در این حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بوی زردچوبه دربیاید. گردوی آسیاب شده را نیز در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت گرم کنید.
- خورش های شمالی را باید سرآمد بهترین طعم و مزهها در جهان دانست.
- سبزی چوچاق جزو سبزیهایی است که فقط در بازارهای شمال کشور میتوان آن را یافت.
- در ادامه پوره کدو و عدس را با گردوی سابیده شده و مقداری زردچوبه مخلوط کنید و در یک تابه با روغن تفت دهید.
- شما هم اگر تجربه خوردن این غذای خوشمزه را دارید برای ما در قسمت نظرات بنویسید.
- همچنین بهتر است پوست مرغ را جدا نکنید تا با استفاده از چربی آن غذای شما رنگ و لعاب بهتری داشته باشد.
- در برخی طرز تهیهها از کمی فلفل دلمهای هم در نرگسی اسفناج استفاده میشود.
مرغ، سیر، پیاز، لپه، سبزی خورش مرغ ترش (گشنیز، جعفری، تره) و نعنای خردشده از مواد تشکیلدهنده این خورش هستند. در واقع، ترکیب سبزی این خورش شبیه به ترکیب سبزی خورش قورمه سبزی است که کمی نعنا هم به آن اضافه میشود. گوجهفرنگیها را برای سه دقیقه در یک قابلمه پر از آب جوش بیندازید؛ سپس آنها را دربیاورید و پوست آنها را بکنید. پیازهای نگینی خرد شده را در مقداری روغن داغ سرخ کنید تا نرم و سبک شوند.
با چندین غذای شمالی خوشمزه آشنا شوید!
این غذا در ظرفهای مخصوص شمال به نام گمج (نوعی ظرف سفالی که برای طبخ غذا مورد استفاده قرار میگیرد) طبخ میشود. یکی از غذاهای معروف گیلانی میرزا قاسمی ست که امروزه در بیشتر رستورانها و در شهرهای زیادی سرو میشود. مواد لازم برای تهیه این غذا بادمجان کبابی، ترکیب سیر و گردوی خرد شده، آب انار ترش، نعناع فلفلی و گیاه محلی است که به آن چوچاق می گویند.
دو آش
واویشکا غذای محلی استان گیلان که اصالتا به کشور روسیه برمیگرده، پس از جنگ جهانی دوم به وسیله ی روس ها به غذاهای شمالی وارد شد. دانه انار خشک شده، آویشن و پودر نعنای خشک درست میشود. برای تهیه این پیش غذای خوشمزه شمالی بهصورت سنتی از سبزیهای محلی مثل جعفری، گشنیز و چوچاق استفاده میشود.
گیجا واش یا گیجا واش تره یکی دیگر از غذاهای شمالی و مخصوص گیلان است که در آن از نوعی سبزی پرفایده و کمیاب به نام گیجا واش و تخم اردک استفاده می شود. ترشه تره در کنار باقلاقاتق و میرزا قاسمی از معروفترین غذاهای شمالی محسوب میشود که طعم و مزه آن هوش و حواس را از سر میبرد. آغوز مسما در واقع همان فسنجان با گوشت اردک یا غاز است که در شهرهای مختلف گیلان تهیه و پخت میشود. این غذا بهخاطر وجود گوشت اردک یا غاز، گردو و رب انار سرشار از ویتامین بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.