خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما
انتشار: بهمن 05، 1402
بروزرسانی: 21 تیر 1404

خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما

این غذا در مناسبت های مختلف در فصل انار و به خصوص برای شب یلدا پخته می شود. اگر به لبو و کدو حلوایی دسترسی دارید، می توانید از هر دوی آن ها در تهیه این خورش استفاده کنید. کلم قمری را می توان پس از نیم پز شدن مواد آبگوشت در غذا ریخت. قیمه نثار در استان قزوین در مجالس عروسی، نذری روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل سرو می شود و طعم و مزه ای بی نهایت لذیذ دارد. نخود ها را برای ۱۲ ساعت یا از شب قبل در آب خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود.

  • در لیست غذاهای ایرانی کوفته ها توپک های خوشمزه ای هستند که درست کردنشان کمی تبحر لازم دارد، اما نگران نباشید با تمرین می توانید تجربه کافی در تهیه آنها کسب کنید.
  • اکثر غذاهای ایرانی شامل گوشت و سبزیجات هستند و سرشار از پروتئین یا مواد مغذی می باشند.
  • چلو گوشت هم که از غذاهایی است که نیازی به تعریف و تمجید ندارد و تمام کسانی که غذاهای حاوی گوشت را می پسندند، عاشق این غذای خوشمزه و گران قیمت می باشند.
  • گمنه یا «للک» در گویش بوشهری، جایگزینی برای پلو است و می توان آن را با انواع خورش های جنوبی سرو کرد.

بعد از دلمه، کوفته غذای محبوب و پرطرفدار آذری ها است که به جای گوشت قرمز در آن از گوشت فیله مرغ استفاده می کنند. برای تهیه این غذا از گوشت گوسفندی، خلال بادام، کره محلی، زعفران و انواع ادویه و تخم مرغ استفاده می شود. مواد اصلی این غذا را به، شکر، گوشت، پیاز، زعفران و ادویه تشکیل می دهند و وجود میوه ی به، طعم لذیذ و جالبی به این خورش داده است. این غذا از ترکیب کلم قمری یا سنگی، پیاز، برنج، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، ادویه و سبزی های معطر همانند تره، ریحان، ترخون و شوید تهیه می شود.

بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان ایلام

سپس زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود. گردوهای خیس خورده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تفت دادن را برای یک تا دو دقیقه ادامه دهید. سپس زرشک از قبل خیس خورده را در تابه بریزید و مواد را با هم سرخ کنید. در نهایت، گوشت پخته شده را در تابه بریزید و هل و زعفران باقی مانده را به آن ها اضافه کنید. خورش قورمه یا قورمه سبزی، یکی از غذاهای ملی کشور ایران است که در میان ایرانیان، طرفداران بسیاری دارد.

۶۱- ته چین آلبالو

جالب است بدانید که کلسیم موجود در بادامی که در قیمه نثار استفاده می شود، دو برابر پسته است! علاوه بر این پروتئین و ویتامین دی موجود در آن را هم نباید نادیده گرفت. پس وجود این مغز ها در قیمه نثار می تواند ارزش غذایی آن را تا حدودی برای شما روشن کند. معمولاً توصیه می شود اگر از افراد کم خون هستید، در این غذا به جای خلال بادام از خلال فندق استفاده کنید. با اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورشت قیمه نثار نیز می توانید به جذب آهن در این غذا کمک زیادی کنید. همان طور که گفته شد یکی از محتویات اصلی قیمه نثار، خلال بادام و پسته است.

از آنجا که کشور ما خاک حاصل خیز فراوانی دارد، شالی کاران در مناطق مختلف به کشت برنج می پردازند. به همین دلیل نان و برنج، بیشترین بخش خوراک ایرانی ها را تشکیل می دهند. خوراک های خوش طعم و اصیل، بخش مهمی از سفره های ایرانی را در بر می گیرد. انواع کتلت و شامی، غذای مناسبی برای وعده شام یا مهمانی های عصرانه هستند.

کوکوی شیرین، پای ثابت مجالس و مهمانی ها است و به صورت سرد یا گرم برای پیش غذا یا دسر سرو می شود. مواد اولیه و طرز تهیه این کوکو به کوکوی سیب زمینی شباهت دارد؛ با این تفاوت که کوکو شیرین، پس از طبخ در شهدی شیرین غوطه ور می شود. تکه های گوشت را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن ها را با هم تفت دهید تا گوشت، تغییر رنگ دهد. سپس فلفل و ادویه دلخواه خود را در تابه بریزید و مواد را با هم تفت دهید. حدود دو پیمانه آب جوش در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت، روی حرارت ملایم گاز بپزد. پس از پخت کامل گوشت، نمک و نصف قاشق چای خوری زعفران را در تابه بریزید و اجازه دهید تا آب گوشت، کاملا کشیده شود.

نون چرب یا نون چربی از غذاهای مشهور دزفول در استان خوزستان است. برای تهیه این غذا یک خورش خوشمزه درست می کنند، خورشی که از گوشت، نخود، پیاز و رب درست شده است. سپس آب خورش را در یک ظرف بزرگ می\u200e ریزند و نان لواش داخل ظرف می گذارند. نان ها را خوب به آب خورشت که چرب هم هست، آغشته می کنند. بعد در بشقاب ها تکه های نان چرب شده را می گذارند و رویش خورش می ریزند.