خوشمزه ترین غذاهای شمالی را کجا بخوریم؟ گیلان یا مازندران؟ جاباما

باقلا وابیج با باقلا، شوید خشک، تخم‌ مرغ، سیر و کره درست می شود و معمولا با برنج خوش عطر شمال، زیتون پرورده و ماهی شور خورده می شود. در سفر به این منطقه شمالی به رستوران‌های محلی بروید و غذاهای محلی سفارش دهید. تنوع غذاهای گیلان آن‌قدر زیاد است که اگر بارها هم به این منطقه سفر کرده باشید، باز هم غذای جدید برای سفارش دادن در منو وجود دارد.

  • با این حال در بعضی روزها (مخصوصاً آخر هفته‌ها) حسابی شلوغ می‌شود و جای سوزن انداختن هم ندارد.
  • لپه‌ها را از شب قبل خیس کنید و آن‌ها را به‌صورت جداگانه بپزید؛ البته تا حدی که له نشوند.
  • پیاز، مغز گردوی آسیاب‌شده و سبزی‌هایی مانند چوچاق تازه، گشنیز، شنبلیله و سیر هم در همراهی با رب انار و نارنج به ترکیب اضافه می‌شود.
  • سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه می کند.
  • طرز تهیه ی این غذا به این ترتیب است که اول بادمجان های کبابی خوب با گوشتکوب کوبیده و بعد دو سبزی چوچاق و نعناع و ترکیب سیر و گردو به آن اضافه می شود.

دسته دوم اما غذاهایی مانند باقلاقاتق و ترش تره هستند که در کنارشان می‌توان ماهی شور یا ماهی دودی سرو کرد. اسفناج، عدس، سیر و انار ترش اجزای اصلی تشکیل‌دهنده اسفناج مرجی هستند که ترکیب آن‌ها با هم یک طعم لذیذ را در اختیار شما قرار خواهد داد. اگر به مازندران سفر کردید، حتماً این خورش خوشمزه را امتحان کنید. اگر به دنبال غذاهای شمالی با اسفناج هستید، می‌توانید خورشت اسپناساک را در شهرهایی همچون آمل، تنکابن، بابل و … میل کنید.

ترش ترشو

آش ترش انزلی، آش ویارانه زنان باردار است که در تهیه آن به‌جای لوبیا چیتی از لوبیا سفید یا چشم بلبلی استفاده می‌شود. برای ترشی آش نیز معمولا آب نارنج تازه به آن اضافه می‌شود. اگر به طعم گوجه‌سبز علاقه دارید، می‌توانید چند عدد گوجه‌سبز نیز در آش بریزید. شما می‌توانید برای حفظ رنگ سبز نعنا، کمی آب جوش به مخلوط سیر و نعنا اضافه کنید. آرد برنج را با كمى آب در یک کاسه مخلوط کنید و هم بزنید. بهتر است قبل از سرخ کردن بادمجان‌ها، آن‌ها را در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.

در لیست غذاهای شمالی همیشه کباب‌های خوشمزه‌ای را پیدا خواهید کرد. خورش آلو مسما، خورش اصیل گیلانی بوده و در رستوران های محلی و سنتی گیلان سرو می شود. برای طبخ آن از مرغ، آلو قیسی، آلو سیاه، پیاز و شکر استفاده می شود. نکته مهم برای تهیه باقلا قاتق، تخم مرغ است، نباید شکل ظاهری خود را در حین شکستن روی مواد داخل قابلمه از دست دهد زیرا هر شخصی تخم مرغ دوست ندارد. در کنار باقلا قاتق همچنین مخلفاتی مانند سیر ترشی، زیتون پرورده و سبزی خوردن سرو می شود. این غذای گیلانی با ماهی کولی درست می‌شود و تقریبا چیزی شبیه فسنجان است.

۵- خورش سیرابیج گیلانی

همچنین مرغ ها در این غذا باید به خوبی سرخ شود سپس به محتویات داخل ظرف اضافه گردد. آبغوره می تواند به عنوان چاشنی در این غذا استفاده شود. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به شمال حتما سبزی مخصوص مرغ ترش را بخرید و با انجام مراحل زیر، این غذا را به وعده‌هایتان اضافه کنید. سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه کنید. 10 دقیقه مانده به اینکه غذا حاضر شود، دو تخم مرغ در آن بشکنید. بادمجان نیز مانند سیر و تخم مرغ در غذاهای شمال زیاد استفاده می‌شود.

آویشو سالن لوکس و جدیدی دارد که دکوراسیون چوبی‌اش به خوبی حس گیلان و شمال را به شما می‌دهد. منوی آن‌ها کامل است و تقریباً همه غذاهای گیلانی و پیش‌غذاها را سرور می‌کنند. ورودی رستوران ساده است و یک تابلوی قدیمی بالای در کوچک آن قرار دارد.

به مواد رب گوجه فرنگی و زعفران را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا خوراک واویشکا با شعله ملایم پخته شود و به خوبی جا بیفتد. زمانی که مواد به خوبی پخته شد، روی کل مواد تخم مرغ ها را بشکنید و سپس این غذای لذیذ را سرو کنید. غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده و به همین خاطر بسیار معروف است، در اینجا با معرف ترین غذاهای شمالی آشنا شوید.