اگر شما هم وسوسه شدهاید که این غذای محلی را تست کنید باید به شما بگوییم که به سادگی در آشپزخانه خود در هر کجای جهان که هستید میتوانید این غذا را تهیه کنید. این غذا برای افرادی که گیاه خوار هستند بسیار مناسب است زیرا در مواد اولیه میرزاقاسمی هیچگونه گوشتی وجود ندارد. طرفداران آش می توانند حسابی در مازندران خوش بگذرانند و آش های خوشمزه این دیار را امتحان کنند.
مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آنها به ثبت ملی رسیده است. جالب است بدانید که سن امید به زندگی در گیلان، چند سال بیشتر از میانگین کشوری است و گفته میشود که یکی از دلایل این مسئله، مصرف زیاد ماهی در این منطقه است. سازمان یونسکو در سال ۱۳۹۴، رشت را بهعنوان پایتخت خلاق غذا معرفی کرد و البته با توجه به این حجم از تنوع غذایی، این اتفاق بههیچوجه تعجبآور نیست. «واویشکا» غذایی با ریشه روسی است که بعد از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد. برای درست کردن واویشکا میتوانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله. اگر هم گیاهخوار هستید واویشکا را با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست کنید.
- سبزیجات خرد شده به غیر از چوچاق را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
- باقلاقاتق، اناربیج، کال کباب به عنوان غذای ساده شمالی شناخته می شود.
- پیشنهاد میکنیم در سفر به شمال حتما سبزی مخصوص مرغ ترش را بخرید و با انجام مراحل زیر، این غذا را به وعدههایتان اضافه کنید.
در ادامه زردچوبه و فلفل را به پیازها اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند. سینه مرغ را به پیازها بیفزایید و درب قابلمه را ببندید. پس از طلایی شدن پیازها و سرخ شدن مرغ، یک لیتر آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد.
– مرغ شکم پر شمالی
این ماست باید با برنج نیمدانه پختهشده مخلوط شود و سپس آش آماده است. یکی از خوشمزه های مازندرانی ها خورشت آلو است که در میان بومیان با نام مرغ و آلوی مازندرانی شناخته می شود. طعم اصیل این غذا ملس است و هر کسی را شیفته خود می کند.
در ظرف دیگری برنج و انواع سبزیجات خرده شده را می پزیم و بعد از مدتی آرد را به این ترکیب اضافه می کنیم. در آخر ترکیب تخم مرغ و سیر را در خورشت می ریزیم و غذا آماده می شود. دیبیجا، یکی از غذاهای محلی گیلانی است که با اشپل ماهی پخته میشود. این غذا دریایی با طعم و مزهای متفاوت با انار ترش یا ترشی و کته سرو میشود. یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شمالی است که با طعمدهندههای مختلفی چون آب نارنج، رب انار و غیره طعمدار میشود. گوشت چرخکرده، سبزیجات معطر، آرد نخود چی از مواد تشکیلدهنده این غذای گیلانی هستند.
شما میتوانید سیر تازه را بهصورت خشک کرده یا خرد شده در فریزر نگهداری کنید تا در تمام مواقع سال با آن غذاهای لذیذ درست کنید. باقلا قاتق یا باقلا قاتوق از جمله غذاهای خوشمزه و خورشت رشتی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند. یکخورشت ایرانیخوشمزه و مقوی که با کمترین و سادهترین مواد پخته میشود و بسیار مقوی و سیر کننده است.
۱۸. خورش ملا قورمه شمالی و طرز تهیه آن
برای این کار، پوره گوجهفرنگی و رب را همراه با پیاز تفت بدهید تا رنگ خوبی به غذای شما بدهند. یک تابه با کمی روغن روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس بادمجانها را در روغن سرخ کنید.وقتی یک طرف آنها سرخ شد، بادمجانها را برگردانید تا طرف دیگر هم بهخوبی سرخ شود.
آش گزنه
این غذا را با نام «غورابیج مازندرانی» هم می شناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است. برای خواندن مراحل طرز تهیه کولی غورابیج روی لینک مطلب کلیک کنید. اگر تصمیم گرفتهاید به شمال سرسبز ایران سفر کنید، به شکمگردی هم فکر کنید. همانطور که خواندید غذاهای شمالی بسیار متنوع هستند و طعم بینظیر آنها میتواند لذت سفر را دوچندان کنند. آیا به جز غذاهای معرفیشده عاشق غذای شمالی دیگری در سفر پیشین خود شدهاید؟ آن را به کاربران سایت در نظرات معرفی کنید. سیر انار که از پرطرفدارترین غذاهای مازندرانی محسوب میشود، گاهی با گوشت اردک و گاهی با گوشت مرغ پخته میشود.
زمانی که سس شما آماده شد، سیر رنده شده و فلفل را نیز با باید اضافه کنید و تکه های گوشت را در آن بخوابانید تا چند ساعت به خوبی مزه دار شود. این کباب خوشمزه را می توانید در ماهیتابه و قابلمه نیز آماده کنید و حتما نیاز به منقل جهت آماده سازی آن نیست. توجه داشته باشید سبزی چوچاق در این غذا جهت عطر دهی استفاده می شود و در صورتی که این سبزی در دسترس نباشد می توانید از جعفری استفاده کنید. اگر دوست دارید کبابتان ترش شود می توانید از رب انار و بهار نارنج در سس بیشتر استفاده کنید. غذاهای شمالی ایران چند عضو اصلی دارند که معمولا در بیشتر دستور پخت های شمالی پیدا می شوند که از آن ها می توان به سیر، سبزی، رب انار و بادمجان اشاره کرد. شاید وقتی که حرف از تنوع غذایی به میان بیاید، شمال ایران یکی از مناطقی باشد که سر دم دار تنوع در غذاهای محلی است.