خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما
انتشار: فروردین 12، 1403
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما

صبر کنید تا ماست کمی رقیق و در آب حل شود؛ سپس مخلوط تخم مرغ و سیر را به همراه نمک و فلفل در قابلمه بریزید. گوزلمه را پس از چند دقیقه در کاسه بکشید و در آن، نان خشک تیلیت کنید. در کشور ما با توجه به تنوع قومیتی و فرهنگی که وجود دارد، غذاهای مختلفی اختراع شده است. ادامه لیست غذاهای اصلی ایرانی و چند مدل پیش غذای سنتی ایرانی را با هم مشاهده می کنیم.

  • مثل سیر که عضو اصلی غذاهای گیلانی بود، اناردون هم یکی از پایه های ثابت تمام غذاهای مازندرانی است.
  • در ابتدا بلغور را پاک کنید و کمی آب روی آن بپاشید تا مرطوب شود.
  • اسمغذاهای سنتی ایرانیمعمولا با توجه به طرز پخت و منطقه ای که اصالتاً مربوط به آن هستند انتخاب می شوند.
  • نحوه طبخ سنتی این آبگوشت در فهرست میراث ناملموس استان قم به ثبت رسیده است.
  • مواد اصلی این غذا را به، شکر، گوشت، پیاز، زعفران و ادویه تشکیل می دهند و وجود میوه ی به، طعم لذیذ و جالبی به این خورش داده است.

علاوه بر بعضی از خورشت ها که در همه شهرها طبخ می شود، بعضی از شهرها خورشت های مخصوص خود را دارند. آنچه در اینجا عنوان شد، تنها بخشی از غذاهای سنتی شهرهای ایران است. علاوه بر این برخی از غذاهای سنتی و اصیل ایران در تمام شهرها مشترک هستند. از جمله این غذاها می توان به آبگوشت، فسنجان و ته چین اشاره کرد.

۹- بز قورمه

طرز تهیه آبگوشت کشک بادمجان در عین شباهت زیاد به کشک بادمجان، تفاوت های زیادی هم با آن دارد. برای طرز تهیه دلمه شکم پر ابتدا گوجه ها را روی تخته آشپزخانه خرد کنید. پیاز ها را به همراه مقداری روغن درون تابه بریزید و تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به داخل تابه اضافه کنید و تفت دهید. مقدار نمک و فلفل نیز روی گوشت بریزید تا طعم بهتری به خود بگیرد.

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفند و مرغ

مقداری گل برگ خشک شده گل رز نیز برای افزایش عطر و طعم روی آن ریخته می شود و با تکه های نان برشته خورده می شود. ایرانی ها به دو دسته تقسیم می شوند؛ آن هایی که عاشق و شیفته کله پاچه هستند و کسانی که از این غذا متنفرند! از نظر گردشگران هم این غذا بدمزه ترین و عجیب ترین غذای ایرانی است. یکی از دلایل عدم محبوبیت کله پاچه ظاهر و بوی این غذا است.

دارچین، زعفران، هل و گلاب را نیز برای خوش عطر و طعم کردن این خورش به آن اضافه می کنند. گمنه بوشهری را معمولا با ماهی سرخ شده یا قلیه ماهی سرو می کنند. برخی افراد برای طعم بهتر گمنه بوشهری، به جای آب از استاک یا آب مرغ استفاده می کنند. در این صورت ادویه را حذف کنید، زیرا استاک مرغ، خود دارای ادویه است. روی یوان آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزئین کنید. برای تهیه این آش ترکی بهتر است از روغن حیوانی یا کره محلی استفاده کنید.

طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای

این غذا در زمان نسبتا کم و بسیار ساده و آسان تهیه می شود اما با این وجود طعمی فوق العاده و دوست داشتنی دارد. عطر و طعم لوبیا به همراه برنج ترکیب بسیار جذابی می سازد که برای اکثر افراد مطلوب و خواستنی است. بدون شک یکی از غذاهایی که در نگاه اول به کلمه سنت در خاطرمان تداعی می شود، آبگوشت لذیذ است.

البته این موضوع بدین معنا نیست که شما نمی توانید در شهرهای مختلف ایران، قلیه های محلی را مزه کنید. ترکمن ها یکی از اقوام ترک تبار ایران هستند که در حاشیه شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا زندگی می کنند. چکدرمه، چکدیرمه یا چگدیرمه، مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق قلا است که به طور سنتی در دیگی به نام «قازان» آماده می شود. سپس این عصاره که به آن «کلگ» نیز می گویند، برای یک هفته در آب خیس می شود تا به صورت خمیر دربیاید. این خمیر در مرحله بعدی در سبدهای مخصوصی که از شاخه های بادام کوهی می سازند، پالایش می شود.

تباهگ، شباهت بسیاری به غذای «گوشت لَند» در هرات و غرب افغانستان و «گوشت قاق» یا گوشت خشک در کابل دارد. برای آشنایی با طرز تهیه تباهگ به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید. چرتمه در واقع، یک خورش بومی و سنتی است که معمولا همراه با برنج خورده می شود و به آن چرتمه پلو می گویند. طبخ این غذا به زمان کمی نیاز دارد و شما می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و یک مهمانی مجلسی و متفاوت با آن به راه بیندازید. در ادامه با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو، این غذای محلی خوش طعم و متفاوت را در خانه درست کنید. پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید.