
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت
این غذا را محلی ها در گمج و چندین ساعت زمان می پزند تا کاملا جا بیفته و خوشمزه تر شود. وقتی کاملا سرخ شد، نیم کیلو سبزی(که شامل نعناع، گشنیز، پونه کوهی(خَنِش،خالواش)) را اضافه کرده و کاملا تفت دهید. در تابه را گذاشته تا مواد بجوشد و بعد حرارت را کم کرده تا گوشت به آرامی بپزد.
سپس یک ملاقه از تخم مرغ هم زده را در تابه بریزید تا خودش را بگیرد. برای سرو، یک تا دو قاشق چای خوری از مایه کوکو را در نان تخم مرغی بریزید و دو طرف آن را روی هم بیاورید. در طرز تهیه آش ترش زنجان، کمی رشته آشی، سیب زمینی خرد شده، هویج رنده شده، آلوچه ریز آشی، زردآلو خشک و جو پرک هم به مواد اولیه اضافه می شوند. در نیم ساعت پایانی پخت خورش، گوجه فرنگی حلقه حلقه و سرخ شده را روی گوشت قیمه بچینید تا بپزند.
- این غذاهای خوشمزه را در منزل درست کنید و از طعم و مزه ی آن لذت ببرید.
- باز هم به کوبیدن ادامه می دهیم تا مواد به خورد همدیگر بروند در آخر چند قاشق آب انار هم به غذا اضافه می شود تا رنگ صورتی زیبایی به خود بگیرد.
- این خورشت یکی دیگر از غذاهای شمالی با انار است که مزه ترش انار جذابیت آن را چندبرابر می کند.
- این غذا در عین سادگی بسیار خوشمزه است و معمولا با برنج یا نان سرو می شود.
می توان به جای گوشت مرغ از اردک، مرغابی یا خورکا نیز استفاده کرد. اگر به انار دسترسی ندارید، از آبغوره بیشتر استفاده کنید. در کنار شکم گردی و لذت از طبیعت بکر شمال باید به فکر رزرو هتلی نیز باشید. سایت رهی نو امکان رزرو هتل در شهرهای مختلف شمال را برای راحتی شما عزیزان فراهم کرده است.
۶. کوکو چغرتمه یا بادکوبه ای و طرز تهیه آن
اگر با این همه غذای رنگارنگ راهی رشت شدید، بخشی از این مزه ها را می توانید به عنوان سوغات رشت با خود به همراه بیاورید. سبزی گیجا واش نوعی سبزی کمیاب است که در برخی از جاهای گیلان می روید. گیجا واش تره را در شهرهایی مانند رشت می توانید امتحان کنید. در رشت رستوران خوب و عالی به اندازه موهای سر پیدا می شود، اما اگر دنبال بهترین هایشان هستید، لیست بهترین رستوران های رشت را اینجا ببینید.
کباب ترش و جوجه ترشَ
شعبه اصلی رستوران گمج در مجموعه رستوران های سیاوش قرار دارد. وقتی به خیابان حقانی رسیدید و جهان کودک را رد کردید، از بلوار شهیدی به کوی کمان شرقی بروید و آنجا می توانید تابلوهای مجموعه را ببینید. شعبه دیگر گمج فقط بیرون بر است و در فودکورت راه چوبی در پارک آب و آتش فعال است. البته در آنجا می توانید غذایتان را در همان فودکورت میل کنید اما رستوران فضای اختصاصی ندارد.
سنت اقتضا می کند که مهمانان یا بازدیدکنندگان فقط بهترین غذای موجود را ارائه دهند. روایات مسافران اولیه به ایران نشان می دهد که ظرف های سرو شده در طول قرن ها تغییر محسوسی نداشته است. فراموش نکنید از این رستوران حتما کباب هایش را امتحان کنید و در درجه دوم اناربیج را. فضای داخلی رستوران بهزاد شیک و مدرن است و حس راحتی دارد. پرسنل رفتار خوبی دارند و برخوردشان با مشتری مناسب است. همان اول که تازه سر میز نشسته اید، با یک نوشیدنی سنتی از شما پذیرایی می کنند.
غذاهای محلی مازندران که در سفر نباید از دست دهید
لیست غذاهای شمالی بدون آش های خوشمزه کامل نمی شود، آش های مقویی و خوش عطر و طعم که مخصوصا خوردن آن ها در ماه های سرد زمستان خیلی می چسبد. برای درست کردن این آش از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز استفاده می شود. باقلا قاتق از غذاهای ملی و محبوب شمال است که با لوبیا رشتی، شوید، سیر و تخم مرغ درست می شود و معمولا با برنج کته سرو می شود.
پس از طلایی شدن سیر و پیاز، زردچوبه را به آن ها اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. شیرین تره، یک خورش لذیذ گیلکی و متعلق به مناطق شرق گیلان است که با تره، سیر، تخم مرغ، کره محلی و ادویه جات درست می شود. «خورش انار» یک غذای گیلانی اصیل و خوشمزه است که اتفاقا طرز تهیه آن هم شباهت زیادی به طرز تهیه خورش انار و بادمجان تهرانی دارد. از طرفی خورش انار مسما گیلانی به نوعی پسر عموی خورش مرغ ناردون مازندرانی است که آن هم بیشتر برای غذای شب یلدا و در فصل وفور انار پخته می شود. برخی تنها با اضافه کردن کمی نمک و فلفل، ماهی سفید را در روغن سرخ می کنند و برخی دیگر به صورت شکم پر و با مخلفات و رب انار و سبزی این ماهی را درست می کنند. این غذا به عنوان یک گزینه محبوب برای شام عید نوروز و چهارشنبه سوری و سایر مراسم خانوادگی ایرانی شناخته می شود.