غذاهای شمال ایران، چه غذاهای گیلانی و چه غذاهای مازندرانی نه تنها در مناطق خود، بلکه در همه ایران محبوبیت دارند. ۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید. کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر آن را با کاربران ما به اشتراک بگذارید.
- گیجاواش تره، یکی از غذاهای محلی و لذیذ گیلانی است که با سبزی محلی و خودرو درست میشود.
- ابتدا یک و نیم لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و بعد به آن سبزی خرد شده، گوجه فرنگی، سیر و پیاز اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید.
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری، پودر فلفل قرمز را هم اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
این غذای خوشمزه در نگاه اول کاملا شبیه خورش بادمجان است اما برای پخت غوره مسما از شیوههای دیگری نیز استفاده میکنند. برای تهیه این غذا ابتدا شما باید باقالیها را پوست بگیرید و بعد شوید خشک شده، زردچوبه و نمک را در تابه بریزید و به آنها کمی کره اضافه کنید و تفت دهید. مسمای گوجه بادمجان از آن غذاهای لذیذ شمالی است که با گوشت قرمز یا مرغ تهیه می شود؛ البته نوعِ با مرغ آن طرفداران بیشتری دارد. سینه مرغ یا گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، آلوبخارا و نمک و فلفل و زردچوبه مواد اولیه این غذا را تشکیل میدهند. برای طبخ این غذا از ماهی قزلآلا، سیر، پیاز، سبزی شامل گشنیز، جعفری و شنبلیله،، رب انار، نمک و فلفل و زردچوبه استفاده میشود.
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. هسته های آلو را جدا کنید و با قیسی به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. حالا مرغ را از یخچال بیرون آورده و پیاز و مخلفات برای طعم دار کردن مرغ را از مرغ جدا کنید. در مرحله آخر بادمجان ها را به گمج اضافه کرده و اجازه دهید تا بادمجان ها کاملا بپزند.
غذای خوشمزه شمال ایران
گوشت و اسفناج از موارد لازم برای تهیه اسپناساک به شمار میروند. اگر دنبال غذایی سالم و مقوی با طعمی بیرقیب در استان مازندران هستید، اسپناساک را امتحان کنید. اناربیج یکی از خورشهای محبوب در شب یلدا محسوب میشود. البته در بقیه روزهای سال نیز برای گردشگران تهیه میشود. از سبزی، رب انار و گوشت چرخکرده برای پخت انارپیح استفاده میشود. برای تهیه این نوع خورش بسیار محبوب از گوشت استفاده نمیشود.
۱۴. بورانی برگ چغندر و طرز تهیه آن
سرویسدهی رستوران بسیار خوب است و مراسمهای کمجمعیت را به راحتی میشود در گیلانه برگزار کرد. در نهایت مرغ های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا خورش آلو مسما پخته شود. بعد مقداری رب انار اضافه کنید و برای ملس شدن مقداری شکر بریزید. سبزی ها را با روغن سرخ کنید و سیر را اضافه کنید و مقداری تفت دهید. در نهایت مرغهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و شعله را کم کنید تا خورش مرغ ترش جا بیفتد. به پیاز ادویه ها و را سیر اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز و سیر طلایی شوند.
شکمچرانی با حال خوش بوم گردی
مرغ ترش یکی از محبوب ترین و مشهور ترین غذاهای شمالی است که احتمالا هر کسی یک بار هم که شده آن را امتحان کرده باشد. غذایی بسیار خوشمزه که دو عضو اصلی آن، رب انار و سبزی های معطر هستند. غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده است و به همین خاطر بسیار معروف است. اگر به استان گیلان و یا مازندران سفر کنید طعم غذاهای بی نظیر شمالی دل از شما می رباید. اهالی شمال کشور آنقدر در غذا و طبخ آن خلاقیت داشتند که شهر گیلان به عنوان شهر خلاق غذا ثبت گردید.
مواد اشپل لقمه را با چند قاشق آب در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بپزند. پس از نیم ساعت، این مواد را لای نان لواش یا خمیر پیراشکی قرار دهید و آنها را بپیچید. سپس کمی روغن در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود.