طعم لذیذ و خاص غذاهای محلی گیلان، باعث شد در سال ۹۴ نام شهر رشت به عنوان «شهر خلاق خوراک شناسی» در یونسکو نیز به ثبت برسد. با مجله کوروش همراه باشید تا یک لیست منوی غذای گیلانی را به شما معرفی کنیم. خورش مرغ ترش در مازندران، گیلان و دیگر شهرهای شمالی ایران با دستور های مختلفی پخته می شود. مواد اصلی این خورشت رب انار و گردو است و طعمی بی نظیر، لذیذ و متفاوت نسبت به خورش های دیگر گیلانی دارد.
- سعی کنید از غذا و نوشیدنیهایی که مقدار زیادی آب دارند استفاده نکنید، زیرا یکی از دلایل اصلی مشکلات گوارشی گردشگران آب هند است.
- وقتی کاملا سرخ شد، نیم کیلو سبزی(که شامل نعناع، گشنیز، پونه کوهی(خَنِش،خالواش)) را اضافه کرده و کاملا تفت دهید.
- باید با دختر شمالی ازدواج کنم تا از این غذاهای خوشمزه بهرمند شوم.
برای تهیه این خورش همچنین از موادی نظیر مرغ، پیاز، سیر، لپه، آب نارنج، سبزی معطر، تخم مرغ استفاده می شود. خورشت ناردون از جمله بهترین غذاهای شمال ایران است که حتما باید امتحان کنید. این غذا از ترکیب گوشت مرغ، رب انار، انار ترش، پیاز، سیر، شکر و ادویهجات تهیه میشود. گاهی اوقات نیز به جای مرغ از اردک، خروس، مجله خبری غذا غاز یا بلدرچین برای تهیه خورشت ناردون استفاده میکنند. ترشی انار در کنار شکری که به آن اضافه میشود، طعمی ملس به خورشت داده و آن را خاص و منحصربفرد میکند. بخش شمالی ایران، سرسبزترین خطه کشورمان و یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در بین ایرانیان است که جاذبههای طبیعی متنوع و چشماندازهای بسیار زیبایی دارد.
بسیاری از رستورانگردها ترجیح میدهند سری به رستورانی بزنند که فضای سنتی داشته باشد. سفرهخانههایی که غذاهای سنتی و فرنگی را در کنار قلیان و غذاهای محلی سرو میکنند، بسیار پرطرفدار هستند. درست در انتهاب جاده چالوس و ورودی جنوبی شهر چالوس، رستوران سنتی رودخانه چالوس قرار دارد. این رستوران آنقدر شهرت دارد که حتی ساکنین پایتخت برای سفری یک روزه از تهران عازم چالوس میشوند، چند ساعتی در این رستوران وقتگذرانی میکنند و سپس به تهران باز میگردند. همان طور که میتوانید تصور کنید، نباید انتظار فضایی لوکس و امروزی از این رستوران داشته باشید. اگر قصد دارید تا سری به رستوران سفید رود چالوس بزنید، حتماً جوجه ترش یا میرزا قاسمی آن را بچشید.
غذا در نقاط مختلف هند
نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد. اصلی ترشی ناز خاتون بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنا و رب انار است. این غذا شبیه به لازانیای خودمان است به همین دلیل با ذائقه ایرانیان بسیار جور بوده و ایرانیهایی که به این کشور سفر میکنند، حتماً این غذا را سرو خواهند کرد. اغلب غذاهایی که در قبرس شمالی سرو میشوند، ریشه یونانی دارند. مردمی که در کشور قبرس زندگی میکنند، اصالتا یونانی بوده و از طرف دیگر در گذشتههای بسیار دور امپراتور یونانی بر کشور قبرس شمالی نیز تسلط داشته است.
سینه مرغ ،سبزی خورشت، پیاز، لوبیا قرمز، آبغوره، سماق، غوره، سیر و نمک مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. این خورشت بسیار خوشمزه با گوشت قلقلی، سبزیجات معطر نظیر تره، جعفری، گشنیز ، گردو، رب انار و خود دانه های انار تهیه می شود. ظاهر این خورشت مثل فسنجان به نظر می رسد و باید حسابی غلیظ و جا افتاده باشد.
آش های شمالی
برای تهیه این غذا به موادی همانند گوشت اردک، گردو، دانه ساییده شده انار، رب انار، پیاز، ادویه و آب نیاز است. اگر غذاهای ملس دوست داشته باشید حتما خورشت آلو یکی از محبوب ترین غذاهای شماست. برای تهیه ی این غذا از مرغ، دانه های انار، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و گردو استفاده می شود.
۱۲ تا از بهترین رستوران های چالوس + عکس و آدرس
بیشتر غذاهای شمالی و گیلانی طعمی ترش مزه همراه با سیر دارند. در بسیاری از غذاهای این استان انواع رب، سبزیجات محلی، سیر و روغن زیتون استفاده می شود. برنج گیلان نیز زبانزد ایرانیان است و در کنار غذاهایی لذیذی چون کباب ترش، جوجه ترش، بادمجان شکم پر و سایر غذاهای این شهر، پای ثابت سفره گیلانی ها است.