بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان‌های شمالی کایت

سبزیجات ریز خرد شده را در یک تابه با روغن تفت دهید تا آب آن‌ها کاملا کشیده شود. یک لیوان آب جوش دیگر به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش بپزد. پس از گذشت نیم ساعت، رب انار را در خورش بریزید، شعله را کمی زیاد کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا رنگ خورش عوض شود. در این حین، تکه‌های ماهی را سرخ کنید و پس از به روغن افتادن خورش، آن‌ها را در خورش بریزید. پس از حدود سه تا چهار دقیقه در خورش آب نارنج بریزید و گاز را خاموش کنید.

سپس تخم‌مرغ‌ها را به مایه شامی بیفزایید و باز هم ورز دهید تا مایه شامی منسجم و کشدار شود. شامی‌ها را در یک تابه بزرگ بچینید و آب پیاز رنده شده را در آن بریزید تا شامی‌ها کم کم با آب پیاز و روغن بپزند. برای سرو، شامی‌ها را در ظرف بچینید و روی آن‌ها سماق بپاشید.گوجه‌های سرخ شده را نیز روی آن‌ها بچینید. گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده کرده (بدون آب)، نمک، فلفل و گلپر و سبزیجات معطر را به‌خوبی مخلوط کنید و ورز دهید تا مواد کاملا یکدست شوند. سپس روی ظرف گوشت را با سلفون بپوشانید و برای یک تا دو ساعت در داخل یخچال بگذارید تا گوشت استراحت کند. مایه شامی رودباری را از یخچال بیرون بیاورید و به‌اندازه یک نارنگی متوسط از مایه شامی بردارید.

  • در این مقاله خوشمزه شما را با انواع غذاهای محلی رشت و گیلان آشنا می‌کنم.
  • برخی افراد، نیمی از مقدار سبزی و پیاز را به مایه شامی اضافه می‌کنند و برای تهیه سس در ابتدا پیاز را تفت می‌دهند و سپس رب و بقیه سبزی را به آن می افزایند.
  • «کال کباب» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که می‌ توانید با مواد ساده ای مثل سیر و بادمجان درست کنید.
  • گاهی اوقات نیز به جای مرغ از اردک، خروس، غاز یا بلدرچین برای تهیه خورشت ناردون استفاده می‌کنند.
  • خورشت سیر انار یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ مازندران است که محبوبیت بالایی در این استان دارد.

حالا نوبت لپه، ۱/۵ لیتر آب و یک لیوان آب نارنج تازه است، سپس در قابله را می گذاریم تا بعد از چند ساعت خورشت کاملا جا بیفتد. ۱۰ دقیقه قبل از اینکه پخت خورشت تمام شود دو تخم مرغ زده شده به تمام قسمت های سطح خورشت اضافه می شود. در این غذا احتیاج به ادویه ی زیادی نیست چون طعم اصلی آن از آب نارنج و سبزیجات تازه می آید. بهتر است لپه ها را از شب قبل خیس کنید و قبل از اضافه کردن به خورشت به مدت ۲۵ خوب بپزید. ان غذای خوشمزه را با استفاده از مواد اولیه تخم مرغ، نمک، برگ سیر خرد شده و فلفل و ادویه‌جات تهیه می‌شود.

ترشی انار در کنار شکری که به آن اضافه می‌شود، طعمی ملس به خورشت داده و آن را خاص و منحصربفرد می‌کند. به احتمال زیاد شما اسم این غذا را تا به حال شنیده‌اید. برای تهیه این غذای خوشمزه از گوجه فرنگی، شکر، رب گوجه، گوشت اردک یا مرغابی و انواع آلوهای خورشتی مانند آلو بخارا استفاده می‌کنند.

