بادمجانهای سرخ شده را روی دستمال مخصوص آشپزخانه پهن کنید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. در صورت تمایل میتوانید به سس شامی رودباری، یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی نیز اضافه کنید. شامی رودباری، یکی از غذاهای لذیذ گیلانی است که شباهت زیادی به کتلت دارد؛ اما در طرز تهیه آن از سبزیجات معطر استفاده میشود. در طرز تهیه آش ترش همدان، از قیسی و آلو خورشتی هم استفاده میکنند و سبزی آن چغندر، گشنیز، تره و جعفری است.
- سپس یک عدد پیاز رنده شده و دو حبه سیر رنده شده را به مرغ ریش ریش در یک کاسه بیفزایید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
- شمال غذاهای دریایی زیادی دارد که برای درست کردن آن ها از چاشنی هایی استفاده می شود که طعم آن ها را منحصربفرد کرده است.
- مواد تشکیلدهنده باقلا وابیج یا خشکابیج، شوید، باقالی های سبز، نمک، روغن، زردچوبه و تخممرغ هستند.
- همچنین برای اینکه طعم غذای شما بهتر شود، کافیست مرغ را در حین پخت دو بار از فر خارج کنید و به آن زعفران و کره بمالید.
در ادامه پیاز خلالی خرد شده و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و با هم تفت دهید تا پیازها سبک و نرم شوند. سپس سبزیهای خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. سپس روی آلوها با چاقو یک برش ایجاد کنید و آنها را در خورش بریزید. در همین حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید و در ادامه گردوها را به مواد بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
آغوز مسما را پس از آماده شدن به همراه برنج سرو میکنند. غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در سفر به شمال، اگر دلتان غذاهای دریایی خواست، مالابیج را امتحان کنید. مالابیج ماهی سفید شکم پری است که از ترکیب رب انار، سبزیجات، گردو پر میشود.
سیر انار
۲ لیوان آب یخ همراه یخ اضافه کرده و در گمج رو گذاشته تا با حرارت ملایم ۱ ساعت بپزد. ادویهها شامل نمک، زرچوبه، فلفل سیاه افزوده و در قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم به مدت یک ساعت و نیم بپزد. عدس و لوبیا نیم پز شده را با نیم کیلو سبزی خرد شده( که شامل گشنیز، جعفری، تره، برگ چغندر) در قابلمه ریخته و ۸ لیوان آب اضافه کنید. پیاز را ریز خرد کرده و تفت داده، سپس سیر رنده شده را افزوده و تفت دهید.
۱۰. کپور آبه و طرز تهیه آن
سپس مواد را با دست شکل دهید و در وسط آن، یک سوراخ ایجاد کنید. برنج نیمدانه را از چند ساعت قبل از درست کردن آش در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و یک بار برنج را با آب بشورید تا نمک شسته شود و آش شما را شور نکند. برنج، سبزی ساطوری خرد شده و زردچوبه را به قابلمه حبوبات نیمپز اضافه کنید و آنها را روی شعله ملایم گاز بپزید تا برنج بپزد و کاملا له شود. گوجه سبز را با کمی آب در یک قابلمه (گمج سفالی) بریزید و روی حررات متوسط گاز قرار دهید تا بپزد.
۱ پیمانه برنج نیمدانه را به روش سنتی با سنگ بکوبید تا کاملا له شود(میتوانید برنج را داخل میکسر آسیاب کنید و یا درغیر اینصورت۳ قاشق آرد برنج اضافه نمایید). در تابه دوم روغن ریخته و ۱ بوته سیر چرخ شده افزوده و با زردچوبه تفت دهید. مرغ را با زردچوبه و نمک مزهدار کرده و در تابه سرخ کنید(هر دو طرف مرغ باید سرخ شود). در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ ساعت با حرارت خیلی کم بپزید؛ بعد از پخت، به آرامی ماهی را از قابلمه خارج کنید. ته قابلمه چند تکه چوب قرار داده، سپس ماهی شکمپر را به آرومی روی چوب قرار دهید.
غذاهای نونی شمالی
اگر از مرغ کوچک یا اردک برای تهیه سیر قلیه استفاده میکنید، آن را بهصورت درسته بپزید و در خورش بیندازید. طعم اصیل گمج کباب با چوچاق و گردوی آسیاب شده به دست میآید و البته این خورش باید در گمج درست شود؛ پس اگر به گمج سفالی دسترسی دارید، حتما این خورش را در آن بپزید. برخی افراد از رب گوجهفرنگی در این خورش استفاده نمیکنند. شما میتوانید بهجای مرغ، این خورش را با گوشت مرغابی بپزید.