خورش قرمه سبزی در استان گیلان به روشهای مختلفی درست میشود. کدوپلوی مازندرانی که در زبان محلی به آن کئی پلا گفته میشود، یکی از معروفترین غذاهای شمال ایران است که از ترکیب برنج و کدو حلوایی تهیه میشود. برای درست کردن این غذا، پیاز را با کره تفت داده و کدو حلوایی خرد شده را به آن اضافه میکنند. در مرحله بعد برنج را به صورت لایه لایه با کدو، زیره و زعفران در قابلمه میریزند تا دم بکشد. مازندرانیها این غذا را با تخممرغ نیمرو و نازخاتون سرو میکنند.
لونگی، یکی از غذاهای محلی شمالی کشور است که خاستگاه آن به شهرهای آستارا و تالش در غرب گیلان برمیشود. این غذای لذیذ در آستارا و تالش با مرغ، اردک یا بادمجان بهصورت شکم پر درست میشود و چاشنی آن، انواع رب ازگیل، رب آلوچه، آبغوره و رب انار است. سپس آب آن را خالی کنید و با آب تازه و دو قاشق غذاخوری روغن در بک قابلمه بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید تا برای ۴۵ دقیقه بهصورت کته آماده شود.
- شما میتوانید ماهی را درون فویل آلومینیومی پیچیده و در میان زغال نیز آن را آماده کنید.
- پس از ۳۰ دقیقه بادمجانها را بشویید تا سیاهی و تلخی آنها گرفته شود.
- خورش آلو مسما، خورش اصیل گیلانی بوده و در رستوران های محلی و سنتی گیلان سرو می شود.
- ممکن است از نظر ظاهری این غذای ساده گیلانی خیلی خوشمزه به نظر نرسد.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سپس دانه انار را به پیازها بیفزایید و کمی با هم تفت دهید. لپهها را از شب قبل خیس کنید و آنها را بهصورت جداگانه بپزید؛ البته تا حدی که له نشوند. یک عدد پیاز خلالی خرد شده را نیز در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند.
بهترین غذاهای شمالی (لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران)
هویج و سیبزمینی پخته و درشت رنده شده را بههمراه نخودفرنگی پخته و قارچ تفت داده شده در کره به مایه کوکو اضافه کنید و خوب هم بزنید. در ادامه کشمش و قیسی را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید و تفت دهید و سپس در قابلمه آش بریزید. پس از چند دقیقه شکر را در آش بریزید و اجازه دهید تا اش چند جوش دیگر بزند و به لعاب بیفتد. آش را در کاسه سرو بکشید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید. در ابتدا نخود و لوبیا قرمز را از شب قبل بهصورت جداگانه خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود.
۴. لوبیا کباب و طرز تهیه آن
در ادامه سه لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت روی شعله ملایم گاز بپزد. سبزی خرد شده را جداگانه سرخ کنید و آن را بههمراه نمک، فلفل و آبغوره در خورش بریزید. کمی آبغوره یا آب نارنج، آب، رب گوجهفرنگی تفت داده شده، پیاز و سیر رنده شده را در قابلمهای دیگر بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و مرغهای سرخ شده را در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا مرغ بهآرامی بپزد.
تمام غذاهای اصلی رستوران لاکان ماهی دارند و به همین ماهیهایشان هم معروف هستند. بعضی پیش غذاهای معروف مثل میرزاقاسمی و ماست و زیتون محلی هم دارند. قیمتهای لاکان هم نسبت به بسیاری از رقیبهایش پایینتر است و مشتریهای قدیمیاش میگویند کیفیت غذاها با گذشت سالها هیچ تغییری نکرده. این رستوران در خیابان جردن قرار دارد و جزو رستورانهای لوکس هم به حساب میآید. نمای بیرون آن بسیار مدرن است و بهش نمیخورد که رستوران سنتی باشد. اما وقتی وارد آنجا از میشوید میزهای چوبی و دکور سنتیاش لذت میبرید.
سبزیهای محلی مانند خالواش، چوچاق، جعفری، گشنیز و نعناع در کنار گوشت چرخکرده، مغز گردو و رب انار مواد اصلی این غذای لذیذ را تشکیل میدهند. گمج کباب به کباب ترش گیلانی و اناربیج شباهت بسیاری دارد. این غذای خوشمزه شمالی همانطور که از اسمش پیداست درون گمج که یکی از ظرفهای معروف شمالی برای پخت غذا است، تهیه میشود. واویشکا ترکیبی از گوشت گوسفندی و پیاز است که در نهایت با تخم مرغ سرو می شود و عطر دائمی غذاهای شمالی، یعنی سیر هم در این غذا وجود دارد. شاید باورتان نشود با اسفناج چنین غذای خوشمزهای پخته شود.
هومسا خانهای به وسعت ایران است و میخواهد کاری کند، به هر جا که سفر میکنید، دغدغهای از بابت اقامت نداشته باشید. با کمک سایت هومسا هم به اقامتگاههای لوکس و خاص دسترسی دارید و هم میتوانید از اقامت در آپارتمانها و سوئیتهایی با قیمتهای به صرفه لذت ببرید. این رستوران شاید ظاهر جدیدی نداشته باشد اما کیفیت غذاهایش همهچیز را جبران میکنند. لاکان جزو رستورانهای غذای گیلکی در تهران است که قدیمیها آنجا را خوب میشناسند. اگر خواستید در زمان سرو میتوانید کمی آب نارنج روی مواد بریزید. روی شعله قرار دهید تا سرخ شوند، بعد از اینکه پیازها طلایی شدند به آن زردچوبه اضافه کنید و با یکدیگر تفت دهید.