در مرحله آخر، تخم‌مرغ‌ها را روی اسفناج بشکنید و درب تابه را ببندید تا تخم‌مرغ‌ها خودشان را روی حرارت ملایم بگیرند. علاوه بر ماهی و مرغ، گوشت قرمز نیز در لیست غذاهای شمالی دیده می‌ شود. انواع غذا با گوشت چرخ کرده شامل کباب و شامی ها را می توانید در لیست این غذا ها مشاهده کنید. در ادامه سه غذای خوشمزه شمالی که با گوشت قرمز آماده می شوند را معرفی کرده ایم. مانند جنوب کشور، ماده غذایی غالب در غذاهای شمالی، ماهی است. غذای شمالی با ماهی به روش های مختلفی طبخ می شود و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج همواره چند غذای خوشمزه مختص شمال کشور یافت می گردد.

آلو مسما در شهرهای دیگر کشور نیز پیدا می‌شود ولی خوشمزه‌ترین نوع آن را تنها در سفر به استان‌های شمالی می‌توانید میل کنید. برای تهیه این غذا از آلو، مرغ، قیسی و پیاز استفاده می‌شود. مهم نیست مقصدتان استان گیلان است یا مازندران، این غذا را در هر دوی این استان‌ها می‌توانید سفارش دهید. برای تهیه این غذای ماهی‌دار از ماهی سفید و سبزی استفاده می‌شود. برای تهیه این پیش‌غذای مازندرانی از اسفناج، سیر، انار ترش و عدس استفاده می‌شود. این مواد باعث می‌شوند اسفناج مرجی غذایی بسیار مقوی و خوشمزه محسوب شود.

پیش‌غذاهای شمالی

در دستور تهیه قلیه ماهی شمالی از مغز گردوی آسیاب شده هم استفاده می‌شود. در آخر، کوکو را به قسمت بالای فر منتقل کنید تا روی کوکو بادکوبه‌ای طلایی و برشته شود. به‌جای رب گوجه‌فرنگی، می‌توانید از رب انار ترش استفاده کنید. در پنج دقیقه پایانی پخت شامی‌ها، آب نارنج یا آبغوره را در تابه بریزید و سپس گوجه‌فرنگی‌های سرخ شده را در تابه بچینید.

مرغ شکم پر

سپس سیر، نعناع و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کرده و با آب‌غوره یا آب انار ترکیب می‌کنند. نازخاتون طرفداران بسیاری در بین مردم شمال دارد و معمولا در فصل تابستان بر روی سفره ناهار قرار می‌گیرد. اگر مقصد سفرتان، شمال کشور باشد، قطعاً سری به رودبار خواهید زد و در آنجا یکی از بهترین رستوران‌های گیلکی واقع شده که نام آن سرچشمه رودبار است.

بادمجان کباب یا شکم پر را با موادی نظیر بادمجان، گردو ساییده شده، رب انار، نمک، فلفل و زردچوبه درست می‌کنند. لیست 8 غذای شمالی – غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. یکی از معروف‌ترین و لذیذترین غذاهای محلی مربوط به استان های شمالی کشور بوده که رنگ و بوی آن هوش از سر آدمی می‌برد. طعم ترش انواع رب انار و رب آلوچه به همراه انواع سبزی شمالی کافیست تا بخواهیم طرز تهیه انواع غذاهای شمالی را یاد بگیریم.

طرز تهیه کباب تابه ای اناری خوشمزه و مجلسی شمالی

خورش انار پیچ به خورشت قورآویچ و سنگه خورشت هم معروف است و یکی دیگر از غذاهای استان گیلان بوده که بسیار لذیذ و خوشمزه است. این غذا را در شهرهای شمالی ایران به مناسبت‌ های مختلف در فصل انار مخصوصاً برای شب یلدا تهیه می کنند. برای پخت این خورشت از گردو سابیده، آبغوره، رب انار یا آلوچه، گوشت چرخ شده و ترکیب سبزی قرمه، جعفری، تره و مقداری شنبلیله استفاده می کنند. اگر خواستید آن را میل کنید در ابتدا بپرسید که که با گوشت مرغ است یا گوشت مرغابی چون با هر دو گوشت غذا پخته می شود. این غذا رشتی مرغ یا مرغابی با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت پخته می شود سپس آب مرغ را به آن اضافه کرده و می‌پزند. آلو مسما از معروف ترین غذاهای شمالی به حساب می آید که خوب است یکبار آن را تجربه کنید.