بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان‌های شمالی کایت

شما می‌توانید تخم‌مرغ را در انتها به خورش چغرتمه اضافه کنید و پس از اینکه خودش را گرفت، آن را هم بزنید تا تکه تکه شود. برخی افراد در تهیه این خورش از رب گوجه‌فرنگی یا رب آلوچه هم استفاده می‌کنند. اگر آلوچه را از قبل در آب خیس کردید، حتما از آب آن برای پخت مرغ استفاده کنید؛ زیرا طعم لذیذی به خورش اعطا می‌کند. پس از جوشیدن آب، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش جا بیفتد.

  • رستوران محرم، بسیار تمیز و شیک بوده و اغلب اوقات نیز شلوغ است.
  • پیشینه هر شهری را می‌توان با توجه به غذای محلی آن شهر تشخیص داد.
  • اگر غذاهای ملس دوست داشته باشید حتما خورشت آلو یکی از محبوب ترین غذاهای شماست.
  • شما می‌توانید فقط از باقالی استفاده کنید و بقیه حبوبات را از طرز تهیه حذف کنید.
  • سبزی‌های محلی مانند خالواش، چوچاق، جعفری، گشنیز و نعناع در کنار گوشت چرخ‌کرده، مغز گردو و رب انار مواد اصلی این غذای لذیذ را تشکیل می‌دهند.

سپس آب انار، ادویه جات و گردو را به پیاز و مرغ اضافه کنید تا مواد ترکیب شوند. وقتی مواد تفت داده شد رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا رب باز شود. این غذا از ترکیب گوشت اردک با گردو، رب انار و دانه‌های نرم شده انار پخته می‌شود. پختن این غذا زمان زیادی نمی‌برد به همین دلیل در شمال کشور خیلی زیاد پخته می‌شود. روش پخت ساده‌ای هم دارد، سبب زمینی نگینی با کدوی حلقه شده در پیاز سرخ شده و گوجه فرنگی ریز شده به آن اضافه می‌شود. یکی از غذاهای شمالی محبوب که خیلی هم ساده پخته شده سیر واویج است.

ادامه مطلب را دنبال نمایید تا با بهترین غذاهای شمال ایران آشنا شوید. ماهی شکم پر شمالی را می توانید در فر و ماهیتابه آماده کنید. در این غذا از ماهی سفید، گردو، رب انار، سبزیجات معطر و گلپر استفاده می شود.

ترشه تره

سپس برگ سیر ریز خرد شده را به پیازها بیفزایید و آن‌ها را خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه تخم‌مرغ‌ها را به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند؛ سپس آن‌ها را هم بزنید. پس از یک ساعت، مرغ‌ها را از قابلمه دربیاورید و کنار بگذارید. سپس کشمش، قیسی و رب گوجه‌فرنگی تفت داده شده را همراه با دو فنجان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد و گردوها روغن بیندازند.

شما می‌توانید فقط از باقالی استفاده کنید و بقیه حبوبات را از طرز تهیه حذف کنید. اگر به سبزی محلی خالواش و چوچاق دسترسی دارید، حتما آن‌ها را در خورش بریزید. اگر به سبزی معطر و محلی خالواش، چوچاق و گیجای دسترسی دارید، حتما آن‌ها را در خورش بریزید. در این خورشت می‌توانید به‌جای مرغ از گوشت تکه‌ای استفاده کنید. شما می‌توانید به‌جای قیسی از ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش طلایی تفت داده شده استفاده کنید تا خورش شما، طعم ملسی به خود بگیرد.

۲. خورش انار مسما و طرز تهیه آن

خورش های شمالی را باید سرآمد بهترین طعم و مزه‌ها در جهان دانست. خلاقیت در غذاهای شمالی به‌گونه‌ای است که نمونه‌اش را در هیچ جای دنیا نخواهید یافت. خوردن یک گمج کباب چرب و لذیذ در اقامتگاهی مانند اقامتگاه بوم گردی لاکوجان سنگر که همه غذاها با دستپخت محلی و تازه‌ترین مواد اولیه درست می‌شوند، طعم دیگری دارد. وقتی صحبت از غذاهای شمالی می‌شود قبل از هر چیزی کباب های شمالی قند را در دل آب می‌کنند. تنوع کباب‌های مخصوص شمالی به‌قدری بالا است که شگفت‌زده خواهید شد. اگر تا اینجای این مطلب از شادیما همراه ما بوده اید قطعا متوجه شده اید که سیر بخش جدایی ناپذیر غذاهای شمال ایران است.

ناردونی به معنی دانه‌های انار، نام یکی از معروف‌ترین غذاهای شمال است. این غذا از انار، سیر، پیاز، رب انار و مرغ پخته می‌شود. دانه‌های انار و لعاب خورشت ناردونی واقعا وسوسه انگیز است. آشپزان رشتی مرغ یا مرغابی را می‌پزند، سپس با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت می‌دهند. در نهیات این خورشت را با بادمجان و گوجه‌های سرخ شده تزیین می‌کنند. اصالت شامی، غذای خوشمزه گیلانی، به رودبار باز می‌گردد.

نمکیار یک ظرف قطور و گود از جنس گِل است که عمق زیادی دارد. گیلانی‌های قدیمی کماکان تمام مواد کال کباب را در ظرف نمکیار و با سنگ گرد یا بیضی می‌سابند. یا ماهی سفید شکم پر، یکی از غذاهای مخصوص گیلانی است که با طعم و مزه‌ای خارق‌العاده، شما را متحیر خواهد کرد. برای تهیه این غذای محلی و پر کردن شکم ماهی سفید، به سیر، گردو، رب انار وسبزیجات معطر (گشنیز، نعنا، پونه و خارواش) نیاز دارید. فیبیج‏ یا ماهی شکم پر سفید را معمولا در شرق گیلان در تنور یا در گمج می‌پزند؛ اما شما می‌توانید آن را در تابه سرخ کنید یا در فر قرار دهسد تا به روش گریل آماده شود.

اناربیچ که با نام‌های سنگه خورش و انار آویچ هم در گیلان شناخته می‌شود یکی دیگر از غذاهای خوشمزه رشت است. اگر تا به حال شما این غذای لذیذ را امتحان نکرده‌اید بهتر است که برای یک بار هم که شده این غذا را میل کنید. برای تهیه این غذا از مواد اولیه دانه‌های انار، رب انار، سبزیجات معطر، گردو و گوشت قلقلی استفاده می‌کنند.