رسم است که در روز جشن نوروز خورده میشود.رشته پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای بهشهر است . مرصع پلو را میتوان به ۳ روش کلی و با استفاده از مرغ، گوشت و ماهی درست کرد. این غذا یک غذای خوشمزه و مقوی و پر از رنگ و زیبایی است و میتواند رنگ لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد. نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانیها درست میشود. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده میشود.
در کنار شیرازی پلو سبزی خوردن تازه، ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید. بعد از پخته شدن همه ترکیبات، در یک قابلمه جدا مقداری رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید. سی دقیقه پس از اضافه کردن رب گوجه فرنگی میتوانید حرارت زیر آبگوشت را خاموش کنید و آن را سرو نمایید. طعم این کوفته بسیار لذیذ و خوشمزه است و شباهت زیادی به سایر کوفتههای ایرانی دارد.
- در واقع این گیاه در منطقه کوهستانی کردستان بهوفور به چشم میخورد و بهترین فرصت برای تهیه خورشی ترش و لذیذ به حساب میآید.
- در طرز تهیه رشته پلو از برنج به همراه رشته پلویی استفاده میشود.
- میرزاقاسمی را میتوان همراه با نان تازه یا برنج کته نوش جان کرد.
- سپس زرشک از قبل خیس خورده را در تابه بریزید و مواد را با هم سرخ کنید.
عطر و طعم لوبیا به همراه برنج ترکیب بسیار جذابی می سازد که برای اکثر افراد مطلوب و خواستنی است. دلمه غذای سنتی و اصیل ایرانی است که طعم متفاوت و خوشایندی داشته و مورد قبول انواع طبع هااست. این غذا را می توان به شیوه های مختلف و با انواع مواد تهیه کرد.
قدمت میرزاقاسمی به عصر حکومت قاجار در ایران برمیشود. این غذای لذیذ توسط محمدقاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع و به نام او، نامگذاری شد. بهجای رب انار از آب نارنج تازه نیز میتوان استفاده کرد. برخی افراد از مقداری نعنا خشک و زیره سیاه برای مجله خبری غذا خوشمزهتر کردن مواد فلافل استفاده میکنند. سیبزمینی را نیز با کمی نمک و آب، آبپز کنید و پس از نیم ساعت، پوست آن را بکنید و رنده ریز کنید. بهجای بلغور گندم از گندم پوست کنده یا ترکیب یک لیوان بلغور گندم و یک لیوان گندم پوست کنده هم میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه کتلت ذرت فوری
مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد. ممکن است در نگاه اول فکر کنید این غذا همان قیمه خودمان است و فرقی با آن ندارد. خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلیها آن را با قیمه اشتباه میگیرند. این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل کردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد. به نظر میرسد رستورانها هنوز آنقدر مهارت پیدا نکردهاند که این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه کنند. پس برای خوردن این غذا آن هم به شکل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانههای سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید.
کنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای کسانی که گرممزاج هستند یا از کمخونی و نارسایی کبد رنج میبرند بسیار مفید شناخته شده است. یکی از اصیل ترین گزینه ها در لیست غذاهای ایرانی ، آبگوشت است. در سال های گذشته معمولا برای مهمانی های خانوادگی دیگ آبگوشت بار می گذاشتند. خوش طعم ترین آبگوشت های ایرانی را با هم مرور می کنیم.
بهدلیل وجود اسفناج، کدو تنبل، چغندر قرمز، سیر، آب نارنج و ماش، سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای مختلف است. خورش ماش در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله روستای زیارت، نومل، کلاجان سادات و قاجار و غیره از محبوبیت بالایی بهخصوص در فصل بهار و زمستان برخوردار است. این خورش معمولا بههمراه پلو کته و کوکو سیبزمینی سرو میشود. نان بلیط یا نان بلوطی، قدیمیترین نان محلی کهگیلویه و بویر احمد است.
انواع کباب ها
از هر کسی سراغ غذاهای شیرازی را بگیرید، کلم پلو را به شما معرفی میکند. معروفترین غذای شیراز کلم پلو است که البته با کلم پلوهای سایر شهرها فرق دارد. به غیر از کلم، از سبزیجات معطر، گوشت و ادویههای مختلفی در پخت این غذا استفاده میشود. همین سبزیجات و ادویهها هستند که دلیل اصلی تغییر طعم و مزه کلم پلوی آشپزهای مختلف میشوند. یادتان باشد کلم پلو را حتما با سالاد شیرازی نوش جان کنید تا از طعم و مزه آن بیشتر لذت ببرید. شرط میبندم از هر کسی در مورد غذاهای رشتی سوال کنید، باقالاقاتق را به شما معرفی میکند.
گوشت یا مرغ هم تفت داده میشود و با رب گوجهفرنگی قاتی میشود. آلو و بعد زعفران و آبلیمو به این خورش اضافه میشوند و طعم ترش و شیرین به آن بدهند. پودنی هم غذایی است که با گوشت ماهی پخته میشود؛ اما نوع کوسه سواحل کیش. برپومیان کیش برای این که بتوانند گوشت را کاملا بپزند ابتدا آن را در آبلیمو و زردچوبه میپزند. سپس پوست کوسه را میکنند و گوشت آن را فشار میدهند تا آب داخل گوشت خالی شود.
دمپختک شیرازی یکی از غذاهای سنتی شیراز است که حاوی عدس، کلم و هویج است. برای تهیه این غذای معروف شیرازی ابتدا پیاز، هویج، کلم و سبزی را سرخ میکنند. در آخر برنج را داخل قابلمه میریزند و همه را با هم دم میکنند. توجه داشته باشید که از آنجایی که این غذای شیرازی گوشت ندارد، گزینه خوبی برای گیاهخواران است. یک پلو مخصوص شیرازی های اهل دل، آن هم در بلندای شب یلدا. پلویی خوش رنگ و بو که ترکیبی از برنج، انار، گشنیز، مرغ، پیاز، زعفران، خلال پسته و نمک است.