خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما-احمد فود

معمولا هر مجمع برای سه نفر در نظر گرفته می‌شود و افراد به‌شکل گرد دور سینی جمع می‌شوند و غذا را میل می‌کنند. به‌جای سیب سبز می‌توانید از سیب گلاب هم استفاده کنید. بهتر است از گندم سبوس‌دار برای تهیه این آش استفاده کنید.

خورش قیمه از حدود ۸۰ تا ۹۰ سال پیش، به‌عنوان یک غذای نذری در میان ایرانیان شناخته می‌شود. شما می‌توانید ترخینه جامد را در خانه تهیه کرده یا به‌صورت آماده از عطاری‌ها خریداری کنید، البته باید در نظر داشته باشید که درست کردن ترخینه جامد، حدود هفت روز زمان می‌برد. با ما همراه باشید و با طبخ این آش ایلامی مقوی از سرماخوردگی و آنفلونزا دوری کنید. ایران در زمان امپراتوری پارس با کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و همچنین افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی و ترکیه همسایه بود. استان مرکزی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود از آب و هوایی متنوع برخوردار است و همین باعث تأثیری شگرف در غذاهای محلی آن شده است. قم شهری زیارتی و دارای جاذبه‌های گردشگری معنوی، طبیعی و تاریخی متعدد است, اما بد نیست بدانید که این شهر غذاهای سنتی پرطرفدار نیز دارد.

  • آش شولی به‌دلیل طبع سردی که دارد، معمولا در شب یلدا، همراه با آجیل و شیرینی یزدی میل می‌شود تا طبع متعادل‌تری پیدا کند.
  • البته امکان ندارد شما به اهواز بروید و بتوانید از فلافل‎های عربی نشین اهواز، غافل شوید.
  • قلیه ماهی یکی از غذاهای معروف استان بوشهر هستش که همه آن را به عنوان یکی از لذیذترین خورشت های جنوب کشورمان می‌شناسند.
  • این خورشت اصیل و سنتی ایرانی از گذشته در انواع مهمانی ها و مجالس سرو می شده و امروزه هم که پای ثابت نذری های ماه محرم ایرانیان است.
  • اما برای اهالی مازندران مژده یک غذای خوش‌طعم و لذیذ را خواهد داد.

ترکمن‌ها یکی از اقوام ترک‌تبار ایران هستند که در حاشیه شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش‌هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا زندگی می‌کنند. چکدرمه، چکدیرمه یا چگدیرمه، مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق‌قلا است که به‌طور سنتی در دیگی به نام «قازان» آماده می‌شود. آش پرپوله از غذاهای محلی کردستان محسوب می‌شود که در فصل سرما و مخصوصا زمان سرماخوردگی پرطرفدار است. در گذشته خمیر این آش را به‌صورت دستی درست می‌کردند؛ اما امروزه رشته‌‌های آماده آشی جایگزین آن شده است.

طرز تهیه کوکو سبزی لقمه ای (ساندویچ کوکوسبزی)

آبگوشت یک غذای ساده و خوشمزه است که از عشایری‌ها به جا مانده است. قورمه سبزی که از سبزی، لوبیا قرمز و گوشت بره درست می­شود، ترش و پر سبزی است. طعم این خورش باید کمی ترش باشد به همین دلیل کمی لیمو عمانی خشک یا آبلیموی تازه به آن اضافه می­کنند، مدت زیادی طول می­کشد تا رب سبزی جا بیفتد. شنبلیله، جعفری، گشنیز و پیازچه از جمله سبزیجاتی هستند که در تهیه این خورش اصیل ایرانی استفاده می­شوند. كلم پلو از انواع غذاهای ایرانی با طعم متفاوت و لذیذ است كه بهتر است این نوع غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه كنیدو بی شك یكی از پایه های ثابت منوی غذایی شما خواهد شد .

لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج –  انواع کوفته، کوکو و شامی

ترشی خاصی هم به آن اضافه می‌کنند که در بیشتر مواقع این ترشی تمر هندی است. برای تهیه این غذا ماهی را با سبزی‌های خوشمزه و معطر تفت می‌دهند و همراه با چاشنی و مواد معطر و خوش‌طعم دیگر می‌پزند. غذاهای محلی کیش را می‌توانید در بسیاری از رستوران مجله خبری غذا های کیش پیدا کنید ولی اگر دوست دارید یک قلیه‌ماهی عالی را امتحان کنید به رستوران عمواکبر سر بزنید. رستوران باباقدرت، رستوران پایاب، رستوران پوریا، رستوران انرژی، رستوران رویال استار و رستوران درویش هم انواع غذاهای سنتی کیش را سرو می‌کنند.

مثل همه آش‌های دیگر از سیر داغ و پیاز داغ هم برای تزئین و خوشمزه شدن آش استفاده می‌شود. اناربیج یکی از خورشت‌های خوشمزه گیلانی است که شباهت زیادی به فسنجان دارد. قدیمی‌ترها این خورشت را با نام خورشت فسنجان سبزی هم می‌شناسند. برای طبخ این خورشت هم می‌توان از گوشت چرخ کرده استفده کرد و هم مرغ.

اگر ازترکیب گوشت چرخ کرده و رب خوشتان می‌آید، حتماً از طعم قرمزه نخودچی هم استقبال می‌کنید. همانطور که از اسم این غذا مشخص است آرد نخودچی یکی از اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده آن است. برای پخت این غذا گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچیترکیب می‌کنند و کوفته‌های کوچک از آن درست می.کنند. این کوفته‌ها را همراه با سیب زمینی در رب و مقداری آب می‌پزند. به همین راحتی میتوانید یکی از غذاهای محلی ایران که متعلق به شهر اصفهان است را بپزید و نوش جان کنید. «اسپناساک» هم در این لیست غذای ایرانی بدون برنج، یکی از غذاهای سنتی شمال کشور است.

تعداد کثیری از بهترین غذاهای سنتی ایرانی از سراسر کشور گردآوری کردیم که در ادامه مختصرا به آنها میپردازیم . می توان این خورشت را به همراه سیب زمینی یا بادمجان سرخ شده، در کنار برنج ایرانی خوشمزه برای یک مهمانی ساده سرو کرد. این غذای سنتی و در عین حال پرکاربرد که هم می تواند در مهمانی ها و هم در مواقع معمولی استفاده شود بسیار خوشمزه و باب طبع انواع سلیقه ها می باشد. روش پخت آن که حتما به آن آشنایی دارید عبارت اند از پختن و سپس سرخ کردن مرغ ها و سپس برنج و استفاده از زرشک و زعفران و خلال پسته و بادام برای تزیین. بدون شک یکی از غذاهایی که در نگاه اول به کلمه سنت در خاطرمان تداعی می شود، آبگوشت لذیذ است. این غذای خوشمزه پایه ثابت مهمانی ها و جشن های گذشتگانمان بوده و در مراسمات جشن و عروسی و در سوگواری ها همیشه مورد استفاده قرار می گرفته است.

برخی افراد نصف پیمانه سبزی ماهی نیز به این خوراک اضافه می‌کنند. عرب‌ها معمولا این غذا را با بادام هندی تفت داده شده تزئین می‌کنند. در برخی از طرز تهیه‌ها لپه حذف می‌شود و به‌جای آن از کشمش و سیب‌زمینی استفاده می‌شود.

یک تضاد جذاب و خوشمزه را در زاهدان تجربه کردن فقط با خورشت دوغ پای امکان دارد. این غذای محلی ترش مزه بسیار شبیه قیمه است حتی گاهی ممکن است با دیدن آن نیز همین برداشت را داشته باشید. چرا که به جای آب در پخت این خورشت از دوغ استفاده می شود و چه بهتر که دوغ هم محلی و ترش باشد.