این خورش خوشمزه و ملس با مرغ، آلو، قیسی، پیاز، رب گوجه فرنگی و زعفران درست میشود. در تهیه این خورش بهجای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی استفاده میشود و برای ترش کردن آن، بهجای لیمو عمانی در خورش، آب انار، رب انار ترش یا آبغوره میریزند. در ابتدا مرغها را با کمی نمک، فلفل سیاه و نیمی از زعفران در یک کاسه بریزید و آنها را با دستانتان زیر و رو کنید تا مرغها مزهدار شوند.
ذائقه غذایی مردمان شمال کشور به گونهای است که سراسر رژیم غذایی آنها از خوشمزهترین غذاها تشکیل شده است. ترکیب مزه ی بادمجان کبابی با گوجه فرنگی له شده و سیر غوغایی در ذهن شما ایجاد میکند که قطعا عاشق آن خواهید شد. این لیست به مرور کامل تر می شود، پس توصیه می کنیم باز هم به این صفحه سر بزنید.
- شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید.
- وقتی کاملا سرخ شد، نیم کیلو سبزی(که شامل نعناع، گشنیز، پونه کوهی(خَنِش،خالواش)) را اضافه کرده و کاملا تفت دهید.
- در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، بادمجانهای سرخ شده و لیمو امانی را در قابلمه بیندازید.
- پس از گذشت نیم ساعت، رب انار را در خورش بریزید، شعله را کمی زیاد کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا رنگ خورش عوض شود.
بادمجانهای سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و یک لیوان آب جوش روی آنها بریزید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا واویشکا برای ۲۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد. پس از کشیده شدن آب خوراک، غذا را با برنج یا نان سرو کنید. از خمیر درست شده در شکم ماهی پریزید و لبههای شکم را بدوزید. ماهی را در تابه و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و پس از سرخ شدن یک سمت، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
چوچاق را در بازارهای محلی گیلان به راحتی میتوانید پیدا کنید و در غذاها استفاده کنید. ترشی تره یکی از غذاهای سنتی شهرهای شمالی ایران است که بدون گوشت پخته می شود و معمولا با برنج یا آنچوی سرخ شده سرو می شود. این غذای شمالی خوشمزه، مناسب برای افراد گیاه خوار نیز می باشد؛ چراکه در این غذا از هیچ گونه گوشتی استفاده نشده است. در عین حال غذایی سیر کننده و بسیار خوشمزه ای است که به حتما باید در سفر به این منطقه سرسبز و زیبا، آن را امتحان کنید. اما رستوران گیلانه به غذاهای دریایی (به ویژه ماهی سفید) و کبابهایش معروف است.
سپس گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.در ادامه گوجهفرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجهها کشیده شود. گردوی آسیاب شده را بههمراه دو لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز بپزید تا روغن بیندازد. سپس پوست ماهیهای کولی را بگیرید و سر و شکم آن را خالی کنید. در ادامه ماهیهای کولی را به نمک، فلفل و گلپر آغشته کنید و در روغن فراوان و داغ، سرخ کنید تا دو طرف آنها برشته و طلایی شود.
شکمچرانی با حال خوش بوم گردی
از معروف ترین غذاهای سنتی گیلان، کباب ترش و جوجه ترش هستند. این غذاهای خوشمزه تقریباً در همه رستوران های گیلان سرو می شود. برای پختن کباب ترش و جوجه ترش از گوشت گوساله، گوسفند یا مرغ استفاده می کنند و آن را در سس خوشمزه ای میخوابانند. ماهی سرشار از خاصیت است و طعمش هم با شیوههای پخت مختلف طرفداران بسیاری دارد.
سپس گشنیز و جعفری ریز خرد شده، نعنا خشک و آرد نخودچی را در کاسه بریزید و با دست مواد را برای هفت تا ۱۰ دقیقه ورز دهید تا یک مایه چسبناک و منسجم داشته باشید. روی در کاسه را با سلفون بپوشانید و بهمدت یک ساعت، آن را در یخچال قرار دهید تا مایه شامی استراحت کند. سبزی معطر خشک را با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید و سپس آن را در قابلمه خورش بریزید. اجازه دهید تا خورش برای ۱۰ دقیقه دیگر با درب بسته روی حرارت ملایم گاز قل بزند. «سیر قلیه» یا سیر چغرتمه یک خورش خوشمزه گیلکی است که با برگ سیر تازه، تخممرغ، لپه، گوشت مرغ یا اردک و کمی آبغوره درست میشود.
۱۳. خورش طلا کوله و طرز تهیه آن
این ماهی را معمولا به عنوان چاشنی در کنار غذاهایی همچون باقلا قاتق، ترش تره و ترش واش سرو می کنند. شاید بد نباشد بدانید که در زمان های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می کردند. جوجه خروس را به گیلکی «طلا کوله» می نامیدند و اسم این خورشت هم«طلا کوله غورابه» بود.
پر کردن شکم ماهی:
چوچاق یک سبزی شمالی است که می توانید در بازارهای محلی شهرهای شمالی ایران پیدا کنید. این غذا همچنین غذای مناسبی برای مسافران گیاه خوار است. میرزا قاسمی یکی از غذاهای سنتی شهرهای شمالی ایران است که به دلیل طعم بی نظیرش در اکثر سفره های ایرانی وجود دارد. بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ مواد اصلی این غذا هستند.
پس از جوش آمدن آب خورش، شعله را کم کنید تا گردو برای دو تا سه ساعت بپزد و به روغن بیفتد. پس از حدود سه ساعت از آغاز پخت خورش، مرغها را از یخچال دربیاورید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در این مرحله در صورت تمایل، شکر را نیز در خورش بریزید.