اگر هوس چشیدن طعم گوشت اردک به سرتان زده حتما آغوز مسما را امتحان کنید. در کنار این غذا برنج یا نان و انواع ترشیهای محلی قرار میدهند. میرزا قاسمی از معروف ترین غذاهای شمالی است که خیلی ها در دیگر شهرهای ایران هم آن را درست می کنند. برای تهیه ی این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی استفاده می شود و چیزی که آن را خوش طعم می کند بادمجان های کبابی است. در این فاصله ۲ تا پیاز متوسط رو رنده کرده و با روغن کم، مقداری زردچوبه و نمک، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق غذاخوری رب انار ترش تفت دهید. برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک و آب ولرم خیس کنید.
- سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- در این غذا احتیاج به ادویه ی زیادی نیست چون طعم اصلی آن از آب نارنج و سبزیجات تازه می آید.
- در ادامه گردوی آسیاب شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید.
- کباب را روی برنج کته بکشید و همراه با اشپل شور، ماست چکیده، باقلا، گردو و زیتون پرورده و گوجهفرنگی سرو کنید.
- لونگی، یکی از غذاهای سنتی و محلی مناطق شمالی کشور و شهرهای آذری زبان است که با مرغ، اردک، بادمجان یا ماهی بهصورت شکم پر درست میشود.
- این غذا در واقع نوعی پخت جوجه است که برای طعمدار کردن آن از یک سس مخصوص استفاده میشود.
این غذا هم مثل سیر واویج درست می شود با این تفاوت که به آن سبزی گیجاواش هم اضافه می شود. گیجاواش یک سبزی محلی است که به صورت خودرو در تپه های گیلان رشد می کند. برای درست کردن این غذا سبزی سیر و سبزی گیجاواش را تفت می دهیم و بعد تخم مرغ های زده شده را به روی سطح سبزی ها اضافه می کنیم. این غذای خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای محلی استان مازندران معروف است. یکی از مقاصد اصلی کشور، شهرهای شمالی ایران است که هر ساله بسیاری از مسافران و گردشگران این شهرها را میعادگاه اصلی خود می دانند.
اناربیج
معمولا این غذا را در مراسم ها و یا مناسبت ها درست می کنند.
۲۲. قیمه رشتی و طرز تهیه آن
«سیر قلیه» یا «سیر چغرتمه» یک خورش خوشمزه گیلکی است که در فصل زمستان حداقل هفته ای یک بار سر سفره گیلانیها حاضر است. کالری خورش سیر قلیه با این روش پخت چندان زیاد نیست و با خیال راحت می توانید آن را میل کنید. امکان ندارد سری به بازارهای محلی گیلان زده باشید و ماهی دودی های به نخ کشیده و آویزان به چشمتان نخورده باشد.
طرز تهیه دختر لوس، غذای خوشمزه شمالی با بادمجان
«خورش ترش تره» از جمله خوشمزهترین غذا های خطه شمال ایران به خصوص گیلان و یک غذای ساده و بدون گوشت است. این خورش لذیذ و سالم را معمولا با حبوباتی مثل عدس یا با برنج و حتی آرد برنج درست می کنند. ماهی سفید یکی از بهترین و خوشمزه ترین ماهی های شمال کشور است که طعم بسیار لذیذی دارد. برای طبخ این ماهی خوشمزه از روش های مختلفی استفاده می شود. ترشه تره یکی دیگر از غذاهای شمالی خوشطعم است که میتواند شما را شگفتزده کند. این خورش را همراه با برنج و ماهی دودی بخورید تا منظور ما را درک کنید.
ببينيد در منطقه كه شما هستيد چى رايج هست و به مزاجتان مطلوب. معمولاً روزها خلوتتر است و میز خالی راحتتر پیدا میشود. بهتر است قبل از رفتن به رستوران آویشو میز رزرو کنید و اطلاع بدهید که برایتان پارکینگ هم نگه دارند. گفتنی است که این غذا برای اولین بار توسط محمد قاسم خان در زمان حکومت قاجار برای حاکم رشت سرو شد به همین علت نام این غذا را از او گرفتهاند. تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت آوای همراه هوشمند هزاردستان (فروشگاه برنامههای موبایلی اندروید بازار) است. به جای مرغ از اردک، خروس، غاز یا بلدرچین استفاده میکنند.