تباهگ یکی از لذیذترین و قدیمیترین غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان است که در خارج از این استان و کشورهای همجوار عربی خلیج فارس نیز بهعنوان یک سوغاتی باارزش، شناخته میشود. تباهگ در واقع، یک مجله خبری غذا روش نگهداری از گوشت است که پس از آماده شدن، از آن یک خوراک لذیذ یا پلو بلوچی درست میکنند. تباهگ، از گوشت گوسفند یا بز ورقهشده، نمک، فلفل و پودر انار درست میشود و طعمی فوقالعاده دلچسب دارد.
- سپس از آنها گلولههایی بهاندازه گردو درست کنید و آنها در یک قابلمه بچینید.
- برخی افراد بهجای آب از آب قلم برای پخت این خورش استفاده میکنند تا غذایی مقویتر و خوشطعمتر داشته باشند.
- کافی شاپ نارین آخرین رستوران از رستوران های شهرکرد نیز یک کافیشاپ مدرن است که فضا و دکوراسیونی دلنشین دارد.
- البته برای تهیه این خورش میتوان از گوشت گوساله، مرغ، بوقلمون یا حتی قارچ نیز استفاده کرد.
سپس عدس از قبل خیس شده، گشنیز خرد شده و مقداری نمک را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آش روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. تکههای گوشت را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را با هم تفت دهید تا گوشت، تغییر رنگ دهد. سپس فلفل و ادویه دلخواه خود را در تابه بریزید و مواد را با هم تفت دهید.
غذاهای محلی شهرکرد؛ طعمی لذیذ از بام ایران
گندم، جو، سیبزمینی، یونجه، چغندر، شبدر و پسته بهعنوان محصولات کشاورزی این خطه از کشور شناخته میشوند. با این وجود میتوان تنوع جالب و شگفتانگیزی از غذاها و خوراکهای سنتی و محلی را در برنامهی غذایی خانوادههای این منطقه از ایران مشاهده کرد. سپس آب آنها را خالی کنید و بههمراه آب تازه در یک قابلمه بریزید. بلغور گندم را برای پنج تا ۶ ساعت روی حرارت ملایم گاز بپزید تا لعاب بیندازد و باز شود. حبوبات را نیز بهصورت جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
منو غذایی چلچراغ
این خانه در قسمت غربی شهر کرد و در نزدیکی خانه آزاده قرار دارد . کاخ قلعه سردار اسعد بختیاری در فاصله ۴۲ کیلومتری شهرکرد و در مرکز شهر جونقان واقع شده است و فاقد هرگونه کتیبه تاریخ دار است . پس از انتصاب حسینقلی خان به عنوان ایلخانان بختیاری در اواسط حکومت ناصرالدین شاه حکمرانان این منطقه از حاکمیت بر چالشتر خلع و به زمین داران بزرگ تبدیل شدند . امکانات هتل، کمپ و ویلا به صورت اجارهای و همچنین سرویس بهداشتی و رستوران و چایخانه در این محل دیده میشود.
آبشار آتشگاه در ۱۹۰ کیلومتریِ شهرکرد و در ۴۰ کیلومتریِ شهر لُردگان در درهای به طول دو کیلومتر قرار دارد. مسیر این آبشار از محلِ چشمه تا اتصال به رودخانه’خرسان’ را فضایی سرسبز از انواع درختان و گیاهانِ جنگلی فراگرفته و شیبِ زیاد و پستی و بلندیهای دره، آبشارهای کوچک متعددی را در آن ایجاد کردهاست. پیوندِ عناصر طبیعی مانند دره، سبزهزار و اقلیم مناسب، فضای بسیار فرح بخشی را برای گشت و گذار در این مکان پدیده آوردهاست.. چشمه سرداب رستمآباد، در شهرستان اردل و فاصله ۷۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد. این چشمه با دبی آب ۱۱۰۰۰ لیتر در ثانیه در ردیف پرآبترین چشمههای کشور قرار دارد.