لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش
انتشار: فروردین 04، 1403
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش

بخش زیادی از محبوبیت پایین این خورش ها بخاطر نامأنوس بودن طعم کرفس، بامیه، ریواس و کنگر برای ذائقه ما است. برای خوردن کله پاچه می توانید نان را در آب آن خرد (تیلیت) کنید یا زبان و بناگوش و قسمت های مختلف دیگر را بین نان قرار دهید و به عنوان یک لقمه کوچک میل کنید. با توجه به کتاب «رجال دوران ناصریه» مشیر الدوله سال ها در استانبول سفیر بود. در نهایت پادشاه او را احضار کرد و سمت وزارت امور خارجه را به او اعطا کرد. روزی مشیرالدوله؛ پادشاه، صدراعظم و بزرگان را به صرف ناهار به عمارتی دعوت کرد. در سفره و در بین غذاهای مختلف، چندین غذای جدید دیده می شد که تا آن روز هیچ کس تاکنون ندیده بود.

  • مواد اولیه این غذا به راحتی در هر خانه ای پیدا می شود.
  • برای شروع طرز تهیه ته چین مرغ، ابتدا یک قابلمه تهیه کرده و گوشت مرغ را درون آن بریزید.
  • برای مقابله با یبوست هم بهتر است در این غذا به سراغ برنج قهوه ای بروید و فیبر دریافتی تان را افزایش دهید.
  • آن ها را از شب قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن ها را تعویض نمایید.

عنکاس ها را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید تا نرم و خوش رنگ شوند. پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس عنکاس آب پز شده و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید.

حالا پیاز سرخ شده و کشمش پلویی و دارچین را به ترکیب خرما و گردو اضافه و خوب مخلوط کنید. در آخر کار باید تخم مرغ را اضافه کنید و آن را هم نزنید. در برخی دستورهای آشپزی، پس از پخت تخم مرغ، یک پیمانه شیره انگور و سرکه نیز به مواد اضافه می شود. اشکنه، یکی از غذاهای اصیل، لذیذ و بدون گوشت ایرانی است که معمولا همراه با نان سرو می شود.

غذاهای محلی مازندران

قیمه نثار به جز لپه، همان مواد قیمه خودمان را دارد که موادی همچون زرشک، خلال بادام و پسته، شکر، زعفران و ادویه به آن اضافه می شود. در آشپزی است که بیشتر در مهمانی ها و جشن ها تهیه می شود. لازم به ذکر است که این غذا از اکثر غذاهای سنتی راحت تر پخته می شود. می توانید برای حفظ رنگ آلبالویی این غذا، آن را در ظرف مسی یا لعابی تهیه کنید. استانبولی یا دمی گوجه یكی از ساده ترین غذاهای خوشمزه است كه با مواد دم دستی ساده هم تهیه میشود.

لیست 230 غذای ایرانی

این دسر ترکیباتی مانند جوانه گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و ... اگر می خواهید تجربه لذت بخشی از میل کردن سوهان داشته باشید، سوهان را به همراه چای میل کنید. در تمام دنیا بستنی به عنوان یکی از دسرهای محبوب شناخته می شود. در فرهنگ های مختلف انواع متفاوتی از بستنی به عنوان دسر وجود دارد. ایران هم از این قائله مستثنی نیست و ایرانی ها بستنی را به عنوان دسر یا یک میان وعده بی نظیر استفاده می کنند. اما بستنی سنتی در میان دیگر بستنی های موجود در بازار تاریخچه بلند و بالایی دارد و قدمت آن به صدها سال پیش باز می گردد.

۳۰. غذاهای محلی استان آذربایجان غربی

این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل كردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد. به نظر می رسد رستوران ها هنوز آنقدر مهارت پیدا نكرده اند كه این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه كنند. پس برای خوردن این غذا آن هم به شكل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانه های سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید. میگو پلوی بوشهری یكی از بهترین غذاهای ایرانی دریایی و همان طور كه از نامش پیداست، مربوط به خطه جنوب ایران است.

سپس ادویه و رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و آن ها را به همراه پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته شود. آب لوبیا سفید و گندم را خالی کنید و آن ها را به همراه گوشت خرد شده و کلم قمری خرد شده در قابلمه بریزید. مواد را با هم مخلوط کنید و سپس آب جوش را در قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید تا آبگوشت روی حرارت ملایم گاز به آرامی بپزد.

از سبزی های استفاده شده در قرمه سبزی می توان به شنبلیله، جعفری، گشنیز و پیازچه اشاره کرد. خورش قیمه نخود از غذاهای خوش طعم یزدی است که به جای لپه، از نخود در آن استفاده می شود. این خورش طعمی مشابه آبگوشت دارد که از همین نظر متفاوت است. قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجه فرنگی به کار نمی رود.