شوربای قیمه ریزه، یک غذای مقوی و لذیذ بختیاری است که با برنج، گوشت چرخکرده، پیاز، سبزی آش و نعنا خشک درست میشود. این غذا از غذاهای قدیمی و البته راحت لرستان است که معمولا در مراسمهای سنتی سرو میشود. مواد غذایی پرتله از گندم و شیر تشکیل شده و سادگی آن موجب میشود زود آماده شود. برای تهیه این غذا گندم شیر را میکوبند و سپس در قابلمهای بزرگ میریزند و بعد از اضافه کردن حدود یک لیتر آب به آن، قابلمه را روی حرارت به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار میدهند تا خوب پخته شود.
- طبخ این غذا کمی زمانبر است؛ اما مطمئن باشید که طعم و مزه نهایی آن، تمام زحمتهای شما را جبران خواهد کرد.
- مثلاً زمانی که طفلی دندان در میآورد یا بخواهند به جا خالی دختری بعد از ازدواج بروند.
- غذاهای تهران از جمله دمپختک، سرگنجشکی، اشکنه و بعضی از خورشها با طعم و مزه لذیذ خود شما را به سفری در زمان دعوت میکنند؛ پس در سفر به تهران، حتما این غذاهای ساده و لذیذ را امتحان کنید.
- در فصل بهار، ماههای اردیبهشت و خرداد بهترین زمان سفر به این بهشت دیدنی است و در فصلهای تابستان و پاییز از اوایل شهریور تا اوایل آبان وقت مناسبی برای دیدن کردن از زیباییهای این استان است.
- آش مغذی ترخینه، متشکل از ترخینه جامد، حبوباتی چون عدس، لوبیا و نخود، سبزیجات معطر، پیاز، فلفل و زردچوبه است.
تباهگ، از گوشت گوسفند یا بز ورقهشده، نمک، فلفل و پودر انار درست میشود و طعمی فوقالعاده دلچسب دارد. تباهگ خشکشده را میتوان بدون استفاده از هیچ وسایل سرمایشی، برای چند ماه و حتی یک سال در منزل نگهداری و استفاده کرد. لوبیا چیتی را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بههمراه پیاز داغ و زردچوبه و آب در قابلمه بریزید تا بپزد.
داغ ترین ها
شهرستانهای این استان به دو دسته شرقی و غربی تقسیم میشوند که نیمه شرقی را چهار محال و نیمه غربی را بختیاری مینامند. اغراق نیست اگر بگوییم دیدنیهای طبیعی چهارمحال و بختیاری از شمار خارج است. چشمههای مختلفی همچون چشمه دیمه، چشمه زنه هفشجان، چشمه شلمزار معروف به دریاچه، چشمه کوهرنگ و چشمه سرداب نیز، تنها تعدادی از چشمههای معروف این استان هستند. استان چهارمحال و بختیاری با پیشینه ۹۰۰۰ ساله خود، مملو از تپههای باستانی و سفالینهها و ابزارآلات و بناهای سنگی به جا مانده از آن دوران است. آجر نوشته عیلامی، کتیبه گر نوشته هفشجان و گورستان بزلر نیز از دیگر آثار تاریخی استان چهارمحال و بختیاری به شمار میآیند. سپس برنج را در آب گوشت باقیمانده در قابلمه بریزید و برنج را بهصورت کته دم کنید.
تقسیمات کشوری
آش سبزی، یکی از آشهای محلی و سنتی شیراز است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. این آش در طباخیهای شيراز بهعنوان صبحانه تهيه میشود؛ ضمن اینکه از نذریهای معروف ایام ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان است. این آش از گوشت گوسفندی، حبوبات فراوان و دو نوع سبزیهای تشکیل میشود و از همین نظر شباهت بسیاری به آش شلهقلمکار دارد.
خورش ماست از آن امضاهای اصیل اصفهانی است که خود بهتنهایی دلیل خوبی برای سفر به خطه از کشورمان محسوب میشود. برای آشنایی با طرز تهیه این پیشغذا یا دسر لذیذ با ما همراه شوید. آش دوغ از آن دسته آشهایی است که کافی است فقط یکبار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید؛ بهخصوص اگر به طعم ترشی در غذا علاقه داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آش دوغ اردبیلی، نکات طلایی پخت آش دوغ و انواع آن در ایران آشنا کنیم تا بتوانید یک آش دوغ خوشمزه در خانه درست کنید و از طعم آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.