واویشکا غذای محلی استان گیلان که اصالتا به کشور روسیه برمیگرده، پس از جنگ جهانی دوم به وسیله ی روس ها به غذاهای شمالی وارد شد. دانه انار خشک شده، آویشن و پودر نعنای خشک درست میشود. برای تهیه این پیش غذای خوشمزه شمالی بهصورت سنتی از سبزیهای محلی مثل جعفری، گشنیز و چوچاق استفاده میشود.
- همچنین موادی مانند پیاز، سیر و سبزیجات به خوبی باید در ماهیتابه تفت داده شود و سپس به آن گردو را اضافه کنید.
- سبزیجات ریز خرد شده را در یک تابه با روغن تفت دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود.
- بخش شمالی ایران، سرسبزترین خطه کشورمان و یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در بین ایرانیان است که جاذبههای طبیعی متنوع و چشماندازهای بسیار زیبایی دارد.
- در یک تابه نچسب دو تا سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و بگذارید روی حرارت متوسط گاز داغ شود.
- اگر بخواهید این غذا را در فر آماده کنید، باید روی ماهی را با زعفران، کره و رب انار به خوبی آغشته کنید و چهل دقیقه اجازه دهید تا به خوبی ماهی شما برشته شود.
مرغ، سیر، پیاز، لپه، سبزی خورش مرغ ترش (گشنیز، جعفری، تره) و نعنای خردشده از مواد تشکیلدهنده این خورش هستند. در واقع، ترکیب سبزی این خورش شبیه به ترکیب سبزی خورش قورمه سبزی است که کمی نعنا هم به آن اضافه میشود. گوجهفرنگیها را برای سه دقیقه در یک قابلمه پر از آب جوش بیندازید؛ سپس آنها را دربیاورید و پوست آنها را بکنید. پیازهای نگینی خرد شده را در مقداری روغن داغ سرخ کنید تا نرم و سبک شوند.
گیجا واش یا گیجا واش تره یکی دیگر از غذاهای شمالی و مخصوص گیلان است که در آن از نوعی سبزی پرفایده و کمیاب به نام گیجا واش و تخم اردک استفاده می شود. ترشه تره در کنار باقلاقاتق و میرزا قاسمی از معروفترین غذاهای شمالی محسوب میشود که طعم و مزه آن هوش و حواس را از سر میبرد. آغوز مسما در واقع همان فسنجان با گوشت اردک یا غاز است که در شهرهای مختلف گیلان تهیه و پخت میشود. این غذا بهخاطر وجود گوشت اردک یا غاز، گردو و رب انار سرشار از ویتامین بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
احتمالا بدانید که گمج چیست؟ گمج به ظرف های سنتی گیلان می گویند که سفالی هستند و از آن برای پخت غذا به جای قابلمه استفاده می کنند. درست می شود که در نهایت هم تخم مرغ به آن اضافه می شود که می توانید بسته به میل خود این مورد را استفاده کنید. در ادامه 15 غذای معروف شمالی را ببینید و سعی کنید که حتما هر کدام از آن ها را یکبار امتحان کنید و لذت ببرید. باکله پته از غذاهای بسیار معروف و سنتی استان مازندران است که شاید در میان غیر بومیان کمتر شاخته شده باشد. امروز قصد داریم طرز تهیه حلوا نثار که یکی از حلواهای محبوب ارومیه …
از طبخ کامل خورش، تخممرغها را در مرحله آخر به مواد اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. بهجای لیمو امانی میتوانید از یک قاشق غذاخوری آب نارنج استفاده کنید. بهجای رب انار، میتوان از رب گوجهفرنگی نیز استفاده کرد. یکی از پنج غذای استان گیلان است که به ثبت ملی رسیده است. این غذا در مناسبتهای مختلف در فصل انار و بهخصوص برایشب یلداپخته میشود. سپس آنها را برای نیم ساعت رها کنید تا تلخی آنها گرفته شود.
۹. شوید خولی و طرز تهیه آن
سپس آنها را بهصورت جداگانه سرخ کنید و روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. سیر تفت داده شده را به مواد اخل قابلمه اضافه کنید و پس از تفت خوردن مواد برای چند دقیقه، سبزیها را بههمراه آب جوش به این مخلوط اضافه کنید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورش روی شعله ملایم گاز بپزد و به روغن بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، دو قاشق غذاخوری رب انار یا چند عدد لیمو امانی را به خورش اضافه کنید تا مزهدار شود.
– لیست غذاهای شمالی؛ قلیه ماهی شمالی
به همین دلیل در این مطلب از شادیما برای شما بهترین غذاهای شمالی را آورده ایم تا بیشتر با این سرزمین خوشمزه آشنا شوید. سیر واویج دیگر غذای گیلانی است که اغلب کنار برنج و ماهی شور سرو میشود. سیر واویج در فصل زمستان و رویش برگ سیر زیاد پخته میشود. کال کباب همچنین یک نوع پیش غذاست که در کنار غذاهای گیلانی سرو می شود. مواد اصلی برای تهیه این پیش غذای فوق العاده بادمجان کبابی، گردو، سبزی های خشک محلی مانند چوچاق و خالواش، سیر و انار است. ماهی سفید یا انواع دلخواه دیگر را میتوان با رب انار، مغز گردو، ادویه و سبزیجات خاص شمال مانند خالواش، نعناع و چوچاق طبخ کرد.
در این حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بوی زردچوبه دربیاید. گردوی آسیاب شده را نیز در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت گرم کنید.
سس مخصوص این غذا شامل پیاز، گردوی خرد شده، رب انار، سیر و آب انار میشود. اگر قصد دارید در خانه خود این غذای لذیذ را طبخ کنید ابتدا گوشت مورد نظر را برای مدتی در سس مخصوص بخوابانید و پس از مزهدار شدن آن را به سیخ بکشید و کباب کنید. لیست ۸ غذای شمالی – غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. سپس آن را از آب دربیاورید و روی تخته آشپزخانه بهاندازه گوشت قیمه، خرد کنید. پیاز ریز خرد شده و گوشت را در یک قابلمه با روغن تفت دهید.