سبزیجات و صیفی جات رایج در غذاهای ایرانی شامل کدو تنبل، اسفناج، لوبیا رشته ای، نخود فرنگی، جعفری و هویج میشود. بیشتر غذاهای سنتی و معروف ایرانی در تمام نقاط کشور طبخ میشوند و علاوه بر آن اکثر شهرها و روستاها غذاهای محلی هم دارند. به کوشش تیم تحریریه آرسس شف، لیست دسته بندی شده 222 غذای ایرانی جمع آوری شده است و در ادامه برای استفاده شما قرار گرفته است. جنوب ایران به شهر ادویههای آتشین، ماهی و میگو معروف است.
- لیست غذاهای محبوب ایرانی بدون جوجه کباب، لیست ناقصی است.
- اجزای کله پاچه بناگوش، زبان، مغز، گوشت صورت، چشم و پاچهها است.
- محتوای ارائه شده در این سایت توسط کاربران تولید می شود و تستچی نقشی در تهیه محتوا ندارد بنابراین نمایش این محتوا به منزله تایید یا درستی آن نیست.
- زیرا آن روزها از دیگها و شعلههای مرغوب و مناسب کنونی و دستگاههای صاف کننده حلیم خبری نبود.
- برای ماکارانی موادی چون پیاز و سیر، رب گوجه فرنگی، ماکارانی رشتهای و ادویهجات لازم است.
صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس پیاز خرد شده را به همراه سیر رنده شده به قابلمه اضافه کنید و مقداری آن ها را تفت دهید. بعد از اینکه مقداری سیر و پیاز تفت خوردند و نرم شدند به آن زردچوبه و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند و تفت بخورند. در ضمن اش کارده که کاملاً گیاهی و بسیار خوشمزه و مخصوص زمستان هست هم داریم. شله پرپینی هم داریم که مخصوص هندیجان هست از استان خوزستان. فلافل از جمله غذاهای سبک و محبوبی است که بین مردم خوزستان طرفداران زیادی دارد. عدس پلو دستورپختهای متنوعی دارد و با کمک گوشت چرخ کرده، کشمش و … میتوان طمع آن را بهتر از همیشه کرد.
کمتر ایرانی رو میشه پیدا کرد که این غذا رو امتحان نکرده باشه ولی هیمشه جزو سر لیست بهترین غذاهای ایرانی می باشد. فسنجان خورشت نمادین و جزء جدایی ناپذیر غذاهای ایرانی در عروس ها و مهمانی هاست، که ترکیب دلپذیزی از پخت رب انار و گوشت مرغ یا اردک است. پیاز و گرد در رب غلیظی از انار به آرامی با یک دیگر پخته میشوند و سس غلیظی را به دست می دهند.
غذای ایرانی بدون برنج
سپس آنها را در یک ظرف بریزید و مقداری آب لیموترش تازه، فلفل سیاه، نمک و پودر سیر به آن اضافه کنید. مرغها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت مزهدار شوند. معمولا در فهرست غذاهای ایرانی، غذاهای بدون برنج سادهتر از انواع دیگر غذاها هستند.
برای تهیه میگو پلو به میگو پاک شده، گشنیز، پیاز،سیر، زعفران، رب گوجه فرنگی به همراه برنج نیاز داریم. ابتدا پیاز و سیر ها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی به صورت نگینی خرد کنید. یک غذای خوشمزه که همه به عنوان غذای سنتی شب عید میشناسند. اما برای روزهای دیگر سال مجله خبری غذا درست کردن این غذا برای ناهار خالی از لطف نیست. سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر) را پاک کرده، خوب میشوییم و میگذاریم تا آبشان کامل برود و سپس خرد میکنیم، یک قابلمه آب میگذاریم روی اجاق تا جوش بیاید. سوپ نیز به عنوان پیش غذا و غذای اصلی در برنامهی غذایی خانمهای خانه دار قرار میگیرد.
بدمزه ترین غذاهای ایرانی
رشتهپلو یكی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است كه بیشتر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و كشمش یا هر دو طبخ میشود. رسم است كه در روز جشن نوروز خورده میشود.رشته پلو یكی از خوشمزه ترین غذاهای بهشهر است . غذای ایرانی دیزی / آبگوشتبرای تهیه این غذا، گوشت بره را با حبوبات (عمدتاً لوبیا و نخود)، سیب زمینی و گاهی گوجه فرنگی کاملاً می پزند. سپس سس و مواد از هم جدا می شوند و مواد به خوبی له شده و مخلوط می شوند. یک دیزی اصل با نان سنگک، خمیر، پیاز و سبزی برگ سرو می شود.
کباب تابهای در بیشتر نقاط کشور شناخته شده بوده و طعم خوشمزه آن سبب محبوبیت این غذا شده است. سمبوسه جز غذاهای سبک این لیست محسوب میشود که منشا اصلی آن استان خوزستان بوده و میتوان با ترکیبات مختلفی آن را پخت. چلودیزی در استان کاشان محبوبیت زیادی داشته و برای طبخ آن از حبوبات، گوشت، برنج و … کمک میگیرند. چلو گوشت جز غذاهای لاکچری ایرانی محسوب شده و معمولا برای مناسبتهای خاص طبخ میشود. خرید حلیم در ماه رمضان محبوبیت بیشتری نسبت به سایر ماهها دارد اما معمولا به عنوان یک غذای خوشمزه برای وعده صبحانه میل میشود.
مشکوفی هم یک دسر قزوینی است، البته در مازندران هم مشکوفی را میپزند. از دیگر موادی که برای تهیه این دسر خوشطعم استفاده میشود، میتوان به زعفران، شکر، گلاب و شیر اشاره کرد. خورش ماس یا خورش ماست بر خلاف نامش، دسر است؛ دسری که بین اصفهانیها خیلی طرفدار دارد.
بسته به سلیقه مصرفکننده بعضی افراد در کنار این غذا از سیبزمینی سرخشده نیز استفاده میکنند. یک سوپ خوشمزه که در فصل های سرد در استان های سرد شدید می چسبد 🙂 این دستور پخت عالی را مدیون اهالی خونگرم ارومیه هستیم. فرهنگ غنی با تمدنی کهن با مردمانی متعصب که تلاش برای حفظ آن دارند.
این غذاهای متنوع ایرانی که باب طبع تمام افراد می باشد، معروفیت و محبوبیت کشور ایران را دوچندان کرده است. در ادامه با لاکچری ترین و بهترین غذاهای ایرانی بیشتر آشنا شوید. ایرانی ها عاشق طعم ترش و ملس اند، به طوری که زغال اخته و زرشک را در میان مواد اولیه غذاهای ایرانی خواهید دید. زرشک پلو، این غذای باستانی و محبوب، مملو از زرشک های قرمز است که پیش از پخت خشک شده اند.