نکته قابلتوجه درباره آغوز مسما یا فسنجان شمالی این است که شمالیها معمولاً این غذا را ترش درست میکنند. در کنار آغوز مسما میتوانید زیتونپرورده و یا زیتون و باقلا میل کنید تا از وعده غذایی خود نهایت لذت را ببرید. باقلاقاتق یا همان باقلا خورشت غذایی ساده و خوشمزه است که در لیست غذاهای خانگی گیلانیها همیشه میدرخشد. خوردن یک گمج کباب چرب و لذیذ در اقامتگاهی مانند اقامتگاه بوم گردی لاکوجان سنگر که همه غذاها با دستپخت محلی و تازهترین مواد اولیه درست میشوند، طعم دیگری دارد. غذاهای شمالی را بیتردید باید در صدر لیست غذاهای خوشمزه ایرانی دانست.
- اگر عازم این رستوران شدید، حتماً مرغ شکمپر آن را امتحان کنید.
- اگر میخواهید گردشگر را حتی در خانهتان تجربه کنید، با من همراه باشید.
- اسفناج مرجی یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندراناست که در لیست غذاهای مقوی قرار میگیرد.
- خوشبختانه فستفود کوروش چالوس کیفیت غذاهای بسیار عالی و مناسبی دارد.
- یکی از مواد پرکاربرد در آشپزی مازندرانیها، باقلای مازندرانی یا باقلا پلویی است.
- این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد.
یکخورشت ایرانیخوشمزه و مقوی که با کمترین و سادهترین مواد پخته میشود و بسیار مقوی و سیر کننده است. به نظر میرسد میل کردن غذاهای ایرانی مثل باقلا خورشت برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد. خورش ترش واش یکی از غذاهای پرطرفدار برای بومیان و مسافران به شمال کشور است. طرز تهیه ترش واش گیلانی و خورش ترش واش مازندرانی و حتی ترش واش لنگرود هم بسیار شبیه است. سبزی ترش واش در کنار طعم فوقالعاده، خواص درمانی زیادی هم دارد.
در این رستوران از دکوراسیون داخلی امریکایی استفاده کردهاند. داخل فست فود نانو چالوس میتوانید شاهد میز و مبلمان گرد راحت به سبک اروپایی باشید. منوی این رستوران شامل انواع و اقسام پیزا، برگر و ساندویچهای خوشمزه میشود. پیتزاهای فست فود نانو چالوس از آن پیتزاهای پرملاتی است که با میل کردن ۲ برش از آن احساس سیری میکنید. پس اگر عاشق فستفود هستید، حتماً سری به فست فود نانو چالوس بزنید.
۱۷- میرزا قاسمی گیلانی
غذای سنتی و بسیار سادهای که طبخ آن در گلستان با آن چه که در نقاط دیگر پخت میشود، متفاوت است و در آن از گوشت، برنج، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات (نمک و فلفل) استفاده میشود. ترشی خمیر آش یا آش ترش مازندرانی را با ترکیب سبزی شامل مجله خبری غذا شوید گشنیز، سیر و برگ چغندر، نخود، لوبیا، باقالی، رشته آش، لبو، کدو حلوایی، رب انار و ادویه طبخ می کنند. مازندرانی ها در طبخ این غذای خوشمزه از برنج و گوشت استفاده میکنند و البته برای آشپزی از فوت و فن های مخصوص خود بهره میبرند.
غذاهای معروف و خوشمزه گیلان
باید بگذارید آب خورشت خشک شود و آن را به صورت غلیظ سرو کنید. اگر دانه های اناری که در این غذا استفاده می کنید ترش است باید کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعمش ملس شود. «اناربیج» یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی گیلانی است که قدمت آن به زمان مادربزرگها برمیگردد. این غذا به نوعی نسخه قدیمیتر خورش فسنجان محلی گیلانی و شمالی است که برخلاف خورش فسنجان در ترکیب خود، سبزی و سیر هم دارد. قدیمیها آن را در ظرف محلی «گمج» درست می کردند و به آن «خورش فسنجان سبزی» می گفتند. ترکیب بادمجان کبابی با آب انار ترش و سبزیهای معطر شمالی بیشک شما را شگفتزده خواهد کرد.
بادمجان شکم پر
سبزی چوچاق جزو سبزیهایی است که فقط در بازارهای شمال کشور میتوان آن را یافت. اگر از طرفداران آش هستید حتما بشته واش را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید. این آش با استفاده از اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره سبز و زردچوبه تهیه میشود و سرشار از آهن است.