اگر به دنبال یک پیشغذا یا میانوعده خوشمزه هستید و یا میخواهید غذای سبکی بخورید بورانی بادمجان شمالیها را فراموش نکنید. این بورانی از ترکیب بادمجان کبابی با ماست پرچرب درست میشود و پودر موسیر و نمک نیز به آن اضافه میکنند. به روش مازندرانی به گردو آسیاب شده نیاز دارید، در بعضی مناطق از ترکیب رب آلوچه و رب انار استفاده میکنند. ماده ی اصلی این غذای خوشمزه ی مازندرانی اسفناج است و با خوردن آن تازه می فهمید که اسفناج چه طعم بینظیری دارد!
- گوشت چرخکرده گوسفندی، گوساله یا مخلوط برای تهیه ترشه شامی مناسب هستند.
- در ادامه سه عدد تخممرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید.
- قیمت مناسب و کیفیت غذاهای این رستوران بسیار خوب است و خاطره دلچسبی را برایتان به ثبت خواهد رساند.
- کئی پلا، کاملاً بر پایه سبزیهای و گیاهان پخته میشود؛ بنابراین هم برای گیاهخوران و هم برای افرادی که دارای رژیمهای کاهش وزن و یا رژیمهایی خاص هستند مناسب است.
- آلو مسما گیلانی با گوشت مرغ طبخ میشود و ازاینجهت میتوان آن را یکی از غذاهای شمالی با مرغ دانست.
سپس رب گوجهفرنگی را در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ رب باز شود. سبزیجات خرد شده به غیر از چوچاق را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید. آب، آبغوره و دو حبه سیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا این ترکیب برای ۲۰ دقیقه با هم بپزند. سپس ماهی کپور را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا ماهی با سیر مزهدار شده بپزد. پس از پخت ماهی، آن را از قابلمه بیرون بیاورید و سبزی تفت داده شده را در قابلمه بریزید تا بپزد. نمک، فلفل و زردچوبه را به مایه اشپل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
غذاهای نونی شمالی
نام مازندران که میآید نقش سواحل خزر در ذهن نقش میبندد. این نزدیکی به دریا سبب شده تا آبزیان و به ویژه ماهی جایگاهی ویژه در سبد غذایی خانوادهها داشته باشند. بازارهای ماهی در هر شهر این استان دیده می شوند و مشتریهای زیادی هم دارند. در میان خوراکیهای گیاهی، بادمجان جزو پرمصرفترینهاست و البته انار و سیر جایگاه ویژه ای برای طعمدهی به غذاها دارند. غذاها در مازندران بیشتر به صورت ترش و ملس پخته میشوند و معمولا برای کنترل طعم آن از رب انار و شکر بهره میگیرند.
طرز تهیه کوکو مرغ اصیل رشتی خوشمزه و مجلسی شمالی
خورش انار مسما شباهت زیادی به مرغ اناری دارد که در دیگر مناطق ایران بهخصوص برای شب یلدا طبخ میشود؛ اما تفاوت این دو غذا در چاشنی آنها است. در تهیه مرغ اناری تنها از رب انار استفاده میشود؛ در حالی که رب انار و دانه انار، طعمدهندههای خورش انار مسما هستند. خورش انار مسما، یک نسخه دیگر نیز در گیلان دارد که همراه با بادمجان طبخ میشود و با نام انار مسما با بادمجان مشهور است. اگر از طرفداران بادمجان هستید، حتما این خورش را با بادمجان درست کنید.
برای تهیه این خورشت به مرغ تکهشده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده احتیاج دارید و باید کمی صبور باشید. شاید شما با شنیدن نام خورشت گول بخورید اما چیزی که در نهایت می بینید کمی با تصورات شما متفاوت است. این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد. ترش سماق یکی دیگر از غذاهای پرخاصیت شمالی است که به دلیل وجود سماق در آن خواص بسیاری دارد.