
بروزرسانی: 24 خرداد 1404
غذاهای سنتی ایرانی معرفی خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران
در همین حین، هویج های رنده شده را در مقداری کره آب شده در تابه روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا سبک شوند. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج برای هفت تا ۱۰ دقیقه روی حرارت زیاد گاز بپزد و مغز دانه های آن نرم شود. در دقیقه آخر، رشته پلویی را در آب بریزید و با برنج مخلوط کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه در یک کاسه ورز دهید. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید.
- آب برنج را دور بریزید و برنج را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
- بریانی یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای محلی اصفهان است و این محبوبیت فقط به اهالی اصفهان محدود نمی شود.
- ایرانی ها در غذا و خوراکی حجت را تمام کرده اند و مهارت شان در این زمینه واقعاً ستودنی است.
- سپس آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به همراه لوبیای پخته، سیر داغ، نمک، فلفل و زردچوبه به مخلوط اسفناج و ماش بیفزایید.
در انتها آرد را با نصف لیوان آب حل کنید و در آش بریزید تا آش غلیظ شود. پس از پخت آش، آن را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید. لوبیا چیتی را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
در اینجا فقط تعدادی از غذاهای خوشمزه شان را با هم می\u200eبینیم. انواع کباب از گذشته مخصوص سفره های ایرانی بوده است و طرفداران پرشماری هم بین ایرانیان دارد. به طوری که امروزه تا حدودی به یک جاذبه توریستی تبدیل شده و بسیاری از توریست های خارجی مشتاق امتحان انواع کباب های خوشمزه ایرانی هستند.
طرز تهیه قیمه بوشهری (جنوب)
استامبولی پلو در مدت زمان کوتاهی آماده می شود و مورد پسند همه ی ذائقه های غذایی است. در سال 1392 تعدادی از باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی در گورهای کشف شده در محوطه باستانی چلو در استان خراسان شمالی، ظروف سفالی یافتند که در آن بقایای کله و پاچه دیده می شد. به گفته کارشناسان، در کنار برخی اجساد، ظرفی به شکل کاسه گذاشته شده است که در آن بقایای سر گوسفند و چهار پاچه قابل رویت است. این موضوع نشان می دهد که احتمالا کله پاچه غذای محبوب آن ها بوده که پس از مرگ به آن ها هدیه شده است. تهچین یکی دیگر از غذاهای معروف، اصیل و محبوب ایرانی است. موادی مانند نخود، سیر، کشمش سبز، مغز بادام و پسته، خلال پوست نارنج و کشمش پلویی که امروزه کمتر کسی برای طبخ زرشک پلو از آنها استفاده می کند و بیشتر شبیه مرصع پلوی امروزی است.
| تخم مرغ
سپس زعفران دم کرده، نمک و فلفل را به رب بیفزایید و مواد را خوب مخلوط کنید. پس از یک دقیقه، غوره را در تابه بریزید و آن ها را نیز تفت دهید. گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است که با سیر، تخم مرغ، ماست، روغن و نمک درست می شود. «گوزلمه» در زبان ارومیه ای به معنای «منتظر نباش» یا «صبر نکن» است و دلیل نام گذاری این غذا این است که تهیه گوزلمه به زمان بسیاری نیاز ندارد و بسیار ساده است. گوزلمه یک فست فود ایرانی به شمار می آید و شما می توانید آن را با کمی تزئین، به پیش غذایی مجلسی نیز تبدیل کنید. این غذای لذیذ معمولا با نان خشک به عنوان صبحانه، عصرانه یا شامی سبک سرو می شود.
سیر، بادمجان، گردو، زردچوبه، طعم دهنده های ترشی مانند رب انار، آب انار و نارنج و سبزی های محلی مثل چوچاق و خالواش از مواد اصلی بسیاری از غذاهای محلی گیلانی هستند. قدمت خورش قورمه سبزی به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال قبل برمی شود؛ زمانی که آریایی ها روشی جدید برای نگه داری از گوشت در تمام فصول سال را به وجود آوردند. آن ها گوشت را به اندازه های کوچک خرد می کردند و سپس آن را می پختند.
طرز تهیه کشک کدو
از دیگر موادی که برای تهیه این دسر خوش طعم استفاده می شود، می توان به زعفران، شکر، گلاب و شیر اشاره کرد. خورش ماس یا خورش ماست بر خلاف نامش، دسر است؛ دسری که بین اصفهانی ها خیلی طرفدار دارد. برای تهیه این دسر، گوشت را می پزند، می کوبند سپس با ماست چکیده، زعفران و شکر ترکیب می کنند.
در زبان شیرازی به سیب زمینی، آلو گفته می شود و دلیل نام گذاری این غذا به این اسم هم به همین خاطر است. کردستان استانی با جاذبه های طبیعی بی نظیر است که چشمه ها، دریاچه ها، غارها و آبشارهایش می تواند غافلگیرتان کند. فلافلدرست است که فلافل را در سراسر ایران می شود پیدا کرد، اما فلافل خوزستان یک چیز دیگر است و ادویه های خوشمزه ی بیشتری هم دارد. خورشت هویجاز اسم خورشت هویج معلوم است که باید خورشت خوش آب و رنگی باشد. برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید این غذا را در ظرف مسی یا لعابی تهیه کرد.
در ادامه آب تمبر هندی، نمک و فلفل را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. ماهی های مزه دار شده را روی مواد داخل قابلمه بچینید و دو لیوان آب به خوراک بیفزایید. درب قابلمه را ببندید تا ماهی ها برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نیم پز شوند. شله امیری، یکی از غذا های محلی خوشمزه ایلام است که با ترکیب ماش، برنج محلی (برنج عنبربو)، پیاز، روغن محلی، نمک و فلفل درست می شود. این غذا به دلیل استفاده از ماش، دارای فیبر زیاد و طبعی گرم است و به عنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته می شود.