این غذا به دلیل وجود کدوحلوایی مقدار قابل توجهی پتاسیم دارد و ویتامین C موجود در انار بر خواص آن میافزاید. محلیها کئی انار را برای رفع کمخونی هم تجویز میکنند. به جز انار و کدو حلوایی در این غذا از لوبیا چیتی، عدس، سیر، پیاز، گردو، روغن و زردچوبه نیز استفاده میشود. مرغ ترش یک غذای لذیذ شمالی است که به دو نوع مازندرانی و گیلانی طبخ می شود. ترکیبات این غذا تخم مرغ، برنج، سیر، سبزیهای اسفناج، جعفری، گشنیز، نعناع خالواش و آب نارنج است. یک غذای شمالی با رب انار بسیار خوشمزه که در مهمانی و مجالس درست میشه و خیلی طرفدار دارد.
- روش پخت سادهای هم دارد، سبب زمینی نگینی با کدوی حلقه شده در پیاز سرخ شده و گوجه فرنگی ریز شده به آن اضافه میشود.
- برای لذت بردن بیشتر از این غذای خوشمزه پیشنهاد میکنیم یک گوجهفرنگی خام را روی برنج خود خرد کنید و از ترکیب آن با باقلا وابیج لذت ببرید.
- اگر تا به حال شما این غذای لذیذ را امتحان نکردهاید بهتر است که برای یک بار هم که شده این غذا را میل کنید.
- در ادامه تخممرغها را به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند؛ سپس آنها را هم بزنید.
- حتما لیست کتابهایی که باید قبل از مرگ بخوانید را حداقل یک بار در یکی از سایتها دیدهاید.
مواد را در یک گوشه تابه جمع کنید و در گوشه دیگر، تخممرغها را بشکنید. پس از پخت تخممرغ، آنها را خرد کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. خورش شامی ترش سنتی گیلان یا به قول خود اهالی گیلانی «ترشه شامی» و «ترشه آب» یکی از قدیمیترین و اصیلترین خورش های گیلانی و ایرانی است. یک خورش ساده، سریع و فوری که هم با رب گوجه و هم با رب انار طبخ می شود.
خوشمزه ترین غذاهای شمالی را اینجا بخورید؛ از کباب تا خورش و آش!
چند ساعت گوشت را در این ترکیب استراحت داده و در نهایت آن را روی زغال کباب میکنند. مالابیج یا مالاویج یا مالاتا یکی از خوشمزهترین غذاهای دریایی شمال است. این غذا هم در گیلان و هم در مازندران طبخ میشود و طرفداران زیادی دارد. برای درست کردن این غذا از ماهی سفید، رب انار و گردو و سبزیهای شمالی استفاده میشود. اگر طرفدار غذاهای دریایی هستید، حتما این غذا را امتحان کنید.
۳. دوش کول کباب و طرز تهیه آن
جهت آماده سازی بادمجان شکم پر باید بادمجان ها به صورت عمودی برش داده شود و سپس آن ها را در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. پیاز و گردو آسیاب شده نیز باید به همراه سبزی های معطر تفت دهید. در کنار این غذا می توانید از ماست و ترشی نازخاتون شمالی نیز استفاده کنید. همچنین اگر برخی سبزی های محلی شمالی را در دسترس نداشته باشید می توانید از نعناع و ریحان استفاده کنید. مواد شما اگر اضافه بود می توانید در گوجه نیز آن ها را بریزید و گوجه شکم پر را در کنار غذایتان سرو کنید. رب انار و رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید و بهتدریج دو لیوان آب به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
غذاهای محلی گیلان با طعم های به یادماندنی و فوق العاده ای که دارد، یکی از بهترین جاذبه های اصلی سفر کردن به استان گیلان نیز محسوب می شود. یک غذای ساده و خوشمزه و در دسترس؛ دوپتی همان غذایی است که به راحتی آماده سرو میشود و میتوانید از خوردنش لذت ببرید. برای تهیه این غذا دوغ را به حبوبات پختهشده اضافه میکنند و سیر داغ هم در آن میریزند. همچنین غذاهای شمالی محبوب دیگری نیز بین مردم ایران شناخته شده هستند.