میگو پلوی بوشهری یكی از بهترین غذاهای ایرانی دریایی و همانطور كه از نامش پیداست، مربوط به خطه جنوب ایران است. در گذشته این غذا مختص به جنوب كشور بود، ولی با توجه به این كه مصرف میگو در سراسر ایران رایج شده، این غذا هم به نوعی همهگیر شده است. میتوان گفت این غذا جزو غذاهای مقرون به صرفه به شمار میرود؛ در تهیهی این غذا به سراغ میگوهای ریزی میرویم كه قیمت نسبتاً مناسبی دارند. به همین دلیل با تهیه این غذا میتوان با صرف هزینهای نسبتاً كم و مناسب به توصیه پزشكان مبنی بر استفاده از غذاهای دریایی گوش داد.
- سپس به صورت جدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده کاملاً مخلوط کنید.
- پس از آن کباب برگ پیش روی شماست که با ورقه های نازک گوشت بره یا گاو، به همراه آب لیمو، پیاز، زعفران و کره طبخ میشود.
- بنابراین این غذای ایرانی خوشمزه هم میتواند یک خورش ایرانی باشد و هم جای خودش را در میان لیست انواع غذای ایرانی با برنج باز کند.
کباب مرغ یا جوجه که در گذشته با استخوان و بر روی آتش کباب میشده، امروزه پس از خواباندن گوشت مرغ در آب لیمو و زعفران، بر روی آتش کباب میکنند. اگر خیلی خوش شانس باشید، میتوانید به جگرکی برسید و سیخی جگر که با ریحان تازه و اب لیمو طعم دار شده نوش جان کنید. اناربیج یکی دیگر از خورشتهای لذیذ و از غذاهای سنتی گیلانی است.
چین، تایلند و کره از یک سو، غذاهای هندی از سوی دیگر، غذاها و باقلواهای عربی و ترکی همگی آدم را وسوسه میکند که این طعم های جدید را بچشد. حتی فکر اینکه یک غذای خیلی خوشمزه وجود دارد که تا به حال نخورده ایم، آدم را گرسنه میکند. با تنوعی گسترده از فرهنگ و طعم ها را واقعا نمیتوان نادیده گرفت. انقدر که اگر دوباره فکر کنید میبینید که چلوکباب نخوردن خیلی بدتر از تجربه نکردن یک غذای فرانسوی است!
غذای ایرانی را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
برای مشاهده ادامه طرز تهیه میگو سوخاری بر روی لینک آن کلیک کنید. ماهی شکم پر را هم در فر و هم بدون فر میتوانید درست کنید. در ماهی شکم پر موادی مانند سیر، مجله خبری غذا نعناع و جعفری به همراه گشنیز، انار جنگلی یا رب انار و گردوی خرد شده بریزید. البته بسته به محل زندگی و نوع ماهی میتوانید مواد داخل آن را تغییر دهید.
۳۰- خورش مرغ افشاری
واقعا هیچ ایرانی نیست که کله پاچه دوست نداشته باشه مخصوصا اگر صبحانه باشه. روح و روان گردشگران خارجی با خوردن”ته دیگ”ترد و طلایی کف قابلمه سرخ شده به وجد می آید. در این بخش میخواهیم 4 خورش را به شما معرفی کنیم که به احتمال زیاد شما حداقل با یکی از آنها میانه خوبی ندارید. عدس پلو با کشمش و زعفران مفرح ذات و جلا دهنده روح استعدس پلو در مهمانیها و مجالس و حتی برای مراسمات مذهبی بویژه بههنگام عزا و برای نذریها مورد استفاده قرار میگیرد. یزد، شهر باقلواهای بادام، کیک یزدی، قطاب و شیرینیهای محلی سرخ شده است.
بیشتر ایرانیان سال جدید خود را با وعده غذایی سبزی پلو با ماهی شروع میکنند. منشا این غذا به استان مازندران باز میگردد اما در حال حاضر توسط مردم کلیه شهرها طبخ میشود. از خوشمزهترین غذاهایی که میتوان برای مهمانیها استفاده کرد، زرشک پلو با مرغ است که با کمی زعفران میتوان رنگ و عطر خوشی به آن هدیه داد. مرصع پلو طرفداران خاص خود را داشته و با کمک زرشک، مرغ، کشمش، پسته و برنج تهیه میگردد.برای اطلاع از طرز تهیه این غذا اینجا کلیک کنید. خورش لوبیا سبز از خورش های قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با رسپی های متنوعی طبخ می شود، این خورش معمولا با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست می شود.
همچنین در دیگر کوکوها از سبزیجاتی مانند ذرت، بادمجان یا قارچ استفاده کنید. در کوکوها برای انسجام بیشتر، از تخم مرغ استفاده میشود تا وا نرود و در روغن سرخ میشود. سپس پیاز ها را نگینی خورد در روغن سرخ کنید در حدی که طلایی شود. گوشت گوساله را روی تخته آشپزخانه ریز ریز کنید ، بعد بشویید و زمانی که آب گوشتها در ابکش کشیده شد داخل پیاز داغ تفت دهید.
مازندرانیها هم مثل گیلانیها، غذای ترش فراوان دارند. سپس با دانههای انار، رب انار، پیاز داغ، شکر و ادویه میپزند. خورشت ناردون را با برنج اعلای ایرانی نوش جان میکنند.