید آبوهوای بهشتی این استان را در فصل بهار و تابستان از دست بدهید. در فصل بهار، ماههای اردیبهشت و خرداد بهترین زمان سفر به این بهشت دیدنی است و در فصلهای تابستان و پاییز از اوایل شهریور تا اوایل آبان وقت مناسبی برای دیدن کردن از زیباییهای این استان است.
غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری
سپس سیخهای چوبی را در تابه بچینید تا یک طرف آنها روی شعله ملایم گاز بپزد. کباب بختیاری تابهای را با انواع سبزیجات بخارپز یا گریل شده سرو کنید. یکی دیگر از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، کله جوش است.
مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آنها به ثبت ملی رسیده است. جالب است بدانید که سن امید به زندگی در گیلان، چند سال بیشتر از میانگین کشوری است و گفته میشود که یکی از دلایل این مسئله، مصرف زیاد ماهی در این منطقه است. سازمان یونسکو در سال ۱۳۹۴، رشت را بهعنوان پایتخت خلاق غذا معرفی کرد و البته با توجه به این حجم از تنوع غذایی، این اتفاق بههیچوجه تعجبآور نیست. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان گیلان و طرز تهیه آنها آشنا شوید. پیاز خرد شده را با مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا خوب طلایی و سرخ شود.