بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی

در بسیاری از غذاهای این استان انواع رب، سبزیجات محلی، سیر و روغن زیتون استفاده می شود. برنج گیلان نیز زبانزد ایرانیان است و در کنار غذاهایی لذیذی چون کباب ترش، جوجه ترش، بادمجان شکم پر و سایر غذاهای این شهر، پای ثابت سفره گیلانی ها است. فسنجان رشتی با فسنجان‌هایی که در دیگر شهرهای ایران پخته می‌شود تفاوت‌هایی دارد زیرا مردم گیلانی این غذا را ملس یا ترش می‌پزند.

  • گیاهخوارها می‌توانند غذاهای خوشمزه‌ای را در آنجا میل کنند.
  • با ترکیب گوشت، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، سیر، نعنا، پیاز و هویج این غذای خوشمزه شمالی پخته می‌شود.
  • گوجه‌فرنگی‌ها را برای سه دقیقه در یک قابلمه پر از آب جوش بیندازید؛ سپس آن‌ها را دربیاورید و پوست آن‌ها را بکنید.
  • در مرحله آخر، تخم‌مرغ‌ها را روی اسفناج بشکنید و درب تابه را ببندید تا تخم‌مرغ‌ها خودشان را روی حرارت ملایم بگیرند.

در ادامه مقداری ادویه و دو لیوان آب به مواد اضافه کنید. بادمجان ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و با مواد مخلوط کنید و اجازه دهید خورش روی شعله ملایم آماده شود. هومسا سامانه رزرو آنلاین ویلا، سوئیت و اقامتگاه بوم‌گردی در سرتاسر ایران است و سعی می‌کند یک اقامت امن را برای مسافران خود تضمین کند. سایت هومسا هزاران اقامتگاه فعال در تمام کشور دارد و خیال شما را از بابت یک اقامت دلچسب در شهرهای مختلف راحت می‌کند.

کباب ترش یک غذای شمالی خوشمزه

تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس آن‌ها را در تابه اشپل بریزید و اجازه دهید تا سفت شوند. پس از سرخ شدن یک طرف، مواد را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود.

۲۱. ترش کباب و طرز تهیه آن

غذاهای جنوبی هم خوشمزه هستند و هم با رژیم‌های سالم‌خوری منافاتی ندارند. در این مقاله سعی داریم برخی از خوشمزه‌ترین غذاهای شمالی را معرفی کنیم تا هنگام سفر به شهرهای شمالی، این خوراکی ها را امتحان کنید. رستوران بهزاد در غرب تهران جزو رستوران‌های لوکس غذای شمالی است. هرغذای گیلکی‌ای که بخواهید را در منوی این رستوران پیدا می‌کنید.

بشته واش یکی دیگر از غذای محلی مازندران است که از خانواده آش‌ها محسوب می‌شود؛ تنها تفاوتی که این غذا با آش دارد این است که این غذا را با برنج نیز می‌توان سرو کرد. کئی پلا، کاملاً بر پایه سبزی‌های و گیاهان پخته می‌شود؛ بنابراین هم برای گیاه‌خوران و هم برای افرادی که دارای رژیم‌های کاهش وزن و یا رژیم‌هایی خاص هستند مناسب است. پیشنهاد می‌کنیم این غذای خوشمزه و مقوی را حتماً امتحان کنید. مرغ ناردونی را می‌توان با تکه‌های فیله مرغ نیز تهیه کرد که زمان پخت آن کمتر می‌شود. این خورش خوشمزه را می‌توان در مهمانی‌های خاص سرو نمود و از طعم آن لذت برد.

مزه دار کردن مرغ قبل از پخت باعث از بین رفتن بوی نامطبوع آن می شود. همچنین برای اینکه طعم غذای شما بهتر شود، کافیست مرغ را در حین پخت دو بار از فر خارج کنید و به آن زعفران و کره بمالید. همچنین جایگزین سبزی های معطر شمالی، ریحان و نعناع می تواند باشد. میرزا قاسمی، شش انداز بادمجان، نازخاتون و … از غذاهای شمالی هستند که با بادمجان طبخ می‌شوند.

بادمجان‌ها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود. شما می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری گلپر را به‌همراه رب انار به غذا اضافه کنید. پنیر برشته یا املت شمالی که در گویش محلی با نام «پنیر وروشون» شناخته می‌شود، یک غذای لذیذ شرق گیلانی است که می‌توان آن را با هر نوع پنیری درست کرد.

سپس سیر رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز بیفزایید و تفت دهید. در ادامه گردوی آسیاب شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. نصف لیوان آب جوش در قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و شعله گاز را کم کنید.

این گیاه در کشور ایران در استان‌های گیلان (رشت، بندرگز و لاهیجان) و در استان لرستان می‌روید. این خورش، طعم ترشی دارد و با گیاه ترشه واش، مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه و رب انار در ظرف سفالی گمچ تهیه شده و با برنج کته سرو می‌شود. مجی خورش، خورش مجی یا خورش عدس شمالی، یکی از غذاهای محلی استان گیلان و مازندران است که با عدس، سیب‌زمینی، مغز گردو، پیاز، رب انار و تخم‌مرغ درست می‌شود. پس از شستشوی کامل سیرهای تازه، اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.

این خورش خوشمزه با گوشت گوسفند و اسفناج درست می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. این خورشت یکی از غذاهای شمالی با مرغ است که البته در بعضی شهرهای گیلان با گوشت قرمز نیز تهیه می‌شود. مواد اصلی این غذا، اسفناج پخته، عدسی، سیر، انار ترش است. آش ترش، آشی ترش مزه است که از برنج ریز، سبزی آش، باقالی، سیر، انار و آبغوره تازه پخته می شود.