برای مطالعه طرز تهیه این خورش خوشمزه روی لینک مطلب کلیک کنید. معمولا «خورش قیمه» به عنوان یکی از غذاهای ایرانی سنتی برای نذری شناخته شده است ولی یک غذا ایرانی خوشمزه و پرطرفدار برای مهمانیها هم به حساب میآید. معمولا در طرز تهیه خورش قیمه از گوشت قرمز خرد شده استفاده میشود و به همین خاطر هم این اسم را روی آن گذاشتهاند.
- این غذا در گذشته در ظرفی تیره به نام ریخته میشد و پس از پخت نان در تنور قرار میگرفت.
- معمولا «خورش قیمه» به عنوان یکی از غذاهای ایرانی سنتی برای نذری شناخته شده است ولی یک غذا ایرانی خوشمزه و پرطرفدار برای مهمانیها هم به حساب میآید.
- اشکنه را با نام روغنآب یا سوپ نیز میشناسند، اما باید بدانید که اشکنه با سوپ، کاملا متفاوت است.
- در ادامه با ما همراه باشید تا این تهچین خوشمزه گرمساری را در خانه درست کنید.
خورش سیب سبز علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر دارد و اعصاب را آرام میکند. با توجه به طبیعت گرم زیره و طبع سرد برنج، زیره پلو طبع متعادلی دارد و به همین دلیل، غذایی مناسب فصل پاییز و زمستان است. هویج پلو شیرازی مجلسی را میتوان بهجای مرغ با گوشت قلقلی یا حتی بوقلمون هم درست کرد.
معمولاً این غذا همراه با ترشیهایی که تند هستند سرو میشود. به عنوان نوشیدنی هم میتوان به سراغ شربتهای خانگی رفت. البته بیشتر جنوبیها این غذا را با نوعی نوشیدنی به نام «زینتو» میل میکنند که آب توتی شبیه به شاتوت است.
۸. غذاهای محلی استان گلستان
ماش را نیز بهصورت جداگانه در یک قابلمه آب، روی حرارت متوسط گاز بپزید. پس از پخت کامل ماش و کم شدن آب داخل قابلمه، مقداری آب سرد در قابلمه بریزید تا پوست ماش کنده شود و به روی آب بیاید. آش دنگو، یکی از غذاهای معجزهآسا در درمان سرماخوردگی است که با انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود و گندم و گیاهی بومی به نام لیزک درست میشود. این آش سنتی منطقه یاسوج بیشتر در فصل زمستان خورده میشود. گیاه لیزک به تره شباهت دارد و معمولا بهصورت خشک یا تازه در تهیه انواع پلوها و آشهای استان کهگیلویه و بویراحمد به کار گرفته میشود.
قاتق در زبان محلی بهمعنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته میشود، ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا است. گوشت خورشتی را همراه با کمی دارچین و فلفل و زردچوبه در مقداری روغن سرخ کنید و سپس آب روی آن بریزید تا گوشت بپزد. پیاز خردشده را در ظرفی دیگر در روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد، نعنا و جعفری که ساطوری کردهاید، به آن اضافه کنید. سپس ریواس را پوست بگیرید و آن را به ابعاد مکعبی برش بزنید و به مخلوط سبزی و پیاز داغ بیفزایید تا تفت مختصری بخورد.
تهدیگ
خورش بهآلو جشنوارهای از طعمها و بافتها است و در طبخ آن از گوشت قرمز، به، آلو، پیاز و روغن و ادویهجات استفاده و با پلوی ایرانی مصرف میشود. ایرانیها عاشق آلوی خشک شده هستند و یکی از کاربردهای این آلوها در خورشها است. پیاز و گوشت و رب و ادویهها را تفت داده و به آن آب اضافه میکنند تا بپزد، در ادامه به را مانند پرهای پرتقال برش میدهند و در نیم ساعت آخر پخت به غذا اضافه میکنند.
همانطور كه از نامش مشخص است، این غذا از شهر تبریز میآید. البته كوفته در كل انواع مختلفی دارد و در خاورمیانه با نامهای گوناگون از آن یاد میشود. خورش کنگر به دو صورت سبز یعنی با سبزی نعنا و جعفری و ترشی آبلیمو و یا به صورت قرمز یعنی با لپه و رب گوجه فرنگی پخته و همراه پلو میل میشود. این غذا از ترکیب شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران تهیه شده و اغلب همراه خورش قیمه سرو میشود.
در فهرست غذاهای ایرانی، «خورش کنگر» یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که اواخر تابستان تا اوایل زمستان میتوانید با کنگر تازه آن را درست کنید. در طرز تهیه خورش کنگر از سبزیهایی مثل جعفری و نعنا هم استفاده میشود. «خورش آلو»، از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و اصیل است که با مرغ، گوشت قرمز یا کوفته قلقلی درست میشود. در طرز پخت غذای ایرانی خورش آلو، میتوانید از آلو جنگلی یا خورشی و آلو بخارا استفاده کنید.
ته چین قالبی می تواند در مهمانی های مختلف سفره شما را زیباتر کند. خورش بادمجان یکی از انواع خورش های قدیمی و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به خورش قیمه دارد و از محبوب ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود. کنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای کسانی که گرممزاج هستند یا از کمخونی و نارسایی کبد رنج میبرند بسیار مفید شناخته شده است.