در همین حین، سبزیجات را ساطوری خرد کنید و در روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها، تخممرغهای همزده را در تابه بریزید و مواد را مخلوط کنید تا تخممرغ، خودش را بگیرد. در آخر، مقداری آب نارنج یا آب لیمو و نمک به خورش اضافه کنید. خورش چغرتمه مرغ را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج نوش جان کنید. این غذای خوشمزه لاهیجانی شباهت زیادی به خورش قیمه معمولی دارد و معمولا برای نذری بهخصوص در ایام محرم در این شهر پخش میشود. در ابتدا برگهای سبز سیر ریز خرد شده را در کمی روغن در تابه تفت دهید.
- برای تهیه این خورشت خوشمزه، پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران را با هم ترکیب می کنند.
- این غذا در مناسبتهای مختلف در فصل انار و بهخصوص برایشب یلداپخته میشود.
- علاوه بر این، شمالیها از سیر به عنوان یکی از اصلیترین طعمدهندههای غذا استفاده میکنند که مزهای خاص به غذا داده و طرفداران بسیاری نیز دارد.
زمانی که آب داخل قابلمه بهاندازه نصف لیوان آب شد، پیازهای درسته را از قابلمه خارج کنید. روی بادمجانها نمک بپاشید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شود. در این حین، پیازها را در کمی روغن در یک تابه دیگر تفت دهید تا سبک شوند.
خالو آبه، یکی دیگر از غذاهای لذیذ گیلانی است که با گوجهسبز، آرد، نعنا و گشنیز و تخممرغ درست میشود. خالو آبه را میتوان بهصورت سرد یا گرم، همراه با برنج کته یا نان سرو کرد. کویی خورش، یکی از انواع غذاهای گیلانی بدون گوشت است که با کدوحلوایی، خرما، گردو، عدس و زردچوبه درست میشود و معمولا آن را با پلو یا نان سرو میکنند. گیجاواش تره، یکی از غذاهای محلی و لذیذ گیلانی است که با سبزی محلی و خودرو درست میشود.
مرغ شکم پر
اول پیاز و سیر را تفت می دهیم و مرغ را به آن اضافه می کنیم تا سرخ شود. حالا وقت دانه های انار و رب انار است، در آخر به این ترکیب آب اضافه می کنیم تا مثل خورشت بپزد. این خورشت خوشمزه معمولا به همراه برنج خوش عطر شمالی سرو می شود. انار بیج شبیه فسنجان است اما در آن آب انار و سبزی هم استفاده می شود. اول گردوی چرخ شده، آب انار و رب انار را ترکیب و چند ساعتی روی حرارت می گذاریم تا غلیظ شوند. در ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده و پیاز را به صورت کوفته های کوچک در می آوریم و به خورشت اضافه می کنیم.
طرز تهیه مرغ ترش
همچنین دل و جگر گوسفند را به صورت قطعه های کوچک و نگینی خرد کرده و به همراه گوجه فرنگی با پیاز سرخ شده مخلوط کنید. واویشکا در اصل یک غذای روسی با چند دستور پخت متفاوت است که در جنگ جهانی دوم وارد ایران شد و امروزه خوراک واویشکا را به عنوان غذاهای بومی گیلان می شناسند. مواد را در یک طرف تابه قرار داده و در طرف دیگر تابه تخم مرغ ها را بشکنید و با هم مخلوط کنید تا سرخ شوند. در این مرحله سیر له شده را داخل روغن داغ ریخته و اجازه دهید کمی سرخ شود. قلیهماهی هم در شمال پخته میشود و هم جنوب اما نسخه شمالی و جنوبی با هم تفاوتهایی دارد.
یکی از سبزیهایی که در تهیه این غذا استفاده میشود، چوچاق است که یک سبزی محلی در استان گیلان است. اگر به گیلان سفر کردید، حتما این غذا را امتحان کنید چون مطمئنا آن را دوست خواهید داشت. اناربیج یا به شکل کاملتر انارآویج یکی از غذاهای خوشمزه شمالی ست. این غذا به دلیل طعم خاص آن و نوع طبخ آن، مورد علاقه بسیاری از گردشگران است. این غذا شباهت زیادی به فسنجان دارد با این تفاوت که در طبخ آن از سبزیجات مخصوص و آب انار هم استفاده میشود.