
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی کدامند؟ کجارو
این خوراکی بسیار مقوی از ترکیب خرما، گردو، کشمش، پیاز، تخم مرغ و شیره انگور تشکیل می شود و به خاگینه خرما شباهت دارد. این غذا اغلب در فصل سرد تهیه می شود؛ زیرا مواد اولیه آن طبع گرمی دارند و از کالری بالایی برخوردار هستند و از همین رو انرژی بدن را افزایش می دهند. خورش بامیه اصالتا به شهرهای جنوب کشور تعلق دارد و علاوه بر طعم لذیذش، بسیار پرخاصیت است و از همین رو در اکثر شهرهای ایران نیز تهیه می شود.
- قاتق در زبان محلی به معنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته می شود، ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا است.
- کلم پلو شیرازی که بسیار معروف است و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج مجلسی نیز قرار میگیرد.
- در نظر داشته باشید که علاوه بر موارد ذکر شده، انواع دسرها هم قابل سفارش هستند.
- «عدس پلو» از جمله انواع پلو مخلوط و غذاهای خوشمزه و پرطرفدار آشپزی ایرانی هم برای مناسبت های مذهبی و نذری، هم مهمانی و هم یک ناهار خوشمزه است.
- دارچین، زعفران، هل و گلاب را نیز برای خوش عطر و طعم کردن این خورش به آن اضافه می کنند.
آش بی بی سه شنبه یکی از آش های مشهور و لذیذ در شهر اراک است که بیشتر به عنوان نذری پخته می شود و بر سر سفره بی بی سه شنبه قرار می گیرد تا نیازمندان را حاجت روا کند. مواد اصلی غذاهای شکم پر مشخص است؛ اما برای تعیین اندازه آن ها این آشپز مازندرانی است که مانند دیگر آشپزها بر طبق تجربیات خود تصمیم می گیرد. اردک شکم پر را مانند دیگر غذاهای لذیذ و خوش خوراک شمالی همراه با برنج، سبزی و ترشی سرو می کنند.
خورش لوبیا سبز از خورش های قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با رسپی های متنوعی طبخ می شود، این خورش معمولا با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست می شود. شامی کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که مانند کباب تابه ای از کباب های خانگی محسوب می شود. خب نوبتی هم که باشد، دیگر نوبت غذاهای آبکی است و همه ما می دانیم که معروف ترین و محبوب ترین غذای آبکی در میان ایرانیان دیزی یا همان آبگوشت است. استانبولی یا دمی گوجه یکی از ساده ترین غذاهای خوشمزه است که با مواد دم دستی ساده هم تهیه میشود. ماست، آب، خیار خرد شده، کشمش برای متعادل کردن طبع، گردوی خرد شده، گیاهان تازه مانند نعنا و ریحان و در نهایت چاشنی نمک و فلفل، یک آب دوغ خیار بی نهایت خوشمزه را می سازد.
تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی
کوفته آب سماق یا همان شفته سماق با طعم ترش و ملس خود از شما دل می برد. اگر طعم ترش را در غذا می پسندید، حتما شفته نخودچی را در سفر به کاشان امتحان کنید. پیشنهاد می کنم سراغ این غذای معروف و خوشمزه را از رستوران های سنتی کاشان بگیرید.
برای درست کردن هویج پلو با گوشت قلقلی، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه های دلخواه مخلوط کرده و از آن کوفته قلقلی درست کنید. سپس آن ها را سرخ کنید و در زمان سرو، روی هویج پلو بریزید. چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می شود.
| خورش های معروف گیلان
جالب است که بدانید این غذا تقریبا در تمام کشورهای جهان درست می شود اما در غذاهای ایرانی، سیرابی یک غذای سنتی محسوب می شود. کله پاچه معمولاً برای صبحانه به عنوان یک تقویت کننده انرژی برای تمام روز، مصرف می شود. رستوران هایی که کله پاچه در آنجا طبخ می شود به کله پزی یا طباخی معروف هستند.
سپس شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا خوراک برای ۱۵ دقیقه بپزد. برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید. در تهیه این نسخه از فسنجان به جای رب انار از ماست یا کشک استفاده می شود و به همین دلیل، طعم این فسنجان با هر فسنجانی که تاکنون امتحان کرده اید، متفاوت است. باقلی قاتق، یکی از خورش هایی است که می توان به عنوان پیش غذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره نیز سرو کرد. این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخ شده، هوش را از سر شما خواهد برد.
پس از پخت کامل سیب زمینی ها، لوبیا و نخود پخته را به همراه رب گوجه فرنگی سرخ شده و مرزه خشک در سوپ بریزید و صبر کنید تا سوپ برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. اگر احساس کردید که آب سوپ شما کم است، کمی آب جوش در مرحله افزودن حبوبات به سوپ اضافه کنید. یارما شورباسی را به همراه سبزی خوردن، نان تازه و دوغ سرو کنید.
روش پخت این خورش هم مانند قورمه سبزی فوت و فن خاص خودش را دارد و باید با حرارت بسیار کم پخته شود تا به اصطلاح جا بیفتد. جالب است بدانید که این قدمت باستانی را می \u200eتوان از روی لوح \u200eها و سنگ نوشته های تخته جمشید یافت کرد. بر اساس سنگ نوشته های قدیمی که متعلق به 515 سال قبل از میلاد است، بر روی برخی از آنها مواد اولیه و طرز تهیه فسنجان هک شده است. فرهنگ و سنت ایران تنها دیدنی ها و لباس های آن نیست، بلکه غذاهای سنتی ایرانی بسیار لذیذ و سالم در دنیا زبانزد است. در این مقاله قصد داریم این غذاها را به شما معرفی کنیم. ما تعدادی از بهترین غذاهای سنتی و پرطرفدار ایران را از سراسر کشور جمع آوری کرده ایم که در ادامه به اختصار به آنها می پردازیم.