سیر نقش اساسی در تهیه میرزا قاسمی دارد و میتواند عطر و بوی آن را بی نظیر کند. در میان غذاهای رسمی استان مازندران خورشت ناردون یکی از خوشمزهترینهاست. این غذا که در مناطق بومی تر به عنوان ناهار عروسی سرو میشود طعم بسیار لذیذی دارد. برای تهیه این غذا از گوشت مرغ، اردک یا غاز استفاده میکنند و انار ترش یا ملس، پیاز، رب انار، شکر و سیر مواد دیگر این غذا را تشکیل می دهند. برای درست کردن این غذا اول سیر له شده را با نمک و زردچوبه تفت می دهیم و بعد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم.
اناربیج، اسفناج مرجی، سیر انار و … از غذاهایی هستند که با انار درست میشوند. اگر راهی مازندران هستید، حتی اگر مقصدتان رامسر نیست باید سری به جاهای دیدنی رامسر بزنید و طعم غذاهای این منطقه از شمال را هم بچشید. اگر راهی گیلان شدید، در اینجا آدرس بهترین رستوران های گیلان را با غذاهای محبوبشان پیدا کنید. قبل از همه حتما میدانید که نیمی از طعم یک خورش شمالی به برنج تازه و خوشعطر همراه آن است. اگر میخواهید چنین طعمی را بچشید، اجاره اقامتگاه آویشار تالش پیشنهاد ما به شماست.
سپس درب قابلمه را ببندید تا یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد. اگر از طعم بادمجان خوشتان می آید حتما عاشق این ترشی می شوید چون با خوردن این چاشنی مزه ی بادمجان کبابی اولین طعمی است که احساس می کنید. برای درست کردن ناز خاتون از بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک و رب انار استفاده می شود. تهیه ی این ترشی خیلی آسان است و تنها چیزی که شاید کمی زمانبر باشد کبابی گردن بادمجان هاست. مواد اصلی برای پخت این غذا تخم مرغ، سبزی گیجا واش و برگ سیر است. برای درست کردن گیجا واش ابتدا سبزی گیجا واش خرد شده به همراه برگ سیر خرد شده خوب تفت داده میشوند و سپس تخم مرغ زده شده به آن افزوده میشود.
- مالابیج ماهی سفید است که داخل آن را با رب انار، سبزیجات، گردو پر می کنند و معمولا این ماهی شکم پر را روی زغال کباب میکنند.
- شما میتوانید علاوه بر آب نارنج از آبغوره نیز استفاده کنید.
- کال کباب یک پیش غذای خوشمزه ی شمالی است که حیفه به شمال سفر کنید و آن را امتحان نکنید.
گوشت، نمک، فلفل و پیاز رنده شده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و روی آن را با سلفون بپوشانید. گوشت را برای دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب مزهدار شود. خاستگاه ناز خاتون در استان گیلان است، ولی این غذا را در بسیاری از استانهای ایران بهویژه در استان مازندران نیز میتوان پیدا کرد. پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا کمی آب بیندازند و نرم شوند. پس از کشیده شده آن پیاز، کره را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا آب شود.
۱۱. کویی تره و طرز تهیه آن
با ترکیب گوشت، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، سیر، نعنا، پیاز و هویج این غذای خوشمزه شمالی پخته میشود. برای تهیه ترشی تره گیلان از تخم مرغ، خالواش(سبزی محلی گیلان)، اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، جعفری، تره، شوید و آب نارنج استفاده می شود. قبل از کبابکردن ماهی صبور به آن سبزی ماهی، تمبر هندی، سیر و ادویهجات هم اضافه میکنند.
یکی از سبزیهایی که در تهیه این غذا استفاده میشود، چوچاق است که یک سبزی محلی در استان گیلان است. اگر به گیلان سفر کردید، حتما این غذا را امتحان کنید چون مطمئنا آن را دوست خواهید داشت. اناربیج یا به شکل کاملتر انارآویج یکی از غذاهای خوشمزه شمالی ست. این غذا به دلیل طعم خاص آن و نوع طبخ آن، مورد علاقه بسیاری از گردشگران است. این غذا شباهت زیادی به فسنجان دارد با این تفاوت که در طبخ آن از سبزیجات مخصوص و آب انار هم استفاده میشود.
یکی از انواع حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی، حلوا رولی است که با نام … سپس بعد از تمام شدن آب خوراک روی آن دانه های انار و گلپر را ریخته و هم بزنید. برای طبخ این خوراک ابتدا پیاز را خرد کرده و با کره تفت دهید. سپس مواد را با هم به خوبی ترکیب کرده و کمی تفت دهید تا میرزا قاسمی آماده شود. یک نکته مثبت دیگر میلاکوی اجرای زنده موسیقی در آن است.
آشهای شمالی
خورشت مرغ ترش نیز یکی از غذاهای شمال است که بسیار معروف و اصیل می باشد. اگر با طعم ترش غذا میانه خوبی دارید حتما این خورشت را در سفر به شمال امتحان نمایید. لازم به ذکر است؛ مرغ ترش به صورت کبابی در مازندران طبخ می شود. استفاده از دانه های ساییده انار نیز در این غذا از دیگر تفاوت های آغوز مسما با خورشت فسنجان است. پودر گردو، رب انار و شکر از دیگر ترکیباتی است که در این نوع غذا در شمال کشور استفاده می شود.
البته این غذا را با مرغ هم می توان طبخ کرد ولی طرز تهیه غورابیج با مرغ اندکی کمی فرق می کند. از آنجایی که در یک ظرف به نام گمج پخته میشود، به آن گمج کباب میگویند. گوشت فیله، سبزی و رب انار از جمله مواد لازم برای پخت گمج کباب هستند. بهتر است بدانید این غذا به دلیل طبع گرمش در زمستانها طرفداران زیادی دارد.
۱۲. کویی خورش و طرز تهیه آن
از دیگر مزیتهای این رستوران گیلکی میتوان به این نکته اشاره کرد که دارای کافیشاپ بوده و چای و قلیان نیز در آن سرو میشود. پلو کبابی محرم از جمله غذاهای مشهور این رستوران گیلکی است که اگر سفری به گیلان داشتید، حتماً باید سری به آن بزنید و طعم این غذای متفاوت را بچشید. رستوران محرم، بسیار تمیز و شیک بوده و اغلب اوقات نیز شلوغ است. این شلوغ بودن ممکن است شما را وادار کند چند دقیقهای در صف بایستید. کارکنان این رستوران گیلکی به درستی با شما برخورد خواهند کرد و بسیار مؤدب هستند. برای طرز تهیه دیبیجا ابتدا دل و رودههای ماهی را تمیز کرده و بشویید.