اول پیاز و سیر را تفت می دهیم و مرغ را به آن اضافه می کنیم تا سرخ شود. حالا وقت دانه های انار و رب انار است، در آخر به این ترکیب آب اضافه می کنیم تا مثل خورشت بپزد. این خورشت خوشمزه معمولا به همراه برنج خوش عطر شمالی سرو می شود. انار بیج شبیه فسنجان است اما در آن آب انار و سبزی هم استفاده می شود. اول گردوی چرخ شده، آب انار و رب انار را ترکیب و چند ساعتی روی حرارت می گذاریم تا غلیظ شوند. در ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده و پیاز را به صورت کوفته های کوچک در می آوریم و به خورشت اضافه می کنیم.
معمولا این غذا را به همراه ماهی شور، سیر تازه، اشپل ماهی و برنج کته سرو میکنند. آوازه این غذای خوشمزه در تمامی شهرهای ایران پیچیده است و در بیشتر شهرهای شمالی هم پخت میشود. جالب است بدانید باقلا در زبان محلی به نام باقلای سفید و قاتق به معنای خورش و خوراک است. اگر قصد میل کردن این غذای خوشمزه را دارید بهتر است که در کنار آن ماهی شور، ماهی کولی و یا هر ماهی که علاقه دارید سرو کنید و از غذا لذت ببرید. میرزا قاسمی به عنوان اولین و اصلیترین غذاهای محلی استان گیلان شناخته میشود. این غذا با مواد اولیه بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر و ادویهجات و تخم مرغ درست میشود.
- ترکیب گوشت اردک و گردو این غذا را تبدیل به غذایی مقوی و پرانرژی کرده است.
- در ادامه سه لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
- سپس ترکیب سیر و سبزی را به برنج اضافه کرده و زمانی که آب خورشت کمی تبخیر شد، رب نارنج را نیز به آن میافزایند.
- سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه کنید.
- طعم اصیل این غذا ملس است و هر کسی را شیفته خود می کند.
- کال کباب همچنین یک نوع پیش غذاست که در کنار غذاهای گیلانی سرو می شود.
در همین حین، سبزیجات را ساطوری خرد کنید و در روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها، تخممرغهای همزده را در تابه بریزید و مواد را مخلوط کنید تا تخممرغ، خودش را بگیرد. در آخر، مقداری آب نارنج یا آب لیمو و نمک به خورش اضافه کنید. خورش چغرتمه مرغ را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج نوش جان کنید. این غذای خوشمزه لاهیجانی شباهت زیادی به خورش قیمه معمولی دارد و معمولا برای نذری بهخصوص در ایام محرم در این شهر پخش میشود. در ابتدا برگهای سبز سیر ریز خرد شده را در کمی روغن در تابه تفت دهید.
۱۲. خورش غورابه و طرز تهیه آن
همچنین دل و جگر گوسفند را به صورت قطعه های کوچک و نگینی خرد کرده و به همراه گوجه فرنگی با پیاز سرخ شده مخلوط کنید. واویشکا در اصل یک غذای روسی با چند دستور پخت متفاوت است که در جنگ جهانی دوم وارد ایران شد و امروزه خوراک واویشکا را به عنوان غذاهای بومی گیلان می شناسند. مواد را در یک طرف تابه قرار داده و در طرف دیگر تابه تخم مرغ ها را بشکنید و با هم مخلوط کنید تا سرخ شوند. در این مرحله سیر له شده را داخل روغن داغ ریخته و اجازه دهید کمی سرخ شود. قلیهماهی هم در شمال پخته میشود و هم جنوب اما نسخه شمالی و جنوبی با هم تفاوتهایی دارد.
زمانی که آب داخل قابلمه بهاندازه نصف لیوان آب شد، پیازهای درسته را از قابلمه خارج کنید. روی بادمجانها نمک بپاشید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شود. در این حین، پیازها را در کمی روغن در یک تابه دیگر تفت دهید تا سبک شوند.
مسمای گوجه بادمجان
در کنار این غذا تخم مرغ نیمرو و نازخاتون نیز سرو میشود. 1 قاشق رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید سپس مواد را تفت دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود سپس به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنید. همانطور که می دانید مناطق شمال کشور دارای غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد. مردم شهر های شمالی انواع مختلفی غذا با استفاده از مرغ درست می کنند. در این مقاله طرز تهیه غذاهای شمالی با مرغ به شما ارائه می شود.
این خورش البته با روشهای مختلفی در جاهای دیگر ایران تهیه میشود که تقریباً بهترین نوع آن را میتوانید در شمال کشور بیابید. باقلا وابیج یکی دیگر از غذاهای شمالی است که با باقلا، شوید تازه و تخممرغ درست میشود. باقلا وابیج را هم با نان و هم با برنج کته میتوانید سرو کنید.
خالو آبه، یکی دیگر از غذاهای لذیذ گیلانی است که با گوجهسبز، آرد، نعنا و گشنیز و تخممرغ درست میشود. خالو آبه را میتوان بهصورت سرد یا گرم، همراه با برنج کته یا نان سرو کرد. کویی خورش، یکی از انواع غذاهای گیلانی بدون گوشت است که با کدوحلوایی، خرما، گردو، عدس و زردچوبه درست میشود و معمولا آن را با پلو یا نان سرو میکنند. گیجاواش تره، یکی از غذاهای محلی و لذیذ گیلانی است که با سبزی محلی و خودرو درست میشود.