به مرغ، نمک و فلفل بزنید و آنها را با دستانتان ماساژ دهید تا خوب به نمک و فلفل آغشته شوند. سپس آنها را در کمی روغن در تابه تفت دهید تا دو طرف آنها طلایی شود. پیازهای نگینی خرد شده را در یک قابلمه مناسب در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. کمی زردچوبه به پیازهای طلایی بیفزایید و خوب هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود. هستههای آلو را دربیاورید و همراه با قیسی به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
- در دستور تهیه قلیه ماهی شمالی از مغز گردوی آسیاب شده هم استفاده میشود.
- این بورانی از ترکیب بادمجان کبابی با ماست پرچرب درست میشود و پودر موسیر و نمک نیز به آن اضافه میکنند.
- چند دقیقه ای قبل از اینکه پخت خورشت تمام شود گل پرها را هم با خورشت ترکیب می کنیم.
- برای تهیه این غذای محلی و پر کردن شکم ماهی سفید، به سیر، گردو، رب انار وسبزیجات معطر (گشنیز، نعنا، پونه و خارواش) نیاز دارید.
- گوشت چرخکرده، پیاز رنده کرده (بدون آب)، نمک، فلفل و گلپر و سبزیجات معطر را بهخوبی مخلوط کنید و ورز دهید تا مواد کاملا یکدست شوند.
شکم ماهی را با این مواد پر کنید و آن را روی آتش یا در فِر بپزید. این رستوران منوی کاملی از انواع خورشتها و کبابهای گیلکی دارد. بعضی از خورشتها با گوشت اردک و یا مرغ آماده میشوند که میتوانید خودتان انتخاب کنید. به غیر از غذاهای اصلی، پیش غذا و دسرهای خوبی هم در آنجا سرو میکنند. بیشتر پیش غذاها سبزیهای محلی دارند و جدا از آن میتوانید بگویید دلار را با ماست، زیتون و پیش غذاهای دیگر برایتان ترکیب کنند. گمج از آن رستورانهای گیلکی در تهران است که شیرینیهای محلی هم به عنوان دسر دارد.
پلا کباب
غذاهایی مثل انار بابیج، شامی، شوید قرمه، میرزا قاسمی، آلو مسما، اسپناساک، بشته واش، خورش سیر انار، کئی پلا، ناردونی، اسفناج مرجی. برای پخت این غذا برنج را در آب کاملاً پخته و سپس سبزیها را به آن اضافه میکنند. بعد از جا افتادن مواد به آن آب نارنج زده شده و تخم مرغ به آن افزوده میشود. گَمَج یک نوع ظرف یا دیگ است که با خاک رس سرخ ساخته می شود که در آخر به شکل یک دیگ در می آید و در آن انواع غذا های گیلانی مانند باقلاقاتوق میرزاقاسمی پخت می شود. حال مواد درون تابه را به قابلمه اضافه کرده و ۱ قاشق رب گوجه سبز و ۲ قاشق آب نارنج محلی اضافه نمایید. مغز گردو چرخ شده، رب انا، رب آلوچه جنگلی، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و دارچین را افزوده و تفت دهید.
این رستوران در بندر انزلی واقع شده که اگر سری به بندر انزلی زدید، حتماً باید سراغ غذاهای خوشمزه این رستوران نیز برید. قیمت مناسب و کیفیت غذاهای این رستوران بسیار خوب است و خاطره دلچسبی را برایتان به ثبت خواهد رساند. رستوران گیلکی حاج مرتضی در بندر انزلی، بین میدان معراج و میدان مالا واقع شده است. پارکینگ اختصاصی نیز در این رستوران واقع شده تا هیچ مشکلی برای پارک اتومبیلهایتان نداشته باشید. یکی دیگر از مزیتهای این رستوران را شاید بتوان رفتار صمیمانه کارکنان آن در نظر گرفت.
۲۲. قیمه رشتی و طرز تهیه آن
کمی که تفت داده شد، ۳۰۰ گرم گوشت گوسفندی نگینی اضافه کرده و تفت دهید. مرغها را به سس اضافه کرده و یک لیوان آب انار تازه را اضافه کنید. در تابه را گذاشته و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید تا مرغ به آرامی بپزد. در تابه دوم ۲ عدد پیاز بزرگ را نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن سرخ کنید، تا کاملا طلایی رنگ شود.
لیمو عمانی خرد شده، سماق و فلفل را با کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی مواد بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تاس کباب آرام آرام بپزد و جا بیفتد. اردک را از شب قبل به یک قاشق مرباخوری رب ازگیل، نمک، فلفل و زردچوبه ترش آغشته کنید تا مزهدار شود. سپس اردک را بههمراه دو عدد پیاز درسته، نمک، فلفل، زردچوبه و مقدار کافی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا اردک نیمپز شود.