هویج پلوی شیرازی با هویج، شکر، گوشت چرخکرده (مرغ یا کوفته قلقلی)، برنج، زعفران، پیاز، دارچین و نمک درست میشود و طعمی شیرین دارد. مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است که برای تهیه آن از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش مجله خبری غذا استفاده میشود. گاهی اوقات نیز گوشت قیمهای یا قلقلی سرخشده با پیاز نیز در کنار آن قرار میگیرد که ترکیب فوقالعاده لذیذی را به وجود میآورد. علاوه بر لپه و کشمش در مانی پلو میتوانید از خلال پرتقال، بادام و پسته نیز استفاده کنید.
- این غذا از ترکیب گوشت چرخ کرده و برنج و لپه و انواع سبزیجات معطر و آلو یا خرما و گردو تهیه می شود.
- شرزه یکی از محبوبترین رستورانهای شیراز است که در نزدیکی ورودی بازار اصلی شهر، بازار وکیل، مملو از حیاطها و مغازههای جذاب واقع شده است.
- کف قابلمه کمی روغن بریزید و کدو حلوایی ورقه ورقه شده را بهعنوان تهدیگر در قابلمه بچینید.
- جو را بگذارید با 2 لیتر آب بپزد و لعاب بیندازد، وقتی آب کاملاً تبخیر شد میتوانید شیر را اضافه کنید.
- اگرچه ممکن است ظاهر زیبایی نداشته باشد، اما بسیار خوشمزه و لذیذ است.
میهمانان میتوانند غذاهای سنتی محلی مانند کباب بختیاری، غذاهای بینالمللی یا مجموعهای از نوشیدنیهای گرم و اسموتیها را در کنار دسرهای خوشمزه نوش جان کنند. اهالی برای تهیه خورشت به ابتدا گوشت گوسفندی را با پیاز و ادویه میپزند و در این حین ورقههای به را سرخ میکنند. در آخر به سرخ شده و زعفران را به گوشت اضافه میکنند و میگذارند تا کاملاً بپزد. سپس مخلوط را با گوشت چرخ کرده به مدت 10 دقیقه ورز می دهند تا حالت چسبندگی پیدا کند.
طرز تهیه آش خیار چمبر
سپس مقداری از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید و با قاشق آلبالوها را از شربت شکر جدا کنید و روی سطح برنج بپاشید و همه آلبالوها را کنار برنج قرار دهید. در بقایای تخت جمشید، پایتخت باستانی امپراتوری ایران، باستان شناسان کتیبههای سنگی مربوط به 515 قبل از میلاد را یافتهاند که حاوی فهرستی از غذاهای ایرانی است. در این فهرست نشانی از فسنجان وجود دارد و مواد لازم برای پخت آن شامل گردو، گوشت مرغ و خروس و انار بوده که مواد اصلی پخت فسنجان هستند. روش پخت این خورش هم مانند قورمه سبزی فوت و فن خاص خودش را دارد و باید با حرارت بسیار کم پخته شود تا به اصطلاح جا بیفتد. جالب است بدانید که این قدمت باستانی را می توان از روی لوح ها و سنگ نوشته های تخته جمشید یافت کرد.
خورشت فسنجان خاص و خوشمزه
نخود چرخ شده، سیبزمینی رنده شده و سیر و پیاز رنده شده را در یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. رب گوجهفرنگی، نمک، زردچوبه و فلفل را به خمیر فلافل اضافه کنید و خوب هم بزنید. کمی از مواد فلافل را بردارید و آن را با دست، کاتر برش یا فلافلزن، شکل دهید. هر سمت فلافلها باید برای سه تا چهار دقیقه سرخ شود تا به رنگ طلایی دربیاید.
این غذا اغلب در فصل سرد تهیه میشود؛ زیرا مواد اولیه آن طبع گرمی دارند و از کالری بالایی برخوردار هستند و از همین رو انرژی بدن را افزایش میدهند. خورشت بامیه یک غذای اصلی است که در کنار چلو یا کته، سبزی خوردن، سالاد و ترشی سرو میشود. این غذای فوقالعاده مغذی برای وعده ناهار و شام در دورهمیهای خانوادگی مناسب است.
این غذای خوشمزه برخلاف نام آن، شباهت بسیاری به خورش قیمه سنتی ندارد و در تهیه آن از لپه یا حبوبات دیگری استفاده نمیشود. قیمه نثار، بیشتر شبیه به مرصع پلو و آجیل پلو است و مجلسیترین غذای استان قزوین به شمار میآید. یک تابه را روی حرارت بگذارید و پس از داغ شدن در آن روغن بریزید تا گرم شود. سپس تکههای مرغ را با مقدار مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر میخواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید، آنها را با ادویهجات بپزید یا سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکههای مرغ، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
آلوی استفادهشده در این خورشت, آلوی برغان است که به همراه مرغ و پیاز و رب و دیگر مخلفات پخته میشود. مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار میرود. این غذا را معمولاً در مهمانیها میپزند و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل میشود.
در عین حال دیوارها دارای نقشهای سنتی و گچبریهای اسلیمی و ایرانی هستند. در محیط رستوران، تختهای سنتی که البته طراحی جدیدی دارند، قرار داده شدهاند و در میانه رستوران، میزهای چوبی با مبلمان راحت امروزی به چشم میخورد. همچنین از ساعت ۸ هر شب، برنامه موسیقی زنده در رستوران سنتی شبهای سرو برقرار است. شاید تصور کنید که رستورانهای جنوب تهران کیفیت مناسبی ندارند.