این غذای شمالی اصیلی است زیرا در مناطقی که دریا به شهر چسبیده و یا فاصله کمی دارد، اکثر غذاهای آن منطقه با ماهی تازه و خوشمزه تهیه می شود. تجربه این خوردن این غذای شمالی خوشمزه را در استان های کنار دریای خلیج فارس ایران، بسیار پیشنهاد می کنیم. باقالا قاتق یک غذای ملی و محبوب بومی ایرانی است که با لوبیا، شوید، سیر و تخم مرغ تهیه می شود و معمولا با برنج سرو می شود. باقالا قاتق یکی دیگر از غذاهای سنتی شهرهای شمالی ایران است که به دلیل محبوبیت آن در سایر شهرهای ایران نیز یافت می شود. این غذای شمالی را باید در رستوران های شمال، در کنار دریا میل کنید تا ببینید چه قدر خوشمزه است و چرا معروف شده است.
ترشتره را در ظرف سرو کشیده و کمی کره محلی آب شده روی آن بریزید و در کنار کته زعفرانی میل کنید. سبزی را خرد کرده و به همراه روغن مایع در تابه تفت دهید. در نهایت دو تا تخم مرغ را روی واویشکا بریزید و در تابه را گذاشته تا تخممرغ بپزد. گوشت را به مخلوط سبزیجات اضافه کرده و به مدت ۵ ساعت در یخچال استراحت دهید. اگر به آب انار دسترسی ندارید، از رب انار یا دانههای ریز انار استفاده کنید. در تهیه تاس کباب گیلانی بهجای لیمو عمانی میتوان از آب نارنج یا آب لیموی تازه نیز استفاده کرد.
کمی هم زعفران دمکرده روی مرغها بریزید تا غذای شما خوشعطرتر شود. طرز تهیه چغیرتمای آستارا کمی با چغرتمه مرغ رشتی متفاوت است. برای تهیه این غذا، گوشت مرغ محلی، پیاز محلی، سیبزمینی و گوجهفرنگی را بهشکل مجزا سرخ کرده و در پایان با تخممرغ مخلوط میکنند.
- شما میتوانید در کف تابه، یک ردیف پیاز حلقه شده قرار دهید و ماهی را روی آنها بگذارید تا ماهی در حین پخت، نسوزد.
- مواد لازم برای درست کردن این غذا گوشت مرغ، پیاز، سیر، آب نارنج، لپه، سبزیجات خرد شده (ترکیب جعفری، گشنیز، نعناع و گاهی کمی تره)، آب، تخم مرغ، نمک و فلفل است.
- بادمجان کباب بهشکل بادمجان شکم پر درست میشود و در شمال کشور و استان گیلان، معمولا آن را با گردوی خرد شده و آسیاب شده، جعفری خرد شده و رب انار ترش پر میکنند.
- ظاهر ساده و تمیزی دارد و کیفیت غذای خود را در طول چندین سالی که فعالیت کرده، به خوبی حفظ کرده است.
- در ابتدا لوبیا چیتی و نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
در این زمان پخت طولانی، ماهی به آب و روغن می افتد و در نهایت این آب و روغن به خورد آن میرود و خشک میشود. اگر به آب انار دسترسی ندارید، آن را از طرز تهیه حذف کنید و بهجای آن، رب انار یا انار سابیده شده در خورش بریزید. برخی گیلانیها به این خورش، گردو هم اضافه میکنند.اگر قصد این کار را دارید، گردوها را ریز خرد کنید و همراه با پیازها تفت دهید تا به روغن بیفتند. برای تهیه مطنجن مرغ، گوشت مرغ را در ۳۰ تا ۱۴ دقیقه پایانی پخت در قابلمه بریزید؛ زیرا در غیر این صورت مرغ وا میرود.
اگر قصد تهیه غذای لذیذ را دارید ابتدا باید سیر را به قطعات نازک خرد کرده و آن را بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. هنگامی که آب سیر گرفته شد آن را داخل تابهای بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید البته حواستان باشد تا سیرها سرخ نشوند. خورش مرغ ترش در مازندران، گیلان و دیگر شهرهای شمالی ایران با دستور های مختلفی پخته می شود. مواد اصلی این خورشت رب انار و گردو است و طعمی بی نظیر، لذیذ و متفاوت نسبت به خورش های دیگر گیلانی دارد.
– بادمجان شکم پر گیلانی
معمولا برای مجلسیتر شدن خورش انار مسما، مرغ به کار رفته در آن را به طور کامل سرخ می کنند و از تکه تکه کردن آن خودداری می کنند. خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم. خورشت «چغرتمه مرغ» یکی از غذا های سنتی گیلان است که طعم ویژه ای دارد. این غذا از ترکیب مرغ، تخم مرغ و آب نارنج تازه تهیه می شود و یک ایده عالی برای تنوع بخشیدن به رژیم غذایی سالم است.
طرز تهیه ترش کباب با مرغ خوشمزه به روش سنتی شمالی
مازندرانیها به کال کباب گردو اضافه نمیکنند در عوض در آن آبغوره می ریزند و به این ترتیب کال کباب گیلانی تبدیل به ناز خاتون مازندرانی می شود. اسپناساک، همان خورشت اسفناج است که از ترکیب گوشت گوسفند یا گاو و اسفناج تازه تهیه میشود. مازندرانیها علاوه بر اسفناج از سبزیجات معطر دیگر مانند جعفری، گشنیز، تره، برگ سیر و نعناع نیز در این غذا استفاده میکنند که طعمی متفاوت به آن میدهد. اسپناساک به دلیل داشتن اسفناج، بسیار مغذی بوده و دارای انواع ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدراتها و و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و … ماهی سفید، گردو، سیر، پیاز و رب انار از مواد اصلی ماهی گردوبیج مازندران هستند.
به نظر میرسد میل کردن غذاهای ایرانی مثل باقلا خورشت برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد. «ورقه بادمجون گیلانی» یکی از خوشمزه ترین غذا های محلی استان گیلان است. ممکن است از نظر ظاهری این غذای ساده گیلانی خیلی خوشمزه به نظر نرسد.
کدوحلوایی، منبع غنی کلسیم، پتاسیم و فسفر، ویتامینهای C ،E و A و همچنین ویتامینهای گروه B است. برخی افراد کمی گوشت چرخکرده هم به نرگسی اضافه میکنند؛ اما این غذا در طرز تهیه اصلی خود، یک غذای بدون گوشت است. انواع طرز تهیه کدو و بادمجان را که بلد باشید، خیالتان از بابت شام چی بپزم و ناهار چی بپزم در روزهای شلوغ راحت است.
ظاهر آن بسیار شیک بوده و متشکل است از دو طبقه با چیدمانی بسیار لوکس که از بدو ورود عاشق آن خواهید شد. را رزرو کنید و در کنار این سفر لذت بخش، این غذای بی نظیر را صرف کنید. این غذا که در نگاه اول شباهتی به فسنجان دارد، برای جا افتادن هنگام پخت آن نیاز به زمانی در حدود ۳ تا ۴ ساعت دارد. گمج کباب از کباب های ناب شمال است که در ظرف هایی به نام گمج درست می شود و به همین دلیل بااین نام شناخته می شود. هههههههغذاى هر ناحيه مخصوص به خاصيت بدنى و اب و هواى ناحيه و انچه انجا مى رويد براى مزاجشان خوب هست.