خوشمزه ترین غذاهای شمالی را کجا بخوریم؟ گیلان یا مازندران؟ جاباما

این آش را با ماهی شور سرو می‌کنند که بسیار خوشمزه می‌شود. ترشه آش را معمولاً در وعده عصرانه سرو می‌کنند اما می‌توانید به‌عنوان ناهار نیز این غذای خوشمزه را میل کنید. ترشه تره از غذاهای اصیل رشتی است که در دیگر شهرهای گیلان نیز تهیه و پخت می‌شود. ترشه تره را باید با برنج کته و ماهی شور یا ماهی دودی میل کنید تا نهایت لذت را از این غذای اصیل گیلانی ببرید. نکته قابل‌توجه درباره آغوز مسما یا فسنجان شمالی این است که شمالی‌ها معمولاً این غذا را ترش درست می‌کنند.

در ادامه پیاز خلالی خرد شده و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و با هم تفت دهید تا پیازها سبک و نرم شوند. سپس سبزی‌های خرد شده را در قابلمه بریزید و آن‌ها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. سپس روی آلوها با چاقو یک برش ایجاد کنید و آن‌ها را در خورش بریزید. در همین حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید و در ادامه گردوها را به مواد بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.

  • در رشت و سایر شهرهای گیلان می‌توانید این پیش‌غذا را امتحان کنید.
  • این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد.
  • سپس لپه‌ها را همراه با مرغ و پیاز تفت دهید و مراقب باشید که له نشوند.
  • خورش مرغ ترش در مازندران، گیلان و دیگر شهرهای شمالی ایران با دستور های مختلفی پخته می شود.
  • سبزی های ترشی تره باید به خوبی ساطوری شود و به همراه برنج در یک قابلمه ریخته شود تا به همراه سه لیوان آب پخته شود.

۱ پیمانه برنج نیم‌دانه را به روش سنتی با سنگ بکوبید تا کاملا له شود(میتوانید برنج را داخل میکسر آسیاب کنید و یا درغیر این‌صورت۳ قاشق آرد برنج اضافه نمایید). در تابه دوم روغن ریخته و ۱ بوته سیر چرخ شده افزوده و با زردچوبه تفت دهید. مرغ را با زردچوبه و نمک مزه‌دار کرده و در تابه سرخ کنید(هر دو طرف مرغ باید سرخ شود). در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ ساعت با حرارت خیلی کم بپزید؛ بعد از پخت، به آرامی ماهی را از قابلمه خارج کنید. ته قابلمه چند تکه چوب قرار داده، سپس ماهی شکم‌پر را به آرومی روی چوب قرار دهید.

سپس مواد را با دست شکل دهید و در وسط آن، یک سوراخ ایجاد کنید. برنج نیم‌دانه را از چند ساعت قبل از درست کردن آش در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و یک بار برنج را با آب بشورید تا نمک شسته شود و آش شما را شور نکند. برنج، سبزی ساطوری خرد شده و زردچوبه را به قابلمه حبوبات نیم‌پز اضافه کنید و آن‌ها را روی شعله ملایم گاز بپزید تا برنج بپزد و کاملا له شود. گوجه سبز را با کمی آب در یک قابلمه (گمج سفالی) بریزید و روی حررات متوسط گاز قرار دهید تا بپزد.

مرغ ترش غذای معروف شمالی

از پله‌ها باید بروید پایین و آنجا هم تعدادی میز و صندلی چیده شده که می‌توانید بنشینید. اگر از طرفداران آش هستید حتما بشته واش را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید. این آش با استفاده از اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره‌ سبز و زردچوبه تهیه می‌شود و سرشار از آهن است.

سفر خود را برنامه‌ریزی کنید

اگر از مرغ کوچک یا اردک برای تهیه سیر قلیه استفاده می‌کنید، آن را به‌صورت درسته بپزید و در خورش بیندازید. طعم اصیل گمج کباب با چوچاق و گردوی آسیاب شده به دست می‌آید و البته این خورش باید در گمج درست شود؛ پس اگر به گمج سفالی دسترسی دارید، حتما این خورش را در آن بپزید. برخی افراد از رب گوجه‌فرنگی در این خورش استفاده نمی‌کنند. شما می‌توانید به‌جای مرغ، این خورش را با گوشت مرغابی بپزید.

۲ لیوان آب یخ همراه یخ اضافه کرده و در گمج رو گذاشته تا با حرارت ملایم ۱ ساعت بپزد. ادویه‌ها شامل نمک، زرچوبه، فلفل سیاه افزوده و در قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم به مدت یک ساعت و نیم بپزد. عدس و لوبیا نیم پز شده را با نیم کیلو سبزی خرد شده( که شامل گشنیز، جعفری، تره، برگ چغندر) در قابلمه ریخته و ۸ لیوان آب اضافه کنید. پیاز را ریز خرد کرده و تفت داده، سپس سیر رنده شده را افزوده و تفت دهید.

آغوز مسما را پس از آماده شدن به همراه برنج سرو می‌کنند. غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در سفر به شمال، اگر دل‌تان غذاهای دریایی خواست، مالابیج را امتحان کنید. مالابیج ماهی سفید شکم پری است که از ترکیب رب انار، سبزیجات، گردو پر می‌شود.

دیگر مواد اولیه‌ای که در این غذا استفاده می‌شود نمک و فلفل، گوشت اردک یا مرغ و لوبیا قرمز است. اگر قصد پخت این غذای ترش گیلانی را دارید بهتر است که به همراه آن برنج هم سرو کنید. بادمجان، گردو، رب انار، گوجه، و سبزی‌های معطر مواد اولیه خورشتی به نام بادنجان کباب هستند که در سفره مازندرانی ها دیده می شود.

بادمجان‌های سرخ شده را روی دستمال مخصوص آشپزخانه پهن کنید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود. در صورت تمایل می‌توانید به سس شامی رودباری، یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی نیز اضافه کنید. شامی رودباری، یکی از غذاهای لذیذ گیلانی است که شباهت زیادی به کتلت دارد؛ اما در طرز تهیه آن از سبزیجات معطر استفاده می‌شود. در طرز تهیه آش ترش همدان، از قیسی و آلو خورشتی هم استفاده می‌کنند و سبزی آن چغندر، گشنیز، تره و جعفری است.