خوشمزه‌ترین غذاهای محلی گیلان و رشت به همراه تصویر آن‌ها

کمی روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیر خرد شده را با کمی زردچوبه و نمک در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه نعنا خشک را به سیر اضافه کنید و پس از چند ثانیه تفت دادن، آن را از روی حرارت بردارید. پس از پخت کامل حبوبات و لعاب دادن برنج به آش، آبغوره و مخلوط نعنا و سیر تفت داده شده را در قابلمه آش بریزید و هم بزنید. خورش مرغ ترش، یکی از خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که در مناطق شمالی کشور بسیار محبوب و پرطرفدار است.

  • خورش انار مسما به‌دلیل وجود دانه انار زودتر از بقیه خورش‌ها می‌سوزد؛ پس در حین طبخ آن مراقب باشید.
  • تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با نمک و فلفل مخلوط کنید.
  • پیش از افزودن پیاز رنده شده به مایه کوکو، حتما آب آن را بگیرید.
  • پس از پخت گوجه‌ها و برشته شدن مرغ‌ها، آن‌ها را از تابه دربیاورید.
  • توجه داشته باشید سبزی چوچاق در این غذا جهت عطر دهی استفاده می شود و در صورتی که این سبزی در دسترس نباشد می توانید از جعفری استفاده کنید.

همین باعث شده که از شمال تا جنوب، غذاهای متنوعی با آن پخته شود و محبوب سفره‌های ایرانی باشد. این رستوران غذاهای شمالی را دقیقا همانطوری درست می‌کند که به صورت محلی طبخ می‌شود. یعنی برای این که غذا به ذائقه تهرانی‌ها جور در بیاید، ادویه‌ها را تغییر نمی‌دهند و دقیقاً از همان سبزی‌ها و ادویه‌هایی استفاده می‌کنند که خود مردم گیلان.

برگ سیر چاشنی اصلی این غذاست که حتما قبل از مصرف باید شسته شوند. این غذا نه ترش است و نه شیرین ولی بسیار خوش طعم و خوش عطر است. یکی دیگر از غذاهای معروف شمالی که امروزه در بیشتر رستوران‌ها یافت می‌شود، باقلا قاتوق است.

۲- کباب ترش شمالی

با شنیدن غذاهای شمال و غذاهای گیلان ناخودآگاه ذهنمان به سمت باقلاقاتق می‌رود. این غذا در این منطقه به وفور پخته می‌شود و در میان گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است. مواد اصلی باقلاقاتق، غذای محبوب گیلانی‌ها باقلای رشتی، سیر، تخم مرغ و شوید است. این غذای خوشمزه و خوش عطر در زمان ناصرالدین شاه قاجار توسط محمد قاسم خان که والی حاکم رشت بود تهیه شد و همچنین نام او روی این غذای فوق العاده ماندگار شد. میرزا قاسمی نیز مانند خورشت مرغ و آلو و شش انداز و غذاهای دیگر از غذاهای محلی و سنتی استان گیلان است. استان گیلان دارای طبیعت بسیار زیبا و فوق العاده، برای سفر است.

شکم گردی با غذاهای محلی رشت

دوش خرد شده را برای ۲۴ ساعت در پیاز رنده شده و فلفل سیاه بخوابانید تا مزه‌دار شود. این کباب باید با باد زدن مداوم پخته شود تا چربی‌های آن زغال را خفه نکند. قاشق غذاخوری سیب‌زمینی پخته شده نیز به مایه کوکو گردو اضافه می‌کنند. ورقه، یک نوع کوکوی بادمجان گیلکی است که با نان یا کته سرو می‌شود. ادویه‌جات ، گوشت چرخ‌کرده و پیاز درشت رنده شده را با هم مخلوط کنید و ورز دهید.

در ابتدا لوبیا چیتی و نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. اگر از باقالی خشک استفاده می‌کنید، آن را از دو روز قبل خیس کنید. سپس لوبیا چیتی، نخود و باقالی را با آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا نیمپز شوند. برخی افراد از دو قاشق غذاخوری رب آلوچه نیز در تهیه خورش شیرین قورمه استفاده می‌کنند. طرز تهیه خورش بادمجان مسما نیز به همین تریتب است؛ فقط به‌جای غوره از آبغوره یا آب نارنج استفاده می‌کنند. برای ناهار و به‌خصوص در روزهای بارانی پاییزی سرو می‌شود.