شما میتوانید تخممرغ را در انتها به خورش چغرتمه اضافه کنید و پس از اینکه خودش را گرفت، آن را هم بزنید تا تکه تکه شود. برخی افراد در تهیه این خورش از رب گوجهفرنگی یا رب آلوچه هم استفاده میکنند. اگر آلوچه را از قبل در آب خیس کردید، حتما از آب آن برای پخت مرغ استفاده کنید؛ زیرا طعم لذیذی به خورش اعطا میکند. پس از جوشیدن آب، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش جا بیفتد.
سپس آب انار، ادویه جات و گردو را به پیاز و مرغ اضافه کنید تا مواد ترکیب شوند. وقتی مواد تفت داده شد رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا رب باز شود. این غذا از ترکیب گوشت اردک با گردو، رب انار و دانههای نرم شده انار پخته میشود. پختن این غذا زمان زیادی نمیبرد به همین دلیل در شمال کشور خیلی زیاد پخته میشود. روش پخت سادهای هم دارد، سبب زمینی نگینی با کدوی حلقه شده در پیاز سرخ شده و گوجه فرنگی ریز شده به آن اضافه میشود. یکی از غذاهای شمالی محبوب که خیلی هم ساده پخته شده سیر واویج است.
- یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شمالی است که با طعمدهندههای مختلفی چون آب نارنج، رب انار و غیره طعمدار میشود.
- شوید را در روغن تفت میدهند و با شیره گوجه به گوشت اضافه میکنند.
- آلو مسما گیلانی را با دانه انار تزیین کرده و با پلو کته سرو کنید و از طعم بینهایت خوشمزه آن لذت ببرید.
- قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا حبوبات بپزند.
- البته در آنجا میتوانید غذایتان را در همان فودکورت میل کنید اما رستوران فضای اختصاصی ندارد.
این غذا از ترکیب گوشت چرخکرده، گوجهفرنگی، سیبزمینی، پیازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه میشود و طعم آن تا مدتها در ذهنتان میماند. بیج بیج معمولا با کته سرو میشود؛ اما میتوانید آن را با نان هم بخورید. این ترشی ترکیبی از بادمجان، گوجه، پیاز، نعناع خشک، رب انار و آب غوره است. برای درست کردن آن باید ابتدا بادمجان را کبابی کرد و سپس مواد دیگر را به آن افزود. اگر میخواهید برای رژیم غذایی سبزیجات یک ترشی خوشمزه انتخاب کنید، نازخاتون انتخاب بسیار درستی است.
۱۲. کویی خورش و طرز تهیه آن
شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد. شمال ایران پر از غذاهای رنگارنگ است که با چاشنی های بومی، وسوسه انگیز و در کل کشور معروف شده اند. اگر می خواهید غذاهای شمالی را بیشتر بشناسید در ادامه خونه چی را همراهی کنید. بلکه ترکیبی از بادمجان کبابی، آب انار ترش (مخصوصاً انار جنگلی)، سیر، گردوی آسیاب شده، نعناع و سبزی محلی چوچاق است.
رستوران آویشو
این غذا از گیجا واش تهیه میشود که سبزی مقوی و کمیابی است. تخم اردک نیز از مواد ضروری برای پخت این غذای گیلانی است. اگر روزی به رشت و شهرهای نزدیک آن سفر کردید، خوردن این خورش را فراموش نکنید. اگر دیگر کبابهای معمولی را دوست ندارید و دنبال کبابی با طعمی جدید هستید، کباب ترش بهترین گزینه پیش روی شماست.
در آخر، کمی آب و آبغوره در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. در زمان برداشتن خورش از روی حرارت، گلپر را در آن بریزید. دیگر غذای ایرانی بدون برنج که در لیست غذاهای شمالی قرار دارد، بادمجان شکم پر است. در این غذا شما نیاز به بادمجان بیدانه، مغز گردو، سبزی های معطر شمالی، رب انار و سیر دارید.
۲- کباب ترش شمالی
ساقههای ریز خرد شده را با کمی آب در یک قابلمه کوچک بپزید. بعد از شکستن تخممرغها روی اسفناجها میتوان آنها را هم زد یا بهصورت عسلی درست کرد. این غذای لذیذ توسط محمدقاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع و به نام او، نامگذاری شد.
نمکیار یک ظرف قطور و گود از جنس گِل است که عمق زیادی دارد. گیلانیهای قدیمی کماکان تمام مواد کال کباب را در ظرف نمکیار و با سنگ گرد یا بیضی میسابند. یا ماهی سفید شکم پر، یکی از غذاهای مخصوص گیلانی است که با طعم و مزهای خارقالعاده، شما را متحیر خواهد کرد. برای تهیه این غذای محلی و پر کردن شکم ماهی سفید، به سیر، گردو، رب انار وسبزیجات معطر (گشنیز، نعنا، پونه و خارواش) نیاز دارید. فیبیج یا ماهی شکم پر سفید را معمولا در شرق گیلان در تنور یا در گمج میپزند؛ اما شما میتوانید آن را در تابه سرخ کنید یا در فر قرار دهسد تا به روش گریل آماده شود.
برای تهیه این غذای خوشمزه به گوشت مرغ خردشده، پیاز ورقهورقه، سیبزمینی، گوجهفرنگی کوچک، زردچوبه، دارچین، آب نارنج، روغن، نمک و فلفل نیاز دارید. این غذا در همه جای استان گیلان طبخ میشود و محبوبیت زیادی دارد. پیاز داغ را با زردچوبه و مرغها تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود و مرغها طلایی رنگ شوند. سپس گردوی آسیاب شده را به مرغ اضافه کنید و تا آن را زمانی که گردو سرخ شود، کمی تفت دهید. نمک، فلفل و رب انار را در قابلمه بریزید و برای دو دقیقه مواد را تفت دهید.