ماهی کولی و میرزا قاسمیهای اکبر مشتی حسابی طرفدار دارند. حتی با توجه به کیفیت خوب غذاها میتوان گفت که قیمتها خیلی مناسبند. تهچین غذایی است که در بسیاری از مناطق ایران طبخ می شود. مازندرانی ها در طبخ این غذای خوشمزه از برنج و گوشت استفاده میکنند و البته برای آشپزی از فوت و فن های مخصوص خود بهره میبرند. اگر در انتخاب غذا به خواص آن توجه بسیاری دارید، کئی انار انتخاب خوبی برای شماست.
- اجازه دهید تا آش روی حرارت ملایم بجوش و سبزیجات بپزند و نرم شوند.
- معمولاً روزها خلوتتر است و میز خالی راحتتر پیدا میشود.
- سپس زیتونها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.
- نکته قابلتوجه درباره آغوز مسما یا فسنجان شمالی این است که شمالیها معمولاً این غذا را ترش درست میکنند.
- شمالیها بهویژه در استان مازندران، ماهیهای شکمپر خود را از نوع قزلآلا انتخاب میکنند.
این خورش خوشمزه در فصل پاییز و زمستان که فصل سیر تازه است، یکی از پایههای ثابت سفره گیلانیها است. خورش سیر قلیه گیلکی، یک خورش کم آب است که با برنج سرو میشود. اگر قصد طبخ انار مسمای مجلسی را دارید، مرغ را بهصورت درسته سرخ کنید و در خورش بریزید. برای این کار حتما مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزهدار کنید. سپس برگهای چغندر و ساقههای آبپز شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا هیچ آبی در تابه نماند.
سپس اشپلها را بههمراه انار و گلپر دوباره در تابه بریزید. سپس آنها را با پیاز رنده شده، تخممرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید و حسابی ورز دهید. روی سطح کار خود، آرد بپاشید و مایه کوکو را روی سطح کار پهن کنید. با استفاده از یک لیوان، کوکو را بهشکل دایره برش بزنید و آن را در روغن سرخ کنید. سیبزمینی، رب گوجهفرنگی، تخممرغ، مرغ، پیاز، آب لیموی تازه، نمک، فلفل و زردچوبه درست میشود. در ادامه رب گوجهفرنگی را بههمراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در تابه تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.
غذاهای شمالی ؛ خوشمزه ترین غذاهای محلی شمال ایران
نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد. اصلی ترشی ناز خاتون بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنا و رب انار است. در این مقاله به معرفی بهترین غذاهای گیلان و غذاهای محلی گیلان و طرز تهیه آنها پرداختیم. شما همچنین با تهیه این غذاهای خوشمزه، یک دورهمی خانوادگی و دوستانه خاطره انگیز را برای خود و عزیزانتان فراهم کنید.
۶. تاس کباب گیلانی و طرز تهیه آن
در این پست به شما طرز تهیه 7 غذای شمالی با مرغ را آموزش می دهیم، با ما همراه باشید. شمال غذاهای دریایی زیادی دارد که برای درست کردن آن ها از چاشنی هایی استفاده می شود که طعم آن ها را منحصربفرد کرده است. ماهی ها بر روی آتش یا ذغال درست می شوند اما از آنجایی که امروز بیشتر خانواده ها فر دارند تهیه ی آن کمی راحت تر شده است. در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر می شود و در آخر هم ماهی بر روی زغال کبابی می شود.
برای تهیه این غذا اول سیر با شوید تفت داده می شود و بعد باقلا و آب به آن اضافه می شود تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن باقلاها تخم مرغ ها را به غذا اضافه می کنیم. دیگر مواد این خورشت پودر موسیر، مرغ، پودر سیر، روغن کنجد، زعفران، سیر، رب انار و پیاز است. این غذا بعد از حدود ۱ تا ۲ ساعت جا می افتد و در آن به جای گوشت مرغ می توان از گوشت بلدرچین استفاده کرد. در خیلی از غذاهای شمالی و مازندرانی از باقلای پلویی استفاده می شود که طعم بینظیری به غذا می دهد.
سپس درب ظرف را با سلفون بپوشنید و مرغها را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید. مرغها را در کمی روغن در تابه تفت دهید تا دو طرف آنها طلایی رنگ شود. پیازها را بهصورت جداگانه با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک و نرم شوند.
در برخی از طرز تهیهها، یک عدد پیاز رنده شده نیز به آش اضافه میشود. خورش گل در چمن، نسخهای از باقلاقاتق است که با گوشت گوسفندی درست میشود. این غذای لذیذ و مقوی را میتوان بهعنوان وعده اصلی همراه با برنج سرو کرد. سس آماده شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مالاوابیج برای حدود دو ساعت روی شعله ملایم گاز بپزد و غلیظ شود.
پس از گذشت این زمان، آب آنها را خالی کنید و با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا حبوبات بپزند. پس از نیمپز شدن حبوبات، هویج و چغندر نگینی خرد شده، سبزی خرد شده، نمک و فلفل را به حبوبات اضافه کنید.